لزوم اتخاذ مجازات های سنگین برای حفرکنندگان چاه های غیرمجاز
کارشناسان حوزه منابع آب بر لزوم همکاری قوه قضائیه درخصوص مجازاتهای متناسب و بازدارنده حفر چاه های غیر مجاز در دشتهای ممنوع کشور، ساماندهی شرکت های حفاری چاه عمیق و انسداد چاه های غیر مجاز از طریق گشتهای بازرسی تاکید کردند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاونت اجتماعی قوه قضاییه ، بمنظور محافظت از منابع آبی کشور از طریق پیشگیری از حفر چاه های غیرمجاز ، نشستی با حضور نمایندگانی از دفتر محافظت از منابع آب ایران و شرکت های ذیربط و وثیقی سرپرست اداره امنیتی انتظامی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه به میزبانی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه برگزار شد.
در این نشست سرپرست اداره کل امنیتی و انتظامی معاونت اجتماعی قوه قضاییه در سخنانی با توجه به وضع بحرانی منابع آب کشور بر لزوم تدوین برنامه جامع و وجود هم افزایی و مشارکت همه دستگاههای دخیل در این امر تأکید کرد.
وثیقی افزود: با توجه به آینده پژوهی صورت گرفته باید به پیامدهای امنیتی که ممکن است، بر اثر کمبود آب در آینده متوجه کشور و نظام شود، توجه کرد .
مسئول دفتر حفاظت از منابع آب هم با ارائه گزارشی از وضع موجود حفر چاه در کل کشور اضافه کرد: حدود 400 هزار چاه مجوزدار و بیش از 250 هزار چاه غیرمجاز در کشور وجود دارد که ارتزاق بسیاری از هموطنان به آن بستگی دارد و باعث شده است نتوان راه حل ساده ای برای آن یافت.
فاضلی افزود: میزان میانگین بارندگی کل کشور 250 میلیمتر و میانگین جهانی 800 میلیمتر است که این اعداد نشان دهنده وضع پیچیده کشور درخصوص حفاظت منابع زیرزمینی آب است.
در این جلسه مقرر شد به طور منظم جلسات ماهانه با حضور دست اندرکاران این حوزه تشکیل و در سال 96 زمینه های همکاری ملی در همه استان های کشور فراهم شود.