رسانه های غربی در پی بازسازی مشروعیت فرآیند انتخابات امریکا
رسانه های غربی پس از اینکه نامزد جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری امریکا، مشروعیت فرآیند برگزاری انتخابات این کشور را زیر سوال برد، برای برای بی اعتبار کردن این اتهام دست بکار شده اند.
بر اساس گزارش روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، «دونالد ترامپ» نامزد جمهوریخواه انتخابات آمریکا که در مورد تقلب ومهندسی در انتخابات خبر داده بود از هواداران خود خواست تا به نوبه خود ازدحام افراد در روز انتخابات و در اماکن انتخاباتی را به دقت مورد بازبینی و بررسی قرار دهند. ترامپ گفته است هوادارانش باید در قبال تقلب شایع میان رای دهندگان و نتیجه دستکاری شده انتخابات هشیار باشند.
به گفته ترامپ «تقلب در آرای رای دهندگان کاملا رایج است و مسئولین، ما را به دلیل گفتن این موضوع مورد انتقاد شدید قرار می دهند. اما بیایید نگاهی به فیلادلفیا بیاندازیم چه اتفاقی در آنجا دارد رخ می دهد؟ نگاهی به شیکاگو و سن لوئیس بیاندازید. نگاهی به این شهرها بیاندازید و خواهید دید که چه اتفاقات وحشتناکی در حال رخ دادن است.
بسیاری از کارشناسان نیز بر این باورند همانطور که در انتخابات ریاست جمهوری سال 2012 تعداد زیادی از بی نظمی ها و موارد غیر قانونی روی داد در این انتخابات نیز این اتفاقات روی خواهد داد. اما چیزی که ترامپ از تقلب می گوید بسیار گسترده تر از انتخابات گذشته است و تلاشی هماهنگ شده برای تغییر نتیجه انتخابات یا همان مهندسی انتخابات است.
ترامپ در روزهای اخیر در توییت هایی مشروعیت فرآیند انتخاباتی در امریکا را زیر سوال برده و هم زمان با آن، دولت اوباما را نیز به گسترش تروریسم در خاورمیانه و به وجود آوردن گروههای تروریستی نظیر داعش متهم کرده است. البته ترامپ در سخنرانی های انتخاباتی خود به برخی دیگر از چالش های جامعه امریکا از قبیل تبعیض و نژاد پرستی و فساد اخلاقی نیز اشاره کرده است که این مسایل داخلی جامعه امریکایی از درجه اهمیت کمتری برخوردار است اما دو موضوع فرآیند انتخابات و سیاست های دولت امریکا در خاورمیانه از مسایلی است که همواره دست مقام های امریکایی را به بهانه گسترش دموکراسی و ایجاد امنیت وثبات برای دخالت در امور داخلی دیگر کشورها و منطقه بازگذاشته است. از این رو نباید از کنار این دو موضوع به سادگی عبورکرد. این سوال مطرح است که آیا می توان از کنار ادعاهای ترامپ در مورد تقلب گسترده در فرآیند برگزاری انتخابات امریکا عبور کرد و فقط آن را یک تاکتیک تبلیغاتی برای شکست رقیب تلقی کرد یا اینکه در پشت این ادعا واقعیت هایی نهفته است؟ به هرحال ترامپ با این ادعاها مشروعیت انتخابات در امریکا را زیر سوال برده و چه خوب است همانگونه که مقام های امریکایی با یک ادعا مشروعیت انتخابات در کشورهای مخالف سیاست های خود را زیر سوال می برند با حضور ناظران خارجی برای نظارت بر روند انتخابات در امریکا موافقت کنند تا معلوم شود که ادعاهای ترامپ درست یا غیر واقعی بوده است. نه اینکه مقام های امریکایی به کمک رسانه های غربی به تکاپو بیفتند و در بازسازی خدشه ای که بر مشروعیت انتخابات امریکا وارد شده است حرکت کنند.
بیاد بیاوریم در جریان انتخابات ریاست جمهوری 1388 در ایران که از سوی یکی از نامزدهای انتخابات ادعای تقلب مطرح شد، مقام های امریکا به کمک رسانه ها چه حملات گسترده ای را برای زیر سوال بردن مشروعیت انتخابات و برهم زدن ثبات کشور به کار بردند.
