برداشت چای ترش از ریگان قطب چای ترش کشور
میزان برداشت چای ترش از هر هکتار به طور متوسط 750 کیلوگرم است
برداشت چای ترش از سطح 270 هکتار از اراضی شهرستان دلگان ، آغاز شد.
شهرستان دلگان به علت داشتن شرایط اقلیمی مناسب ، بیشترین سطح زیر کشت چای ترش کشور، را به خود اختصاص داده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دلگان میزان برداشت چای ترش از هر هکتار را به طور متوسط 750 کیلوگرم ذکر کرد و گفت: پیش بینی می شود تا پایان فصل برداشت از این سطح زیر کشت بیش از 180 هزار کیلوگرم چای ترش برداشت شود .
یارمحمد بامری افزود: سطح زیر کشت چای ترش در شهرستان دلگان نسبت به مدت مشابه سال قبل 20 درصد افزایش یافته است.
وی افرود: کاشت این محصول در دلگان در فروردین ماه و برداشت آن از نیمه دوم آبان و تا اوایل آذرماه انجام می شود .
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دلگان افزود: 150 کشاورز و بهره بردار این شهرستان به طور مستقیم در کار کاشت،داشت و برداشت چای ترش اشتغال دارند.
وی گفت : به علت نبود صنایع تبدیلی ، فرآوری و صنایع بسته بندی ، چای ترش این شهرستان توسط دلالان دیگر استان ها خریداری و پس از فرآوری و بسته بندی با برند دیگر استانها وارد بازار مصرف می شود.
کارشناس امور زراعی و باغی شهرستان دلگان نیز در ارتباط با خواص چای ترش گفت: دم کرده چای ترش ،خنک کننده بدن، و کاهش دهنده فشار خون ، اختلالات کبدی ، صفرایی و ضد سرطان است.
بهنام بامری با بیان اینکه منشا این گیاه گرمسیری در جهان، آمریکای لاتین(جامائیکا)،کشورهای آفریقایی و عربستان است افزود : چای ترش یا همان چای مکی مردم محلی ، گیاهی است یکساله از خانواده مالباسه که سرشار از ویتامین C و دارای خواص دارویی فراوانی است.