آقامحمدی:
نیاز نگاه جدیدبه اقتصاد از زاویه صندوق ها و سرمایه گذاری آینده
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه نگاه جدید به اقتصاد از زاویه صندوق ها و سرمایه گذاری آتی مورد نیاز است، گفت: این نگاه با نوع نگاه صندوق سرمایه دار و بنگاهی که صرفا منفعت برایش اهمیت دارد فرق دارد زیرا در بلندمدت رخ می دهد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقامحمدی در همایش «صندوق های بازنشستگی، تنگناها و راهکارها» افزود: مهمترین چالش ها در صندوق ها تا وقتی است که تعداد بیمه شدگان نسبت به مستمری بگیران کمتر است.
وی گفت: درحال حاضر در فعالیت های انجام شده 5،5 درصد فعالیت ها ثبت نشده اند و 4 درصد فعالیت ها غیرقانونی هستند.
آقامحمدی با بیان اینکه در این میان 21 و شش دهم درصد از افراد فعالیت های سایه دارند، افزود: منظور از فعالیت های سایه فعالیت هایی است که از مقررات فرار کرده اند و با فعالیت زیرزمینی، خود را با بیمه، دارایی و تشکیلات نظارتی درگیر نمی کنند.
وی با بیان اینکه بخش بزرگ اقتصاد ایران مورد غفلت قرار گرفته است، گفت: این فرصت بزرگی است یعنی 27 و یک دهم درصد از فرصت اقتصاد ما قابلیت سازماندهی دارد که در این بین یکی از ذینفعان آن را می توان صندوق ها ذکر کرد چون این فرصت ، سازماندهی خواهد شد و در پوشش بیمه قرار خواهد گرفت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: نباید بگذاریم فعالیت های سایه رشد کند و این درحالیست که اقدامات ما موید این فعالیت است.
آقامحمدی با اشاره به اینکه رشد اقتصادی در بخش نفت، کشاورزی و مسکن وجود ندارد،گفت: درخصوص موضوع نفت در اقتصاد ایران برای آینده این صنعت نه در رشد و نه در اشتغال اثر دارد بلکه فقط اثر مهم نفت تامین سرمایه برای توسعه کشور است.
وی با اشاره به بخش ساختمان نیز افزود: واقعیت سرمایه گذاری در بخش مسکن و ساختمان به ما نشان می دهد که در این بخش به ما فشار آمده است و براحتی قابل خروج از رکود نخواهد بود زیرا ظرفیتی وجود ندارد.
آقامحمدی با بیان اینکه در سال 85 ، چهارصد و پنجاه و هفت هزار خانه خالی وجود داشته است، گفت: این تعداد در سال 90 به یک میلیون و 220 هزار خانه رسیده است و در سال 95 دو میلیون خانه خالی وجود دارد و این مهم نشان دهنده آن است که خانه ها برای نیاز ساخته نشده بلکه به عنوان سرمایه گذاری ساخته شده اند.
وی با اشاره به متوسط قیمت مسکن از سال 71 تا 93 افزود: شاخص قیمت ها در این بخش 55 برابر شده درحالیکه شاخص دارایی ها 22 برابر شده است.
عضو ستاد هماهنگی اقتصاد مقاومتی گفت: شاخص هر مترمربع ساختمان در این مدت 89 برابر و شاخص هر مترمربع زمین 142 برابر شده است.
آقامحمدی افزود: این فلسفه رونق و رشد مسکن بوده است درحالیکه اگر بر اقتصاد نظم دهیم و تورم را کنترل کنیم این بخش نمی تواند قد علم کند.
وی گفت: ببینید دراین چند سال چقدر از بانک ها و سرمایه ها به سمت مسکن حرکت کرده اند و بسیاری از بانک ها در این بخش ورشکسته شده زیرا ورود حداکثری در این بخش داشته اند.
آقامحمدی افزود: اگر در این حوزه تقاضایی هم شکل بگیرد باید برای ایمن سازی خانه های روستایی باشد نه برای شهرها و این نکته کلیدی است که بدان توجه نشده است.