اکنون ترامپ انتخابات امریکا را با اتهام تقلب و مهندسی آرا مواجه کرده است اما در غرب رسانه ها بسیج شده اند تا با بازسازی مشروعیت انتخابات امریکا افکار عمومی را متقاعد کنند که ادعاهای ترامپ در حد یک تاکتیک انتخاباتی بوده و هیچ خدشه ای بر صحت انتخابات امریکا وارد نیست.
در اینجا به تکنیک هایی که بنگاه خبرپراکنی بی بی سی برای بی اعتبار کردن ادعای ترامپ بکار برده اشاره می شود که تقریبا در دیگر رسانه های غربی نیز از این الگوها استفاده شده است.
بی بی سی پس از اینکه اتهام دونالد ترامپ مبنی بر تقلب در انتخابات را منعکس می کند برای بی اعتبار سازی این اتهام، با تکنیک مهندسی آرا و نظرسازی، نتایج نظرسنجی هایی را به عنوان شاهد می آورد که در آنها هیلاری کلینتون رقیب دموراک ترامپ، پیشتاز است و اعلام می کند آقای ترامپ علاوه بر نظرسنجی های ملی در نظرسنجی بسیاری از ایالت های سرنوشت ساز هم از رقیب خود هیلاری کلینتون عقب افتاده است. تا به این صورت این خط القایی را دنبال نماید که ترامپ پذیرفته در انتخابات عقب است بنا بر این با تاکتیک ادعای تقلب درصدد ترمیم وجهه خود است.
لورا بیکر خبرنگار بی بی سی در واشنگتن نیز در راستای این خط گزارش می دهد هرچند دونالد ترامپ مدت هاست مدعی حیله در انتخابات شده اما این بار ادعای تقلب را در کانون مبارزاتش قرار داده، درست در زمانی که به طور قابل توجهی در نظرسنجی ها عقب می افتد.
بی بی سی در ادامه هم سعی می کند ادعای ترامپ را به تاکیتک فرار به جلو تعبیر نماید و از این رو به نقل از ناظران اعلام می کند شاید او سعی دارد هوادارانش را برای شکست در انتخابات آماده کند.
بی بی سی در ادامه همین گزارش برای مخدوش سازی ادعای ترامپ به اظهار نظر هم حزبی های او اشاره
و اعلام می کند پل رایان رئیس جمهوری خواه مجلس نمایندگان هم از آقای ترامپ به خاطر زیر سوال بردن اعتبار فرآیند انتخاباتی انتقاد کرد.
در ادامه هم این رسانه غربی برای جلوگیری از پیامدهای امنیتی ادعای ترامپ پس از انتخابات، مواضع مایک پنس نامزد معاونت او(ترامپ) در انتخابات را منعکس می کند که به شبکه ان بی سی گفته است که او "علیرغم جانبداری" رسانه ها "صد در صد" نتیجه انتخابات را خواهد پذیرفت. تا از آشوب احتمالی هواداران ترامپ در صورت شکست وی در انتخابات جلوگیری نماید.
ترامپ در مورد سیاست های منطقه ای دولت اوباما و رقیب دموکراتش هم مطالب مهمی را گفته است که جای بررسی دارد، او در مصاحبه با شبکه "CBS" اظهار داشت: هیلاری کلینتون به دلیل سیاستهای احمقانهاش مسؤول به وجود آمدن داعش است. به گفته ترامپ 6 هزار میلیارد دلاری که آمریکا خرج جنگهای خاورمیانه کرده نه تنها امنیت آمریکا را افزایش نداده بلکه آن را بسیار بیشتر از گذشته نا امن کرده است. آیا اظهارات ترامپ می تواند اشاره به کمک های تسلیحاتی امریکا به گروههای مسلح در سوریه باشد؟ آیا این اظهارات اشاره به جلوگیری امریکا از حمله به مواضع جبهه ترویستی النصره در حلب یا دیگر گروههای تروریستی و مخالفت کاخ سفید با تفکیک گروههای تروریستی از گروههای به اصطلاح میانه رو نیست؟
--------------------------------------
بررسی و تحلیل / رضا محمدمراد