بر اساس تحقیقات بهداشت جهانی ،
آسیا و آفریقا ؛ بالاترین آمار مرگ و میر کودکان
60 درصد از پنج میلیون و نهصد هزار کودکی که سال قبل پیش از رسیدن به پنج سالگی در سطح جهان ، جان باختند به ده کشور در قاره آسیا و آفریقا مربوط می شود.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا وسیما به نقل از خبرگزاری رویترز از کوالالامپور، این مطالعه که در نشریه پزشکی لانست منتشر شد نشان دهنده نابرابری نرخ مرگ و میر کودکان در میان 194 کشور جهان است که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند. این مطالعه همچنین نشان می دهد که تعداد مرگ و میر کودکان زیر پنج سال در مقایسه با سال 2010 میلادی حدود 4 میلیون نفر کاهش یافته است.
از میان پنج میلیون و 900 هزار کودکی که سال قبل مردند سه میلیون و 600 هزار مورد به ده کشور هند، نیجریه، پاکستان، جمهوری دموکراتیک کنگو، اتیوپی، چین، آنگلا،اندونزی، بنگلادش و تانزانیا مربوط می شود.
نوزادان نارس و سینه پهلو ، دو عامل مرگ
بر اساس اعلام محققان دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه جانز هاپکینز، مدرسه بهداشت و طب استوایی لندن و سازمان بهداشت جهانی، تولد نارس نوزادان و سینه پهلو دو عامل اصلی مرگ و میر کودکان به شمار می رود.
محققان با اشاره به بهبود شرایط ادامه حیات کودکان در عین حال به این مسئله پرداختند که کشورهای جهان نتوانسته اند به اهداف تعیین شده برنامه توسعه هزاره سازمان ملل در زمینه کاهش شصت درصدی مرگ و میر کودکان زیر پنج سال بین سال 1990 تا 2015 دست یابند.
محققان در این مطالعه تغذیه با شیر مادر، واکسن سینه پهلو، مالاریا و اسهال و نیز بهبود شرایط بهداشتی و وضع آب را جزو عوامل دخیل در کاهش نرخ مرگ و میر کودکان عنوان کردند.