وی با اشاره به بخش کشاورزی نیز گفت: کشاورزی از لحاظ کیفیت اهمیت اساسی دارد و این نیاز در تهران باید به سمت محصولات ارگانیک سوق داده شود زیرا هم درآمدزاست و هم کیفیت زندگی مردم را بالا می برد.
عضو ستاد هماهنگی اقتصاد مقاومتی، ارگانیک کردن محصولات کشاورزی را کار اصولی دانست و افزود: موضوع مهمی که صندوق ها باید بدان توجه کنند بحث درمان است زیرا بیماری های عجیب و غریبی در کشور بروز پیدا کرده است و سرطان هایی در ایران وجود دارد که در کمتر کشوری بدان مبتلا می شوند و این موضوع به بحث تغذیه سالم مربوط است.
آقامحمدی غذای ارگانیک را یک غذای کلیدی دانست و گفت: وقتی غذای شیمیایی به مردم داده می شود اثری بهتر از این نخواهد داشت.
وی در ادامه با اشاره به بخش صنعت و خدمات به عنوان دو بخش مهم در رشد اقتصادی افزود: بیش از 3،5 میلیون شغل در این صنعت وجود دارد که 2 میلیون آن مربوط به صنایع کوچک است که یک تا 10 نفر در آن مشغول بکار هستند.
آقامحمدی گفت: آیا بیمه به این بخش توجه دارد و هدف گذاری برای حمایت از آن داشته است.
وی ادامه داد: اگر خط فقر را زیر سه دهک بگیریم در جمعیت شهری 67 درصد افرادی هستند که شاغلند و زیر خط فقر قرار دارند و در روستاها 57 درصد شاغل هستند که زیر خط فقر قرار دارند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: 24 درصد افرادی که در شهر زندگی می کنند بازنشسته و فقیرند و این عدد در روستاها 21 درصد است.
آقامحمدی گفت: درحال حاضر در دولت گفته می شود که تعداد زیادی شغل ایجاد شده که اکثر این شغل ها در بخش خدمات و رشته ها و فعالیت های خرد و کوچک است.
وی افزود: در صنایعی که بالای 100 نفر مشغول بکارند صنایع بزرگ نامیده می شوند که13 درصد اشتغال را به خود اختصاص داده اند و بیش از 70 درصد ارزش افزوده به آنها می رسد درحالیکه ارزش افزوده به صنایع خرد 18 درصد است.
آقامحمدی گفت: نگاه جدید به اقتصاد با زاویه صندوق ها و سرمایه گذاری آتی نیاز است که با نوع سرمایه داری و بنگاه داری که به منفعت خود توجه می کند فرق می کند زیرا منفعت در بلند مدت رخ می دهد.
وی افزود: درحال حاضر ادبیات تکراری درباره واگذاری وجود دارد که آن هم رد دیون است و در بخش واگذاری ها در اصل 44 به مصارف تامین اجتماعی توجه شده و مهم آن است که تامین اجتماعی که پولش را نگرفته باید پولش را بگیرد.
آقامحمدی گفت: اگر می خواهیم آینده نگر باشیم نباید در پرداخت بدهی های تامین اجتماعی شکی کنیم.
وی افزود: این هشدارها بیشتر به نسل جوان است که باید تدبیر و فکر کنند و به عنوان یک خواسته این را دنبال کنند زیرا آینده به نسل جوان تعلق دارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: حمایت دولت در این بخش حرف بی ربطی است زیرا دولت هزینه خود را نمی تواند تامین کند.
آقامحمدی در پایان پیشنهاد داد که سازمان تامین اجتماعی و سایر صندوق های سرمایه گذاری هر ساله میزان مالیات پرداختی، اشتغال، بهره وری، سودآوری و توسعه ای را که انجام داده اند رسما به مردم اعلام کنند زیرا حق ملت است و باید در جریان آن باشندکه اگر مدیری در این راستا کم کاری کند و نتواند بنگاه خود را اداره نماید عذرخواهی کند و یا کنار برود.
وی با بیان اینکه این انتشار یک ابتکار اصولی است، گفت: نباید بگذاریم به یکباره اوضاع خراب شود و به گونه ای پیش آید که دولت ها از دولت قبل صحبت کنند زیرا هر دولتی باید در زمان خودش صحبت کند.