همزمان با تهدید ترکیه به تحریم:
وزیرخارجه لوکزامبورگ: روش برخورد ترکیه با مخالفان مانند نازی هاست
وزیر امور خارجه لوکزامبورگ اعلام کرد برخورد دولت ترکیه با کارمندان اخراج شده، یادآور روش های مورد استفاده نازی هاست و اتحادیه اروپا مجبور خواهد شد با تحریم، واکنش نشان دهد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از رویترز، وزیر امور خارجه لوکزامبورگ روز دوشنبه اعلام کرد برخورد دولت ترکیه با کارمندان اخراج شده، یادآور روش های مورد استفاده نازی هاست و دیر یا زود، اتحادیه اروپا مجبور خواهد شد با تحریم، واکنش نشان دهد.
از زمان کودتای نظامی نافرجام ماه ژوئیه، بیش از 110 هزار تن از کارکنان دولتی در ترکیه - از سربازان و قضات گرفته تا معلمان و خبرنگاران - بازداشت، معلق یا اخراج شده اند.
منتقدان رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه می گویند این اقدامات، سرکوب همه اشکال مخالفت است. مقامات ترکیه می گویند این تدابیر به علت تهدید ناشی از توطئه کودتا، موجه است.
اسامی افرادی که از استخدام در ادارات دولتی منع می شوند، در روزنامه رسمی دولت منتشر می شود که این به طور بالقوه پیدا کردن کار را برای آنها در جاهای دیگر، دشوار می کند به علاوه، گذرنامه های آنها باطل می شود.
جان اسلبورن وزیر خارجه لوکزامبورگ اعلام کرد این افراد همچنین از مدارک دانشگاهی خود خلع می شوند و بسیاری هم از هر درآمدی محروم می شوند. برخی از معلمان اخراج شده که تنها نان آور خانه بوده اند، از ناتوانی در سیر کردن خانواده های خود شکایت کرده اند.
وی گفت: «صراحتا، این روش هایی است که در دوران نازی ها استفاده می شد و این واقعا، واقعا یک تحول بد است... که اتحادیه اروپا نمی تواند بپذیرد».
وی با پیشنهاد اعمال تحریم های اقتصادی، خاطر نشان کرد 50 درصد صادرات ترکیه رهسپار اتحادیه اروپا می شود و 60 درصد سرمایه گذاری در ترکیه از طرف اتحادیه اروپاست.
وی افزود: «در مقطع خاصی، ما هیچ گزینه ای به غیر از اعمال این (تحریم ها) به منظور مقابله با اوضاع غیرقابل تحمل حقوق بشر، نخواهیم داشت».
قرار است هانس پیتر دوسکوزیل وزیر دفاع اتریش روزهای دوشنبه و سه شنبه میزبان همتایان خود از اروپای مرکزی به منظور بحث درباره بحران مهاجرت به اتحادیه اروپا با توجه به اوضاع ترکیه باشد.