رئیس سازمان ملی استاندارد :
پذیرش گواهینامه های استاندارد و کیفیت ایران در بیش از 70 کشور
گواهینامه های تائید صلاحیت ایران ، در بیش از 70 کشور عضو مجمع جهانی تائید صلاحیت " IAF " پذیرفته می شود .
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ خانم نیره پیروزبخت در نشست خبری با بیان اینکه پیش از این گواهینامه های تائید صلاحیت ایران در 32 کشور پذیرفته می شد ، افزود : با نهایی شدن موافقتنامه چندجانبه بین سازمان ملی استاندارد و مجمع تائید صلاحیت اسیا و اقیانوسیه ، گواهینامه های سیستم های مدیریت کیفیت شرکت های مورد تائید سازمان ملی استاندارد در بیش از 70 کشور دنیا قابل قبول است.
رئیس سازمان ملی استاندارد گفت : امضای این موافقتنامه گامی در جهت تسهیل تجارت و مبادلات بازرگانی میان ایران و کشورهای عضو مجمع جهانی تائید صلاحیت خواهد بود.
بنابر این گزارش رئیس مرکز ملی تایید صلاحیت ایران هم در این نشست امضای این موافقتنامه را پایه ای برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی WTO " "دانست و گفت : با افزایش کشورهای پذیرنده گواهینامه های تائید صلاحیت ایران فعالیت های مربوط به بازرسی و ازمون کالاهای صادراتی و وارداتی به حداقل می رسد.
علیرضا خاکی فیروز افزود : به موجب این موافقتنامه هر کالایی که دارای گواهینامه تائید صلاحیت باشد علاوه بر ایجاد اعتماد میان تولیدکننده و مصرف کننده ، بدون اینکه نیازی به بازرسی و کنترل مجدد داشته باشد ، می تواند به راحتی از مرزهای کشور عبور کند.
رئیس انجمن مدیریت کیفیت ایران هم در این نشست گفت : گواهینامه های ایزو 9000 و تائید صلاحیت محصول را سالها صادر می کنیم در حالی که فقط در داخل کشور اعتبار دارد و اغلب شرکت هایی که گواهینامه ما را دریافت می کردند برای دریافت اعتبار بین ا لمللی به کشورهای دیگر مراجعه می کردند درحالیکه با امضا این موافقتنامه گام بزرگی برداشته شد و ایران اکنون خود مرجع تائید صلاحیت است.
فرزین انتصاریان با بیان اینکه ارتقاء کیفیت نیازمند عزم ملی و همگانی است و سازمان استاندارد به تنهایی نمی تواند ان را محقق کند ، افزود : درحال حاضر کیفیت متناسب با نیاز مردم ما نیست و ارتقاء ان نیازمند نگاه مسئولان کشور به مقوله کیفیت را می خواهد ، موضوعی که هم در برنامه ششم توسعه و هم در سیاست های اقتصاد مقاومتی بر ان تاکید شده است.
وی به برگزاری سیزدهمین دوره جایزه ملی کیفیت در 18 ابان اشاره کرد و گفت : از سال 82 تاکنون تنها 6 سازمان و بنگاه اقتصادی موفق به دریافت تندیس برنز شده اند و واحدهایی که چنین تندیسی دریافت می کنند یعنی در سطحی بالاتر از سطح متوسط صنعت در جهان قرار دارند.
انتصاریان افزود : متاسفانه در کشور با پدیده تندیس فروشی با دید اقتصادی مواجه هستیم که باید اصلاح شود.