پخش زنده
امروز: -
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت : جنبش غیرمتعهدها 120 عضو دارد که همه اعضای آن در اجلاس تهران شرکت خواهند کرد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ، صالحی پس از جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: اینکه اعضا در چه سطحی شرکت میکنند متفاوت است اما معمولا در اجلاسها 30 تا 40 درصد در حد سران یعنی رئیس حکومت، رئیس جمهور و نخستوزیر شرکت میکنند.
وزیر امور خارجه در پاسخ به اینکه آیا خبری از گفتگوی کارشناسان ایران و 5+1 در ترکیه دارید، گفت: اطلاعات خاصی نداریم اما قرار شده است که آقای جلیلی با خانم اشتون در این باره گفتگوی تلفنی داشته باشد.
صالحی در پاسخ به این سوال که چه کسی قرار است نامه دعوت ایران از رئیس جمهور مصر را برای شرکت در اجلاس غیرمتعهدها تحویل محمد مرسی دهد، گفت: بعدا مشخص خواهد شد .
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره سوریه نیز گفت : سوریه رفته رفته به سمت آرامش میرود و دشمنان ملت سوریه با انفجار در دمشق تصور میکردند خلایی در اداره این کشور ایجاد می شود اما شکست خوردهاند و هماکنون وضع میدانی سوریه به گونه ای است که رفته رفته ارتش بر مخالفان مسلح غلبه میکند.
وی گفت: در سوریه در مجموع دو نوع معارض وجود دارد بخشی همان تقاضاهای مردمی است که ما اعلام کردیم باید به آن تقاضاها پاسخ داده شود.
صالحی اضافه کرد: البته بخش دیگر نیز همان ها هستند که با کمک غربی ها و برخی کشورهای دیگر سلاحهای سنگین را وارد سوریه میکنند و نمیتوان اسم آن را معارض گذاشت زیرا هدف آنها راهاندازی جنگ داخلی برای براندازی حکومت است.
وی با تاکید بر اینکه ایران آمادگی دارد میان معارضان و دولت سوریه میزبانی و میانجی گری کند، گفت: ما از یک سال پیش با معارضان سوریه در تماس هستیم البته معارضان طیفهای وسیعی دارند و اهداف متفاوتی دنبال میکنند.
صالحی تاکید کرد: معتقدیم معارضان باید با گفتگو با دولت سوریه به تفاهم برسند و از این شرایط خارج شوند هرچند سوریه در مجموع به سمت آرامش میرود.
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به این سؤال که آیا در سفر هیاتی از سوریه به ایران ، ترکیب این هیات سیاسی بوده است یا اقتصادی؟گفت: این سفر با توجه به حضور نخستوزیر و شش وزیر کابینه سوریه بیشتر ، ترکیب اقتصادی - تجاری داشت.
آمار نادرست رسانهها از تعداد کشتههای مسلمانان میانمار
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: آمار رسانهها به ویژه رسانههای داخلی درباره تعداد کشتگان درگیریهای اخیر در میانمار نادرست است.
آقای صالحی افزود: بر اساس آمارهای گرفته شده از مسلمانان ساکن میانمار و نیز دولت این کشور تعداد کشتهها از 70 تا 1200 نفر متفاوت است اما با توجه به اینکه در میانمار سفارت نداریم سفارت ایران در تایلند تعداد کشتهها را حدود200 نفر اعلام کرد.
وی تصریح کرد: رقم اعلام شده 20 هزار و 50 هزار کشته در برخی رسانههای ما با تعبیر نسل کشی صحت ندارد هرچند رسانه های داخل از رقم کشتهها به تعداد650 نفر نیز سخن گفتهاند.
وزیر امور خارجه درباره اقدامات منطقهای و بینالمللی برای توقف کشتار مسلمانان میانمار گفت: این درگیری بر اثر بهانهای و در خرداد صورت گرفته و یک ماه است که دیگر خبری و مسالهای از درگیریها در آن کشور نیست.
صالحی افزود: آقای احساناوغلو دبیرکل سازمان همکاریهای اسلامی دو نامه بسیار قاطع به دولت میانمار نوشت و بسیاری از سازمانهای بینالمللی نیز به این کشتار اعتراض کردند.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران نیز علاوه بر نامه به دبیرکل سازمان ملل متحد با سازمانهای بینالمللی دیگر برای توقف این کشتار رایزنی هایی کرده است.
صالحی در ادامه به تاریخچه حضور مسلمانان در کشور میانمار اشاره کرد و گفت: در اوایل قرن بیستم عدهای از مسلمانان از بنگلادش به این کشور سفر میکنند علاوه بر آن از ایران نیز شیعیان از 500 سال پیش به این کشور رفته اند و نامهایی چون بهبهانی، شیرازی و اصفهانی دارند البته شهروند میانماری هستند.
وی افزود: در این میان تعدادی از مسلمانان نه میانماری هستند نه از ملیت دیگری دارند بر همین اساس در میانمار قانونی گذاشتهاند که این تعداد مسلمانان ، میانماری نیستند.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه درگیری ها در میانمار تنها به مسلمانان مربوط نمیشود گفت: در این کشور9 قوم دیگر نیز هستند که البته مسلمان نیستند اما بر سر ملیت آنان مشکلاتی ایجاد شده است.
صالحی افزود: به دولت میانمار توصیه میکنیم با توجه به موازین حقوق بشر و اینکه بالاخره بعضی از این قومیتها از جمله مسلمانان بیش از صد سال است در آنجا زندگی میکنند آنان را نیز میانماری بشناسند زیرا این به نفع دولت میانمار هم است البته این در حد توصیه است و ما نمیتوانیم در امور داخلی آنان مداخله کنیم .
وزیر امور خارجه روابط ایران و میانمار را مناسب ارزیابی کرد و گفت: تلاش میکنیم با توجه به اهمیت این کشور و قرار گرفتن آن میان هند و چین ، سفارت ایران در میانمار را دایر کنیم.
وی افزود: میانمار روز به روز به سمت بسط آزادی های اجتماعی میرود و دولتهای آینده نیز این آزادیها را بیشتر خواهند کرد.
صالحی گفت: بر اساس آمارهای غیررسمی 4 تا 20 درصد جمعیت 53 میلیون نفری میانمار را مسلمانان تشکیل میدهند.