شهردار تهران گفت: متاسفانه برخی ها خانواده من را تخریب می کنند در صورتی که آنها بی گناه هستند و بی جهت به پسر و همسر من تهمت می زنند.
محمدباقر قالیباف در خاتمه سخنان خود پس از نطق اعضای شورای اسلامی شهر تهران افزود: خواهش می کنم که این مسایل را دیگر مطرح نکنید و به فکر خدمت به مردم باشید.
وی گفت: نه گرایش سیاسی دارم و نه به دنبال چیزی هستم اما متاسفانه می بینم به دخترم، پسرم و همسرم تهمت می زنند من چه جوابی باید به خانواده ام بدهم.
قالیباف افزود: عکس خانم دیگری را بر روی سایت ها می زنند و می گویند این دختر قالیباف است، عکس پسری را بر روی سایت می زنند و می گویند پسر قالیباف است و پناهنده شده است.
وی گفت: به هر صورت من بچه رزمنده هستم و از این مسایل زیاد دیده ام و در مبارزه با ظلم هیچ گاه از پا نخواهم نشست و راه امام و رهبری را ادامه خواهم داد و در راه امام و رهبری خدمت خواهم کرد.
شهردار تهران افزود: باید در شورا و شهرداری کنار هم مثل خواهر و برادر بایستیم و در خدمت مردم باشیم.
قالیباف گفت: باید فکرمان خدمت به مردم و با یکدیگر وحدت داشته باشیم و بگذاریم دستگاه قضایی کار خودش را ادامه دهد.
وی در ادامه افزود: اینکه شما می گویید من اصلا در خصوص واگذاری ها خبر نداشتم درست نیست زیرا در جریان واگذاری املاک به صورت قانونی بودم اما بابت چند نفری که میزان تخفیفشان بالاتر بود در جریان نبودم و این موضوع را پیگیرم.
شهردار تهران گفت: قانون تخفیف برای کارکنان و کارگران یکی است و این طور نیست که مدیران در مناطق یک مسکن بگیرند و بقیه در مناطق پایین تر.
قالیباف افزود: بیش از 3 هزار نفر از کارمندان که عضو تعاونی های مسکن هستند در منطقه یک واحد مسکونی گرفته اند و حتی تعاونی کارکنان پسماند در مناطق 5 و 22 است.
وی گفت: همان اندازه که به کارگران در حوزه پسماند تخفیف می دهیم به همان میزان نیز به مدیران ارشد و نه بیشتر این تخفیف داده شده است.
شهردار تهران گفت: بازرسی کل کشور به تنهایی به طور متوسط سالانه 40 تیم بازرسی دوره ای، نوبه ای و موردی به شهرداری تهران اعزام می کند.
قالیباف در جلسه امروز شورای شهر تهران افزود: در روزهای ابتدایی وقتی با همکاران جلسه می گذاشتیم می گفتیم در هر اقدام باید سه کار شهر، شهروند و شهرداری را مورد توجه قرار دهیم .
وی ادامه داد: هر تصمیمی گرفته می شود باید اثر آن را بسنجیم بعد تصمیم بگیریم چرا که در غیر این صورت آثار منفی به دنبال دارد.
قالیباف گفت: همیشه تاکید کردم اگر می خواهیم در شهر و شهروندان تحول ایجاد کنیم لازمه این تحول آن است که ابتدا در شهرداری تحول ایجاد شود تا بتوانیم بر شهر و شهروند اثرگذار شویم و از این ظرفیت بالای مردمی استفاده کنیم.
وی افزود: وقتی یک مطالعه ای درباره سوابق در شهرداری انجام دادم، یک سیستم اداری منظم و قابل دسترس در شهرداری ندیدم که بتوان بر اساس آن تحلیل جمع بندی شده از مجموعه کارها داشت.
قالیباف با بیان اینکه آن انضباط مالی که توقع می رفت وجود نداشت ادامه داد: سیستم های نقدی و غیر نقدی در حسابرسی ها همه یا غیر قابل اظهار نظر و یا مردود بود، در ثبت و ضبط املاک اعم از مستغلات و زمین نظم درستی نبود.
وی گفت: حتی در همین بحث های رفاهی در شورای سوم خودشان به این تشخیص رسیدند که طرح دهند که واگذاری و امکانات رفاهی پرونده مشخصی داشته باشد که برای یک کارگر و کارمند ما در 20 سال گذشته چه خدماتی از شهرداری تهران گرفته است،این اطلاعات پیش از این قابل دسترسی نبود.
شهردار تهران افزود: به این نتیجه رسیدیم بدون اینکه تحول را در داخل مجموعه انجام دهیم امکان پذیر نیست که بتوانیم برای شهر تحول به وجود بیاوریم.
وی گفت: بنابراین هوشمندسازی درون شهرداری اولویتش بیشتر از هوشمند سازی شهر بود.
قالیباف افزود: اگر امروز در حوزه هوشمند سازی شهر اقدامات بزرگی انجام دادیم بیشتر از شهر هوشمندسازی را درون شهرداری انجام دادیم.
وی تصریح کرد: به طوری که امروز بیش از 140 سیستم و خدمات در بستر آی.تی در شهرداری تهران انجام می شود که از این تعداد حدود 38 خدمت را مردم به صورت مستقیم در سایت شهرداری تهران خدمات می گیرند و بقیه سیستم ها در داخل مجموعه شهرداری تهران از جمله سیستم فاینانس، املاک، رفاهی و منابع انسانی است .
شهردار تهران با بیان اینکه داشتن اطلاعات صحیح مهم ترین عنصر برای برنامه ریزی دقیق و تصمیم درست است گفت: امروز هر اتفاق و تصمیم و فرایند تصمیم گیری در هر سطحی از شهرداری تهران ثبت و ضبط می شود، در سیستم های شهرداری باقی می ماند و قابل رصد است. این به معنی شفاف سازی، مبارزه با فساد، جلوگیری از تبعیض و عدالتخواهی است.
