در مدت زمان انتخاب تا 20 ژانویه ؛
آمریکا ؛ انتخابات و چند تهدید ! ؟
گاردین نوشت: در دوره انتقال قدرت در آمریکا و آغاز به کار رئیسجمهور جدید، این کشور با تهدیدهای جهانی متعددی مواجه است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، این روزنامه چاپ انگلیس در تفسیری به قلم سیمون تیسدال نوشت: احتمال دارد از شرق آسیا گرفته تا غرب آسیا، دولتهای دشمن آمریکا و غرب درصدد برآیند از خلاء قدرت که طی دوره انتقال قدرت در آمریکا بوجود می آید، بهره برداری کنند.
باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، تا چند ماه پس از برگزاری انتخابات در کاخ سفید باقی خواهد ماند اما بهعنوان یک رئیسجمهور موقت خواستههای او هر روز بیش از پیش اهمیت خود را از دست میدهند.
به اعتقاد نویسنده، درحالیکه آمریکا خود را برای برگزاری انتخابات آماده میکند، رقیبان، در مدتزمان چندماهه انتقال قدرت تا زمانی که رئیسجمهور بعدی به طور کامل در کاخ سفید مستقر شود، به دنبال یافتن نشانههای ضعف و تزلزل آمریکا در سراسر جهاناند.
مهم نیست روز سهشنبه هیلاری کلینتون به پیروزی میرسد یا دونالد ترامپ، باراک اوباما جهانی مملو از خطر به ارث گذاشته است. از آسیا گرفته تا شرق اروپا، احتمالاً دولتها و نیروهایی که با آمریکا و غرب دشمنی دارند، درصدد بر خواهند آمد تا از خلأ قدرتی که در آمریکا ایجاد میشود، نهایت بهره را ببرند.
برخلاف انگلیس، قانون اساسی آمریکا اجازه تفویض سریع قدرت را نمیدهد. کلینتون یا ترامپ باید در 20 ژانویه 2017 سوگند یاد کنند. تا آن زمان اوباما بر سرکار باقی خواهد ماند، اما بهعنوان یک رئیسجمهور موقت که کار چندانی از دستش برنمیآید.
روند تغییرات در کاخ سفید !
زمانی هم که رئیسجمهور جدید در دفتر کارش مستقر شود، چند ماه زمان لازم خواهد بود تا جایگاه خود را بیابد و هزاران انتصاب را انجام دهد. مهمترین افراد مانند مشاور امنیت ملی و وزراء دفاع و امور خارجه باید به تأیید کنگره برسند. این مسئله بحثبرانگیز خواهد بود و روندی طولانی خواهد داشت.
نویسنده با بیان اینکه تهدیدهای موجود عمدتاً خارجیاند گرچه برخی حامیان ترامپ درباره احتمال آشوبهای داخلی در صورت شکست وی هشدار دادهاند، کره شمالی را یکی از مهمترین تهدیدها عنوان کرد. حکومت دیکتاتوری پیونگیانگ در ماههای اخیر بیوقفه به توسعه برنامه سلاحهای هستهای خود پرداخته است.
ناآرامیهای سیاسی در کره جنوبی که رئیسجمهور آن برای کنارهگیری از قدرت تحتفشار قرار دارد، موضع نظامی قویتری که دولت راست گرای شینزو آبه در ژاپن اتخاذ کرده است و بیمیلی چین به مقابله با متحد یاغی خود به افزایش حس بیاعتمادی کمک میکند.
غرب آسیا
نویسنده در ادامه به اوضاع منطقه غرب آسیا نیز اشاره کرده است که به نظر میرسد روسیه قصد دارد در آنجا به حکومت بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، کمک کند تا پیش از آنکه رئیسجمهور بعدی آمریکا فرصت یابد سیاست انفعال اوباما را تغییر دهد، در برابر مخالفان خود به پیروزی دست یابد.
در لیبی بیقانون که تلاشهای سازمان ملل در آنجا برای تشکیل دولت وحدت بی نتیجه مانده است، اتفاقات غیرمنتظره زیادی ممکن است روی دهد. اگر تروریست های داعش از رقه و موصل بیرون رانده شود، لیبی احتمالاً به پایگاه جدیدی برای عملیات این گروه تبدیل خواهد شد.
جنگ داخلی یمن نیز با نظر به کشورهایی که در آن نقش دارند، بشکه باروت دیگری است که پیش روی آمریکا قرار دارد.
مداخلات روسیه
نویسنده با اشاره به مداخلات روسیه در اوکراین و منطقه بالتیک افزود: احتمال دارد ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه، هم برای تأمین منافع مسکو از خلأ قدرت در آمریکا استفاده کند. واکنش ناتو به افزایش تحرکات نظامی و سایبری روسیه هرچه باشد، بازهم مانند همیشه نگاهها برای رهبری به سمت واشنگتن خواهد بود.