مولاوردی
تشکیل کمیته حقیقت یاب در انتخابات شورای اجتماعی و فرهنگی زنان
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده از تشکیل کمیته حقیقت یاب درخصوص انتخابات شورای اجتماعی و فرهنگی زنان خبر داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ شهیندخت مولاوردی در نشست خبری در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه اخیراً انتخابات شورای فرهنگی و اجتماعی زنان به دلیل اعتراضات پرحاشیه شده است ، گفت: درخصوص انتخاب رئیس برای این شورا یکسری اعتراضاتی از جانب کسانی که در آن جلسه حضور نداشتند مطرح شده است و این موضوع نیز در شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد بحث قرار گرفته و کمیته حقیقت یاب در این خصوص تشکیل شده است تا نظرهای موافق و مخالف اجماع شود و این کمیته هر نظری داد همان اعمال شود.
معاون رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری دراین باره که در یک ماه اخیر شاهد حضور زنان در کابینه دولت بودیم آیا این حضور به خاطر انتخابات پیش روست یا خیر؟ پاسخ گفت: اینکه این افزایش حضور را به خاطر این بدانیم که در آستانه انتخابات هستیم چندان منصفانه نیست کما اینکه رئیس جمهور نیز در برنامه های خود به برابری حقوق زنان و مردان در همان ابتدای کار و حتی شعارهای انتخاباتی مطرح کرده بود و بارها در سفرهای استانی و جلسات دولت مکررا بر بکارگیری زنان تاکید کردند که اکنون شرایط آن فراهم شده است.
وی ادامه داد: در واقع شرایطی پیش آمده است که تشخیص دادند که یک زن می تواند به کابینه اضافه شود بنابر این از حضور یک خانم در دولت استفاده کردند.
مولاوردی گفت: در واقع از ابتدای تشکیل این دولت این شناسایی و تلاش ها ادامه داشته است.
راهکارهای جایگزین مرخصی زایمان بررسی می شود
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: این معاونت در پی بررسی راهکارهای جایگزین مرخصی زایمان است تا هم زنان حق انتخاب داشته باشند و هم هنگام استفاده از مرخصی زایمان، امنیت شغلی شان با مخاطره مواجه نشود.
شهیندخت مولاوردی در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه پیش از این اعلام کرده بود در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی با 11 دستگاه همکاری دارید و هم اکنون آسیبهای اجتماعی اولویتدار حوزه زنان کدام است؟ افزود: معاونت امور زنان و خانواده در چهارچوب برنامه ملی تشکیل شده است و در سطح کشور قرار دارد و طبق مصوباتی که بعد از جلسه با رهبر معظم انقلاب اسلامی اتخاذ شد، اقدام میکند.
وی به تشکیل شورای اجتماعی برای مقابله با آسیب های اجتماعی به ریاست رئیس جمهور و قائم مقامی وزیر کشور و تشکیل سازمان مدیریت و سازماندهی آسیب های اجتماعی اشاره کرد و گفت: حدود 17 کارگروه در حوزه آسیب های اجتماعی تشکیل شده که معاونت امور زنان و خانواده در 11 تا 13 کارگروه همکار یا عضو است و جلسات متعدد روزانه برگزار می شود.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با بیان اینکه هدف این کارگروه ها بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی ارائه اقدامات فوق العاده و اثربخش است افزود: هر 6 ماه یکبار گزارش اقدامات این کارگروه ها در جلسه با رهبر معظم انقلاب ارائه می شود که جلسه بعدی، اردیبهشت سال 96 خواهد بود .
وی گفت : اینکه آسیب های اجتماعی زنان را جدا کنیم و یک سری آسیب ها را مختص زنان بدانیم و انگ اتهام را به سوی زنان ببریم درست نیست.
مولاوردی در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص مرخصی زایمان و اینکه از ابتدای دولت یازدهم این موضوع جزء چالش ها بوده و دستگاه ها با وجود قانون، زیر بار اجرای آن نرفته اند و در این مدت 43 هزار نفر از زنان به علت استفاده از مرخصی زایمان، شغل خود را از دست دادند گفت: آمار 43 هزار نفر مربوط به این دولت نیست و بلکه این آمار تا پایان سال 92 را شامل می شود.
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه اجرای قانون مرخصی زایمان، بیشترین وقت را از معاونت امور زنان و خانواده گرفته است افزود: زمانی که این قانون تصویب شد، ضمانت اجرایی لازم را نداشت و شورای نگهبان هم حق داشت تائید نکند چراکه برای دولت بار مالی داشت.
مولاوردی ادامه داد: پیگیری های ما درباره قانون مرخصی زایمان به اینجا ختم شد که دستگاه ها از اعتبارات خود باید استفاده کنند اما باز هم برخی دستگاه ها زیر بار نرفتند تا اینکه شکایت هایی به دیوان عدالت اداری شد.
