تفاهم با شورای شهرسازی برای تصویب استانداردهای اولیه شهر هوشمند
رئیس سازمان فنآوری اطلاعات کشور با بیان اینکه طبق آمارهای موجود تا سال 2030 بیش از 60 درصد جمعیت جهان شهرنشین می شوند، گفت: در حال حاضر 73 درصد جمعیت ایران شهرنشین و 27 درصد آن در روستاها سکونت دارند که نسبت به سال های گذشته 30 درصد تغییر داشته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، نصرالله جهانگرد در حاشیه سومین دوره جایزه جهانی خشت طلایی تهران با اعلام اینکه در حال حاضر در کشور هشت کلانشهر داریم، که جمعیت آنها میلیونی است، افزود: در واقع ما به سمت شهر هوشمند پیش می رویم و تقریباً روشن شده که در ادبیات شهرهای هوشمند باید برای جنبه فیزیکی، کالبدی، اقتصادی، خددمات دیجیتال و زیست محیطی آن اقدام مهم صورت گیرد.
وی ادامه داد: در واقع شهر هوشمند باید محیطی برای زندگی باشد تا شهروندان بتوانند در آن تمام امور زندگی خود را با حداقل زمان و انرژی انجام دهند و از زندگی لذت ببرند.
این مسئول با بیان اینکه تغییراتی که در شهرهای ما صورت می گیرد بسیار بی برنامه است تصریح کرد: باید تلاش کنیم تا بهینه سازی در موضوعات شهری زیاد شود و بخش معماری و معماری ترافیک از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
جهانگرد افزود: ما با شورای شهرسازی به تفاهم هایی رسیده ایم تا استانداردهای اولیه ساختمان های شهر هوشمند تصویب و در اختیار همه شهروندان و مدیران شهری قرار گیرد و این موضوع کمک می کند تا حداقل تکنیک ها اجرا شود.
وی با اعلام اینکه ما در حمل و نقل ریلی مشکل داریم افزود: در تهران 30 میلیون تراکم ترافیک شهری است که نزدیک به نصف آن عمومی اجرا می شود و نیز ضریب تولید کربن در تهران به خاطر وسایل نقلیه عمومی بالاست و باید تلاش کنیم که تا با افزایش حمل و نقل ریلی این ضریب را کاهش دهیم.
این مسئول با اشاره به اهمیت طراحی معماری ترافیک در شهرها گفت: برای مثال در مشهد معماری ترافیک شهری به گونه ای طراحی شده که غالب ترددها از مرکز شهر رد می شود و همین امر سبب شده تا بالاترین کشتار جمعیت در شهر مشهد اتفاق بیفتد.
معاون وزیر ارتباطات و فنآوری کشور با بیان اینکه که اکوسیستم و زیست بوم حیات در شهر باید مورد توجه قرار گیرد، گفت: در حال حاضر استاندارد ساختمان هوشمند و شهر هوشمند طبق استانداردهای جهانی در حال بررسی است.
وی ادامه داد: امیدواریم در دهه فجر امسال سیستم های مکان محور و مکان محور اِی.بی.اس شهری را روی سه پایه مهم، خدمات موبایل پیمنت، شهری را در کشور عمومی کنیم.