انگشت نگاری و پژوهشهای باستان شناختی بر روی گل مهرهای ساسانی
دو پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی - فرهنگی و زبان شناسی، متون و کتیبه ها، در طرح پژوهشی مشترک، بررسی انگشت نگاری آثار دوره ساسانی را انجام میدهند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، رئیس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی - فرهنگی با اعلام این مطلب گفت: دوره ساسانی یکی از مهمترین و درخشان ترین دوره های ایران باستان است که گل مهره های این دوره علاوه بر ارزش های هنری از دید تاریخی و خط زبان فارسی، زبان پهلوی نیز با ارزش هستند.
کامران احمدی با اشاره به اینکه گل مهره های موبدان، بزرگان سیاسی و لشگری متنوع هستند افزود: این گونه آثار اطلاعات مفیدی در اختیار باستان شناسان قرار داده است.
وی گفت: این طرح مشترک در نظر دارد پاسخ به سؤالاتی مثل، نقش زنان و کودکان درآماده سازی این گل مهره ها، سن و میزان سلامت افراد درگیر و اطلاعات بیولوژیکی را پاسخ دهند.
وی با اشاره به کمک تکنولوژی های پیشرفته برای دستیابی به اطلاعات در این زمینه در دهه های اخیر افزود: اثر انگشت سازنده مهر و گل مهره روی یک لوح باستانی، می تواند برای پاسخگویی به سؤالات و ابهامات مربوط به دوره ساسانی از آن بهره برداری شود.
این کارشناس معتقد است، گل مهره ها در این دوران کاربرد تجاری، اداری، مذهبی و لشکری داشته است.
وی گفت: اطلاعات انسان شناسی و جامعه شناسی در کنار اطلاعات تصویری و هنری این گل مهره ها مجموعه ای را تشکیل می دهند که همراه شدن آنها با اطلاعات باستان سنجی حاصل از دستگاه و روشهای موجود علوم جدید، راه جدیدی برای ورود به این دوره باستانی را می گشاید.