وی گفت: دیوان عدالت دستگاه ها را ملکف به اجرای قانون کرد و به دستگاه ها برای اجرایی قانون تا یک هفته بعد از محکومیت، مهلت داد.
مولاوردی افزود: هم اکنون طبق نظری که دیوان عدالت اداری داده است ، در حال بررسی راهکارهای جایگزین مرخص زایمان هستیم تا زنان حق انتخاب داشته باشند و به خاطر استفاده از مرخصی زایمان، امنیت شغلی شان به خطر نیفتد.
راه اندازی کارگروه فرهنگ و هنر
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: کارگروه فرهنگ و هنر در معاونت امور زنان و خانواده راه اندازی شده است.
شهیندخت مولاوردی در نشست خبری در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید اگرچه اقدام دولت در انتصاب زنان قابل توجه است اما آیا نباید به تناسب تخصص و مسئولیتهای محول شده توجه بیشتری شود افزود : در انتصاب مردان نیز به این نکته توجه چندانی نمیشود بلکه بر اساس سابقه، تجربه و پیشینه مردان به آنان اعتماد میشود.
وی گفت: اگر انتصاب زنان و مردان در شرایط برابر بود ، این انتظار وجود داشت که تخصص و تجربه برای سپردن یک مسئولیت مورد توجه قرار بگیرد.
مولاوردی ادامه داد : اگر انتظار داشته باشیم که برای سپردن مسئولیتها به زنان بر اساس تخصص و تجارت آنان اقدام شود شاید تا 20 تا 30 سال آینده هیچ زنی را در مناصب بالای مدیریتی نبینیم.
معاون رییس جمهوردر امور زنان و خانواده به حضور زنان در مناصب مدیریتی اشاره کرد و گفت : هم اکنون فرمانداران زن در کشور مشغول فعالیت هستند و تقریبا هر هفته یک بخشدار زن منصوب میشود.
وی با بیان اینکه تعداد دهیاران زن نیز 76 درصد رشد کرده است افزود: بنابراین شاهد تقویت حضور زنان در مناصب مدیریتی هستیم و همین امر میتواند زمینه افزایش حضور آنان در سطوح عالی مدیریتی را فراهم کند.
معاون رئیس جمهور در ادامه گفت: بر اساس شعارهای رئیس جمهور تلاش شده است که به جای فرهنگ دولتی، دولتی فرهنگی داشته باشیم و در حوزه دین نیز به جای دین دولتی، دولت دینی مد نظر قرار گیرد.
وی همچنین به شعار نمایشگاه مطبوعات اشاره کرد و افزود: شفافیت یکی از شاخصهای حکمرانی خوب است و مصداق آن جریان آزاد اطلاعات و دسترسی آسان به اطلاعات برای همه است اما متاسفانه گاهی اوقات شاهد رانت اطلاعاتی نیز هستیم که بر اساس آن بعضی افراد به برخی اطلاعات دسترسی دارند.
مولاوردی به صداقت اشاره کرد و گفت: نباید صداقت و آزادی بیان را با آزادی دروغین، تخریب و هتاکی اشتباه گرفت، نقش رسانهها در تحقق اهداف در نظر گرفته شده برای ایران 1404 از اهمیت زیادی برخوردار است .
وی با بیان اینکه دولت باید متعهد باشد که زمینه فعالیت این گونه رسانهها را فراهم کند افزود: رسانهها با افزایش و ارتقای امید میتوانند به تحقق این هدف کمک کنند ، آنها نباید موجب تزریق یأس و ناامیدی در جامعه شوند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده به افزایش زنان در کابینه دولت اشاره کرد و ادامه داد : اگر افزایش تعداد زنان را به انتخابات سال آینده ریاست جمهوری ربط بدهیم کار چندان منصفانهای انجام ندادهایم چرا که در برنامههای دولت دکتر روحانی پیش از انتخابات به حضور و حقوق برابر زنان و مردان اشاره شده بود. در سفرهای استانی و جلسات هیات دولت نیز رئیس جمهور به استفاده از توانمندیهای زنان تاکید کردهاند.
مولاوردی با بیان اینکه قبول نداریم نگاه دولت به زنان تغییر کرده است گفت : تلاشها برای حضور زنان در مناصب عالی مدیریتی همچنان ادامه دارد و امیدواریم در سطح معاونان و وزیران و در استانها از زنان توانمند بهره برده شود.
وی افزود : البته ما ما از ابتدای دولت یازدهم زنان توانمند را شناسایی کرده ایم .
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده درباره میزان توجه معاونت امور زنان و خانواده به زنان هنرمند گفت: طبق ماده 230 قانون اساسی برای پرداختن به موضوعات مختلف نیاز به انعقاد تفاهم نامه با دستگاههای اجرایی داریم و در زمینه هنر نیز این کار انجام شده است.
وی ا فزود: علاوه بر آن کارگروه فرهنگ و هنر را در معاونت امور زنان و خانواده راه اندازی کرده ایم، ضمن اینکه تلاش کردهایم در برنامههایی که با مشارکت معاونت امور زنان و خانواده برگزار میکنیم از فعالیتهای هنری زنان حمایت به عمل آوریم حتی اگر حمایتمان فقط معنوی باشد.
