به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی گرشاسبی در نخستین جلسه کارگروه مدیریت آبخیزداری استان افزود : به علت تحت مدیریت بودن 84 درصد اراضی کشور در سازمان جنگلها ، این طرح از 15 سال قبل در کشور آغاز شده و هم اکنون به روند روبه رشدی در این خصوص دست یافته ایم .
وی هدف از اجرای این طرح را ارائه الگوها و برنامه هایی برای حفظ منابع طبیعی و فیزیکی در عین ارتقای کیفیت زندگی مردم مناطق و توسعه کشاورزی دانست و افزود: 31 پایلوت در 31 استان کشور تعیین شده است که به جز آذربایجان شرقی و غربی تا کنون در همه آنها از چندین سال قبل طرحهایی با موفقیت اجرا شده که در این میان استانهای گرمسیری مانند یزد و کرمان وضعیت مطلوبی در این خصوص دارند.
گرشاسبی با اشاره به اینکه 255 شهر کشور یعنی 40 درصد شهرها دچار سیل خیزی هستند خاطر نشان کرد: میزان فرونشست زمین در کشور 4 برابر استانداردهای دنیا است و باید با مشارکت مردم پایه و اساس منابع طبیعی کشور را حفظ کنیم.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی هم در این نشست گفت : توانمند سازی روستائیان و ایجاد منابع درآمدی همراه با حفظ منابع طبیعی یکی از اولویتهای اقتصاد مقاومتی است .
پورمهدی افزود : باید همانگونه که جلب مشارکتهای مردم در اجرای طرحها لحاظ می شود از توان آنها در طراحی راهبردها هم استفاده شود و تنها در چنین وضعیتی است که موفقیت برنامه ها تضمین می شود.
وی با اشاره به موفقیت طرحهای تدوین شده کشاورزی و منابع طبیعی در هوراند گفت : این منطقه به دلیل طبیعت بکر از نظر گردشگری نیز حایز اهمیت است و هم اکنون به عنوان پایلوت طرح آبخیزداری تعریف شده است .
معاون امور عمرانی استاندار خاطرنشان کرد : تمامی دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی و مردم با هماهنگی فرماندار این منطقه ملزم هستند برنامه های خود را ارائه و پس از تایید اجرایی کنند تا شاهد هر چه بهتر شدن شرایط اقتصادی ، اجتماعی ، معیشتی و گردشگری هوراند باشیم.
نامدار مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان هم گفت : سال گذشته الگوی اجرایی مدل مدیریت جامع حوزه آبخیز به استان ابلاغ شده و شهرستان هوراند به عنوان پایلوت استانی این طرح انتخاب و حوزه آبخیز شکر علی چای با 16 روستا مورد مطالعات هواشناسی و اقلیمی قرار گرفته است.
وی افزود : در طول یک سال اراضی کشت سماق در این منطقه که به صورت طبیعی 500 هکتار بود با اجرای طرح های توسعه کشاورزی پایدار و حفظ منابع آب و خاک به هزار و صد هکتار افزایش یافته است .
نامدار خاطرنشان کرد : هم اکنون مردم این منطقه از هر هکتار 1 تن و به صورت متوسط سالانه 80 هزار تن سماق فرآوری شده می توانند تولید کنند.
وی گفت : با توجه به ایجاد صنایع کوچک و خانگی فرآوری سماق ، ارزش افزوده محصول نهایی هم سه برابر افزیش داشته و مردم ترغیب شده اند چنین الگویی را در کاشت صنوبر و گردو و گل محمدی اجرا کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اشاره به حفظ 16 کیلومتر مربع از عرصه های جنگلی ارسباران در این طرح افزود : با همکاری و مساعدت شرکت توزیع برق منطقه ای ، پانلهای خورشیدی در 6 روستای سخت گذر هوراند نصب شده است .