سورنا ستاری:
بیش از 50 درصد معافیت مالیاتی برای شرکتهای دانش بنیان در حوزه سلامت
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: بیش از 50 درصد معافیتهای مالیاتی برای شرکت های دانش بنیان در حوزه سلامت است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ امروز در مراسم تفاهمنامه همکاری بین وزارت بهداشت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری سورنا ستاری افزود: بازار داخلی برای شرکت های خارجی و دانش بنیان داخلی بسیار جذاب است و هدف دولت از مصوبه حمایت 10 هزار میلیارد تومانی از شرکت های دانش بنیان این بود که بتوانیم از توسعه بازار این شرکت ها حمایت کنیم.
وی با بیان اینکه برای اجرایی شدن این مصوبه با سازمان ها و نهادهای مختلفی تفاهم نامه امضا خواهیم کرد، گفت: وزارت بهداشت یکی از پایه های جدی همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است زیرا توسعه شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت و توسعه مرز دانش در تحقیقات پایه و تعداد داروها و تجهیزاتی که از حوزه سلامت وارد بازار کشور شده اند قابل توجه بوده است.
ستاری افزود: در تفاهم نامه ای که امضا شد، تمرکز ما بیشتر بر روی تجهیزات پزشکی است تا در بازار آن شاهد جهش مناسبی باشیم اما در حوزه دارو سال های سال است که فعالیت های مناسبی را شاهد هستیم و علیرغم نوپا بودن، در صادرات دارو پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته ایم اما گرفتن استانداردهای بین المللی کار دشواری است و خوشبختانه تعدادی از شرکت های دارویی در حوزه صادرات توفیق خوبی دارند.
معاون علمی فناوری رئیس جمهور با تاکید بر اهمیت ارزآوری داروهای بیوتکنولوژی گفت: از صادرات داروهای ایرانی به ویژه داروهای بیوتک حمایت های جدی صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه در قالب امضای این تفاهم نامه بیش از 2 هزار میلیارد تومان را برای توسعه بازار شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت اختصاص می دهیم افزود: بیش از 50 درصد از حمایت ها و معافیت های مالیاتی شرکت های دانش بنیان در حوزه سلامت است زیرا شرکت های این حوزه، به حد قابل توجهی رشد یافته اند و در بازار داخلی سهم دارند.
ستاری میزان فروش شرکت های دانش بنیان را 20 هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: میزان فروش و تعداد آن ها هر سال با شیب مناسبی افزایش پیدا می کند و مصوبه 10 هزار میلیارد تومانی دولت به منظور بازار سازی جدید برای شرکت های دانش بنیان است.
وی با اشاره به اینکه هر ویال داروی بایوتکنولوژی معادل 200 بشکه نفت ارزآوری دارد افزود: در بین شرکت های دانش بنیان فعالیت شرکت های دانش بنیان حوزه پزشکی بسیار روان تر و توسعه یافته تر است و در حوزه تولید دارو در بازار داخل می توانیم روی پای خودمان بایستیم البته با وجود پیشرفت هایی که درتولید محصولات دانش بنیان داشته ایم در حوزه صادرات نوپا هستیم و باید با رعایت استاندارهای بین المللی تولید دارو، سهم بیشتری از بازارهای خارجی را در اختیار بگیریم.
ستاری با اشاره به جهش قابل توجه تولید دارو و تجهیزات در شرکت های دانش بنیان گفت: گرچه درآمدهای فروش داروی تولید داخل پایین است، اما حجم دارویی که جایگزین محصولات وارداتی شده بالغ بر دو هزار میلیارد تومان است.
وی با بیان اینکه ما در این حوزه نوپا و بی تجربه هستیم اما قطعا حوزه پول سازی است افزود: در جهت حمایت از شرکت های دانش بنیان حوزه سلامت باید بازار را توسعه دهیم چرا که بازار داخلی و هم شرکت های خارجی بازاری جذاب است و باید بخشی از تولیدات را به این سمت سوق دهیم.
وزیر بهداشت نیز در این مراسم با اشاره به اینکه بهترین های کشور ما در گروه تجربی گرد هم آمدند گفت: از کنار این جوان ها 600 مرکز تحقیقاتی فعالیت خوبی انجام داده اند که منجر به کاهش 35 درصدی واردات شده است و علیرغم اینکه 11 میلیون نفر بیمه و در نتیجه درخواست مردم به دارو افزایش پیدا کرد دسترسی نیز به همان میزان رشد کرد و 2 هزار شغل در حوزه تکنولوژی های برتر ایجاد شد که به نظر می رسد با این روند آینده خوبی پیش روی ماست.
حسن قاضی زاده هاشمی گفت: امیدواریم در برنامه ششم توسعه قوانین بیش از گذشته به تصویب رسد؛ در وزارت بهداشت با تشکیل شورای فناوری و سیاست گذاری در موضوع حمایت از تولید داخل در راستای دست یابی به اقتصاد مقاومتی تصمیمات خوبی گرفته شده است و ما کمترین میزان خروج از کشور در حوزه پزشکی را داریم و امیدواریم 10 سال آینده سهم بی نظیری در بازار پیدا کنیم.
وزیر بهداشت با اشاره به بندهای تفاهم نامه بین وزارت بهداشت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: وزارت بهداشت از معاونت علمی ریاست جمهوری درخواست کمکهای فنی و مشاوره ای کرده است تا بتوانیم در بحث تولید داخل سره را از ناسره تشخیص دهیم.
قاضی زاده هاشمی تاکید کرد: اکنون در سازمان غذا و دارو چنین سیستمی وجود دارد، اما باید این کار گسترش یابد.
وی گفت: ما در کشور تجهیزاتی داریم که برای تجاری سازی معطل مانده است، در غالب این قرارداد این تجهیزات وارد چرخه خدمت می شود، همچنین دستگاه های متعددی در 570 بیمارستان هستند که اگر سازمانی برای تعمیر و نگهداری آن ها تشکیل شود صرفه جویی عظیمی رخ می دهد.