حوزه زنان و خانواده دچار توسعه نامتوازن است
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: انتصاب دو مدیر زن ما را یک قدم به عدالت جنسیتی نزدیکتر کرده است .
خانم شهیندخت مولاوردی در نشست خبری در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات گزارشی از عملکرد این معاونت ارائه کرد و افزود: امروز در زمانی به سر میبریم که میتوانیم به یک جمعبندی از شعارهای ریاست جمهوری در انتخابات سال 92 به ویژه در بخش فرهنگ برسیم.
وی گفت: شعار اصلی و کلیدی دولت یازدهم در انتخابات سال 92 آرامش در سیاست، آسایش در اقتصاد و امنیت در فرهنگ بود و دولت قصد داشت از طریق نجات اقتصاد، احیای اخلاق و تعامل سازنده و موثر با جهان، به شعارهایی که داده، دست یابد.
مولاوردی ادامه داد : در بخش فرهنگ، بازگشت جامعه به فرهنگ از طریق توسعه مسئولیت، خلاقیت و امنیت مدنظر قرار گرفته است.
وی شعار نمایشگاه مطبوعات بیست و دوم را یکی از شاخصهای حکمرانی خوب دانست و افزود: جریان آزاد اطلاعات و دسترسی سهل و آسان به اطلاعات باید برای همه میسّر باشد و مانند امروز، شاهد رانت اطلاعاتی برای یک سری افراد خاص نباشیم.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: در پی ابلاغ شدن سیاست های کلی انتخابات از سوی مقام معظم رهبری یکی از مواردی که از سوی سخنگوی شورای نگهبان مطرح شد ضرورت بازتعریف مفهوم رجل سیاسی بود.
وی با بیان اینکه این مورد با استقبال حوزه زنان و خانواده مواجه شده و قطعا فرصت مناسبی است که به آن پرداخته شود افزود: در پی صحبتهای سخنگوی شورای نگهبان در زمینه ضرورت باز تعریف مفهوم رجل سیاسی کارگروه مدیریت و مشارکت سیاسی معاونت امور زنان و خانواده به این مسئله خواهد پرداخت و ما نظر معاونت زنان را در این زمینه منتشر میکنیم.
مولاوردی ادامه داد : البته در مشروح مذاکرات قانون اساسی به این موضوع اشاره شده که رجل سیاسی به شخصیت سیاسی اطلاق میشود نه به جنسیت خاصی اما ما شاهدیم که زنان در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا میشوند اما هیچ گاه به عنوان کاندیداهای نهایی مطرح نشده اند.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید با انتصاب دو مدیر زن در مناصب بالای اجرایی تا چه اندازه به تحقق عدالت جنسیتی نزدیک شدهایم گفت : تعادل جنسیتی موضوعی است که مورد توجه اسناد بالادستی نظام است و ما به توازن و تعادلی در همه جنبهها نیاز داریم.
وی افزود: حوزه زنان و خانواده دچار توسعه نامتوازن است و ما پس از اجرای پنج برنامه توسعه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و پنج برنامه توسعه پس از پیروزی انقلاب اسلامی هنوز نتوانستهایم توسعه همه جانبه را محقق کنیم.
مولاوردی ادامه داد: امیدواریم تا پایان برنامه ششم توسعه با ارزیابی شاخصهای پیش بینی شده بتوانیم به نتایج درستی از وضع موجود و مطلوب زنان دست پیدا کنیم.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه انتصاب دو مدیر زن ما را یک قدم به عدالت جنسیتی نزدیکتر کرده است گفت: انتظار میرفت که در ترمیم کابینه زنان مورد توجه قرار گیرند و حتی کمپینهایی نیز در این زمینه به راه افتاد.
وی افزود: هم اکنون زنان ایرانی در اوج دانش آموختگی قرار دارند و امیدوار هستیم بیش از پیش مورد توجه قرار گیرند.
مولاوردی درباره برنامه های معاونت امور زنان و خانواده برای ورزش زنان گفت: ما تعاملات بسیار خوبی با وزارت ورزش و جوانان داشتهایم و همین امروز نامه مشترکی با وزیر ورزش و جوانان جهت ارائه به رئیس جمهور به منظور اتمام یکی از پروژههای ناتمام ورزش بانوان امضاء کردهایم.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده درباره حضور زنان در کابینه دکتر روحانی در صورت انتخاب وی به عنوان رئیس جمهور آینده گفت: امیدواریم این اتفاق بیفتد.
وی افزود: البته شرایط دولت دوازدهم با دولت یازدهم تفاوت میکنم چرا که دولت یازدهم در یک وضعیت فوق العاده آغاز به کار کرد و امیدواریم که در دولت بعدی اعتماد به صلاحیت و شایستگی زنان بیشتر شود.