خطر نابینایی بر اثر مصرف خودسرانه قطرههای چشمی
مسئول انجمن گلوکوم ایران گفت: مصرف طولانی و خودسرانه این داروها ممکن است در افراد مستعد موجب بروز آب سیاه و از دست دادن بینایی شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، حیدر امینی در آستانه برگزاری بیست و ششمین همایش سالانه چشم پزشکی ایران، افزود: بیماری گلوکوم یا همان آب سیاه به نوعی بیماری اطلاق می شود که عصب بینایی را تخریب کرده و منجر به نابینایی می شود.
وی افزود: علت ابتلا به آب سیاه می تواند ناشی از وارثت باشد و برخی از عوامل زمینه ای مانند ضربات وارده به چشم می تواند باعث این بیماری شود.
مسئول کارگروه گلوکوم در همایش سالانه چشم پزشکی ایران با اشاره به اینکه آب سیاه با بالا بودن فشار داخل چشم همراه است گفت: این عارضه تا مراحل پایانی که بیمار برای درمان به چشم پزشک مراجعه کند، اغلب علامتی ندارد و همین مسئله باعث می شود که بیمار از بیماری خود آگاهی نداشته باشد.
وی با اعلام اینکه بیماری آب سیاه بیشتر افراد بالای60 سال را درگیر می کند، افزود: افراد با نمره عینک بالا اعم از دوربینی و نزدیک بینی، درخطر ابتلا به بیماری آب سیاه قراردارند و باید توسط چشم پزشک از این لحاظ بررسی شوند.
امینی گفت: مصرف طولانی کورتون از هر راه خوراکی، تزریقی، پوستی و استنشاقی و به خصوص قطره های چشمی که معمولاً برای آلرژی و حساسیت چشمی تجویز می شود ممکن است باعث بروز بیماری آب سیاه شود و این داروها باید با احتیاط و با تجویز پزشک استفاده شوند.
امینی با اشاره به آمار آب سیاه در جهان که نشان می دهد تا سال 2014بیش از 60 میلیون نفر به این بیماری مبتلا بوده اند، گفت: آمارها نشان می دهد که 8 میلیون نفر در سطح جهان به علت بیماری گلوکوم نابینا هستند.
مسئول انجمن گلوکوم ایران افزود: در مطالعات انجام شده در ایران حدود 80 درصد بیماران مبتلا به آب سیاه از بیماری خود آگاهی نداشته و تنها در معاینه چشم پزشکی تشخیص داده شده اند.
وی گفت: هیچ محدوده سنی از این بیماری مصون نیست ولی شیوع بیماری با افزایش سن بیشتر می شود و از این رو معاینات دوره ای چشم پزشکی به ویژه در سنین بالا اهمیت خاصی پیدا می کند.
بیست و ششمین همایش سالانه چشم پزشکی ایران از 22 تا 25 آذر در مرکز همایش های رازی برگزار می شود.