یونیسف اعلام کرد؛
مرگ بیش از یک میلیون کودک براثر الودگی هوا و ذات الریه
از سال 2000 تا کنون حدود 34 میلیون کودک بر اثر ابتلا به ذات الریه و اسهال جان خود را از دست داده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد ذات الریه و اسهال سالانه جان یک میلیون و 400 هزار کودک را که غالبا در کشورهای با درآمد پایین و متوسط زندگی می کنند، می گیرد.
بنا بر اعلام یونیسف، ذات الریه (سینه پهلو) کشنده ترین بیماری عفونی در کودکان زیر پنج سال است که در سال 2015 باعث مرگ حدود یک میلیون کودک در سراسر جهان شد. حدود نیمی از این مرگ و میرها به علت ابتلا به ذات الریه ناشی از آلودگی هوا بود.
به گزارش خبرگزاری شین هوا از نیویورک (مقر سازمان ملل متحد)، فاتوماتا اندیایه، معاون مدیرکل یونیسف گفت: « به وضوح می بینیم که آلودگی هوای ناشی از تغییرات آب و هوایی سلامت و رشد کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد و موجب ابتلای آنها به ذات الریه و دیگر بیماریهای عفونی تنفسی می شود.»
اسهال نیز درست مثل ذات الریه می تواند در موارد متعددی در کودکان، با میزان کم بارشها به علت تغییرات آب و هوایی در ارتباط باشد. عدم دسترسی به آب سالم نقش مهمی در این بین دارد و کودکان را در معرض خطر ابتلا به بیماریهایی که باعث اسهال می شود، قرار می دهد و همچنین موجب اختلال در رشد فیزیکی و ذهنی آنها می شود.
بنا بر اعلام یونیسف، از سال 2000 تا کنون حدود 34 میلیون کودک بر اثر ابتلا به ذات الریه و اسهال جان خود را از دست داده اند و پیش بینی می شود که تا سال 2030 نیز به علت عدم سرمایه گذاریهای بیشتر در زمینه پیشگیری و درمان، 24 میلیون کودک دیگر به علت ابتلا به این بیماریها جانشان را از دست بدهند.
یونیسف از سران جهان که برای بیست و دومین کنفرانس آب و هوایی ملل متحد (COP22) در شهر مراکش گرد هم آمده اند، خواست در این نشست تعهداتی را قبول کنند که به نجات جان 12 میلیون و 700 هزار کودک تا سال 2030 کمک خواهد کرد.