وی ادامه داد : این را من نمی گویم بلکه دستگاه های ذیربط در دولت هم شهرداری تهران را در این بخش به عنوان دستگاه برتر نسبت به همه دستگاه های دولتی و عمومی شناخته اند.
شهردار تهران با بیان اینکه از لایه های اطلاعاتی، جی. آی. اس و رصدی که در این حوزه است می گذریم گفت: امروز همه مزایده های قرادادها، واگذاری ها، سیستم های نقل و انتقالات و دریافتی ها و هزینه ها در این سیستم ثبت و ضبط می شود.
وی افزود: بنده در ورودم در شهرداری تهران گفتم خودم را مکلف می دانم شهرداری را مجموعه شفاف و شیشه ای و قابل دیدن کنم.
شهردار تهران ادامه داد: اکنون در سایت شهرداری تهران در حوزه های مالی و گزارش ها ببینید کدام سازمانی مثل شهرداری وجود دارد که در دسترسی اطلاعات و در اختیار گذاشتن اطلاعات همانند ما عمل کند.
قالیباف گفت: بعضا شنیده ام که نظارت و رسیدگی و بازرسی در شهرداری ها و یا بر شهرداری تهران نیست و هر کس هر کاری دلش می خواهد انجام می دهد.
وی افزود: فکر می کردم به عنوان شهردار تهران در این حوزه چه وضعی دارم.
قالیباف با تاکید بر اینکه بحث های بازرسی و نظارتی دو بخش هستند گفت: یک بخش داخل شهرداری است که ما در شهرداری حراست ، بازرسی و حسابرسی داریم و طبق قانون شهرداری، شهردار به عنوان ذی حساب مکلف است که خودش حسابرسی کند و کارهای ذی حسابی را انجام دهد.
وی ادامه داد: یعنی سیستم خود شهرداری در درون خودش بازرسی، حراست، بازرسی دفتر شهردار و حسابرسی ها را دارد که کارشان را انجام می دهند.
شهردار تهران گفت : همه دوستان در شهرداری می دانند که من غیر از همه بازرسی ها شبکه عیون هم در این مجموعه راه اندازی کردم.
وی افزود: شبکه عیون هم هست که مرتب گزارش های دقیقی را از عملکرد شهرداری و مدیران در محلات به من می دهد که با این کار کاملا سیستمی ایجاد می شود که بتوانیم یک نظارت مردمی هم در این شبکه داشته باشیم، اما بیرون از حوزه شهرداری، اولین جا خود شورای شهر است که از طریق حسابرسی، تفریغ، تلفیق، کمیسیون نظارت، معاونت نظارت، تحقیق و بررسی، سوال، تذکر، استیضاح، بازدیدهای میدانی و تذکرات متعدد می تواند شهرداری را زیر نظر داشته باشد و دوستان از این طریق پیگیری می کنند که وظیفه آن ها نیز است.
قالیباف ادامه داد: در دستگاه های بیرونی بازرسی کل کشور، بازرسی استان تهران، دیوان محاسبات، دیوان عدالت اداری، مجلس شورای اسلامی، کمیسیون اصل 90، کمیسیون شوراها، کمیسیون عمران، شخص دادستان محترم در قوه قضائیه گزارش ها و موارد را پیگیری می کنند و توضیح می خواهند.
وی افزود: همچنین سیستم های امنیتی و اطلاعاتی موردها را پیگیری می کند و گزارش می خواهند که مکتوب سوال دارند و باید پاسخ دهیم. همچنین وزارت کشور، بازرسی ریاست جمهوری، هیات های رسیدگی به تخلفات، بازرسی دفتر مقام معظم رهبری نیز از جمله جاهایی است که در حوزه های مختلف از ما توضیحات، مکتوبات و مستندات می خواهند.
شهردار تهران با اشاره به فرایند بازرسی کل کشور اظهارکرد: بازرسی کل کشور به تنهایی به طور متوسط سالانه 40 تیم بازرسی دوره ای، نوبه ای و موردی به شهرداری تهران ارسال می کند که این آمار تنها مربوط به سازمان بازرسی است و به بقیه دستگاه ها ارتباطی ندارد.
وی افزود: این تیم ها از دو نفر تا پنج نفر حکم می گیرند که حکم آنها نیز خطاب به من است.
قالیباف ادامه داد: در این 11 سال یک مورد سراغ ندارید که حتی سوال کرده باشم که علت این بازرسی چه است؟ عین آن را ابلاغ کردم و همه سازمان ها و معاونان را مکلف کردم که کمال همکاری را داشته باشند. تاکنون صدها مورد بوده است که پایان این رسیدگی ها به ما ابلاغ اصلاح سیستم، برخورد با افراد، تشویق و تنبیه کرده اند. روال بازرسی هم اینگونه است که وقتی تیم بازرسی می آید، در سازمان و اداره مربوطه مستقر می شود.
قالیباف گفت : ما مکلف هستیم پشتوانه لازم و محل استقرار را تامین کنیم و هر سندی که مطالبه می کنند را در اختیار شان قرار دهیم .
وی افزود: همچنین بازرسان می توانند هر جایی که مورد نیاز است بازدید کنند و ما نیز همکاری می کنیم.
قالیباف با بیان اینکه بعضا به ندرت گزارش های شفاهی به من می رسید که در برخی موارد همکاری با بازرسی کند است، گفت: هیچ گاه نمی گفتیم نماینده بازرسی ممکن است خارج از ماموریتش چیزی را طلب کرده باشد.