درخواست وزارت بهداشت و مجمع خیرین سلامت؛
معاف شدن پروژههای خیریه سلامت محور از مالیات
نگرفتن مالیات، عوارض و گمرک از جمله درخواستهای مشترک وزارت بهداشت و مجمع خیرین برای پروژههای سلامت است که میتواند برای ترغیب خیرین به این عرصه مشوقی باشد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ امروز وزیر بهداشت میهمان هیئت مدیره مجمع خیرین سلامت کشور بود که رضا نیری رئیس این مجمع در حاشیه این مراسم، استقبال مردم از کارهای خیر سلامت محور را بی نظیر عنوان کرد و گفت: شرمنده مردم هستیم که امکانات ما برای استقبال از این خیرین کم است.
وی افزود: درخواست ما تسهیل برخی مشکلات از جمله در گمرک، مالیات و عوارض است.
وی گفت: 4 هزار و 300 مرکز بهداشتی درمانی و بیمارستان و خانه های بهداشت درکشور راه اندازی و تجهیز و تحویل دانشگاه های علوم پزشکی شده است.
نیری افزود: در طرح مشترکی هم که با وزارت بهداشت داریم قرار است 6 هزار طرح بهداشتی درمانی اجرایی شود که 50 درصد آن را وزارت بهداشت عهده دار است.
سید حسن قاضی زاده هاشمی نیز در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران با اشاره به لزوم غیردولتی بودن کارهای خیر در این مجمع گفت: امیدوارم کارهای خیر در کشور افزایش یابد و سازمانهای مربوطه با تهیه زمین، تسریع در صدور مجوز بدون دریافت وجه و نگرفتن عوارض به وسیله شهرداریها توجه ویژهای به مسئله سلامت مردم کنند.
وی افزود: امیدوارم مجلس هم توجه ویژهای به امر سلامت مردم داشته باشد، زیرا رقم مالی این گونه کارهای خیر ارزش بسیار کمتری در مقابل ارزش فرهنگی آن دارد.
وی با اشاره به 6 هزار طرح مشترک وزارت بهداشت با مجمع خیرین گفت: این کارهای خیر در همه جا به ویژه در استانهای محرومتر بیشتر است.
هاشمی افزود: وزارت بهداشت از بهرهبرداری از طرحهای خیرین با ضوابط و قوانین کشور استقبال و در این زمینه حمایت همه جانبه میکند.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره نیمه کار ماندن ساخت بیمارستان خیریه ای که در بیمارستان امام خمینی آغاز شده بود گفت: به دلیل مسائل مختلف از جمله درست پیش بینی نکردن اعتبارات آن، بعد از یک سال این طرح به وزارت بهداشت سپرده شد و این وزارتخانه با اخذ اعتبار از بانکهای مربوطه ساخت این بیمارستان را در دست گرفته است.
هاشمی درباره اولویت های وزارت بهداشت برای مشارکت خیرین در حوزه سلامت نیز گفت: در سایت وزارت بهداشت لینکی طراحی شده است که مردم علاقه مند به کارهای خیر در استان؛ شهر و روستای محل تولد خود می توانند از این طریق مشارکت داشته باشند.
وی افزود: در بسیاری از کشورها؛ مسئولیت حوزه سلامت و خدمات عمومی برعهده شهرداری ها است و من از بعضی از شهرداران ناراحتم به این خاطر که به جای کمک و تهیه زمین برای ساخت بیمارستان از افراد خیر و متولیان این امر عوارض و مالیات می گیرند.
هاشمی با بیان اینکه هنگامی که شهر توسعه پیدا میکند باید به فکر بیمارستان، پلیس و آتشنشان و مدرسه بود، گفت: برای ساخت بیمارستان باید شهرداری مشارکت داشته باشد و افرادی که از زمینها عوارض اخذ میکنند و یا مالیات میگیرند به نظرم سلیقه خوبی ندارند.