نگاهی به پدیده آوارگان در اروپا؛
جهنم اردوگاه کاله و پشت پرده آن
ساکنان این اردوگاه از اوارگان و مهاجران سوری، عراقی ، افغانی و چند کشور افریقایی است
به گزاش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، بندر کاله در شمال شرقی فرانسه در منطقه راهبردی پادکله، اردوگاهی معروف به جنگل را در خود جای داده است.
ساکنان این اردوگاه از اوارگان و مهاجران سوری، عراقی ، افغانی و چند کشور افریقایی است. این آوارگان که عمدتا کودکان ، زنان و مردان جوان و میانسال هستند با این هدف ترک وطن کرده اند تا گام در زندگی بهتری بگذارند ، اما هر ان چیزی که در این اردوگاه دیده می شود بر خلاف تصورهایی است که از قبل درباره اروپا دیده اند و شنیده اند.
رسانه ها می گویند این اردوگاه فاقد هرگونه امکانات برای یک زندگی ساده است و دولت فرانسه حمایت چندانی از ساکنان این اردوگاه نمی کند و اگر حمایتی هم هست از جانب گروهها مردم نهادی است که معمولا در حدیک وعده غذایی خلاصه می شود. کسانیکه به عنوان اواره یا مهاجر وارد این اردوگاه می شوند مقصد نهایی خود را انگلستان انتخاب کرده اند و از این اردوگاه فقط محلی برای یافتن فرصت عبور از تونل یا دریای مانش استفاده می کنند. فاصله این بندر تا نخستین شهر مرزی انگلستان حدود 30 کیلومتر اعلام می شود. بازار قاچاقچی های انسان در این بندر داغ است و معمولا قیمت عبور دادن هر فرد در این مسافت، حدود 15 هزار یورو است،البته اگر به دام پلیس انگلستان بیفتند هم به کاله بازگردانده می شوند و هم پولی که به قاچاقچی داده شده است از دست می رود. یک روی سکه کاله همین مطالبی است که در رسانه ها مطرح می شود اما سکه جنگل کاله روی دیگری هم دارد. اگر تقویم سیاسی فرانسه را نگاه کنید، می توانید به طور دقیق متوجه شویدکه چرا، هر از چند گاهی پلیس فرانسه به دستور وزارت کشور این اردوگاه را محاصره و با زور باتوم، گاز اشک اور و دستگیری اقدام به جمع اوری بخشی از چادرهای این اردوگاه می کند.
وجود چادرهای نامنظم، حضور اوارگان با چهره و تیپ اواره گی در شهر بندری کاله همواره مورد اعتراض ساکنان این شهر یک میلیون نفری بوده تا جائیکه مردم بارها با تجمع و تظاهرات، از دولت فرانسه خواسته اند تا به جمع اوری این اردوگاه اقدام کند.
نکته مهم و قابل توجه اوارگان کاله در فرانسه این است که تعداد انها فقط حدود ده هزار نفر است. وزارت کشور فرانسه می گوید که قصد دارد مهاجران و آوارگان بندر کاله را در 480 نقطه ساماندهی کند، تاکنون حدود 2500 نفر اماده انتقال به این مراکز شده اند و تقریبا بقیه ساکنان ارودگاه جنگل به این برنامه واکنش نشان داده اند و همچنان اعلام کرده اند هدفشان ازحضور درشمال فرانسه، اقامت در این کشور نیست بلکه قصد دارند به انگلستان منتقل شوند. اعتراض های مردم به حضور اوارگان در بندر کاله نشان میدهد دولت فرانسه علاقه مند است تا به بهترین شکل ممکن از این پدیده و معضل اجتماعی بهره برداری کند. بندر کاله در منطقه "پدکله " واقع شده است. گفته می شود این منطقه حدود هفت میلیون نفر جمعیت دارد . شورای شهر و شهرداری این منطقه درحال حاضر در اختیار سوسیالیست هاست و مارین لوپن رهبر جبهه ملی فرانسه منتقد اصلی سیاست های فرانسوا اولاند، به دلیل سیاست های مهاجر و اواره ستیزی در فرانسه رقیب جدی سوسیالیست ها محسوب می شود و به همین خاطر سوسیالیست ها به شدت از جانب مارین لوپن در این منطقه احساس خطر می کنند و هر از چند گاهی با یک شو تبلیغاتی و تلویزیونی با حضور پلیس ضد شورش تلاش می کنند این طور وانمود کنند که دولت قصد مبارزه و مقابله با این پدیده را دارد. چند هفته قبل از انتخابات شورای شهر درفرانسه، ابتدای سال جاری میلادی دولت سوسیالیست فرانسه برنامه برخورد و برچیدن چادرهای اوارگان را اجرا کرد ، اما وقتی ارا لازم را بدست اورد، پس از ان دیگر جدیت چندانی از خود نشان نداد. با این شرایط سوسالیست ها در استانه ای انتخاباتی هستند که به شدت محبوبیت فرانسوا اولاند در جامعه فرانسه تخریب شده و برای صید آرای مردم در مناطق مختلف مجبورند از این دست طرح ها اجرا کنند. براساس نظرسنجی که اخیرا با مشارکت مؤسسه تحقیقات سیاسی فرانسه انجام شده تنها چهاردرصد از فرانسویها از فرانسوا اولاند رئیسجمهور این کشور رضایت دارند. با این وضع محبوبیت، می توان انتظار داشت که مهاجران و اوارگان جنگ و تروریسم در فرانسه همچنان یکی از بهترین طعمه ها برای دولتمردان فرانسه محسوب شوند.
کاری از علی علوی : کارشناس مسایل فرانسه