با توجه به شکایات و اتفاقات شروع لیگ؛
فضای راحت برای بدهکاران بسکتبال سخت می شود
فدراسیون بسکتبال برخلاف والیبال برخورد نرمی با تیم های بدهکار دارد با این وجود این فضا از هفته بعد برای این تیم ها بسته تر می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ هنوز چند بازیکن از تیم های ذوب آهن و ماهان که دیگر در بسکتبال ایران حضور ندارند، طلبکار هستند؛ همیاری زنجان به طور کلی منکر بدهی های خود به اعضاء تیم شد؛ آینده سازان میهن زمان کوتاهی در لیگ برتر بسکتبال حضور داشت و هیچ مبلغی هم به اعضا خود پرداخت نکرد و در نهایت بدهی های چهار تیم از فصل قبل باقی ماند.
درخواست حدادی که شنیده نشد
مربیان حاضر در جلسه لیگ یادآور می شوند که حامد حدادی به نمایندگی از بازیکنان بسکتبال امسال دو درخواست از سازمان لیگ داشت: 1- حذف سهمیه های ملی 2- جلوگیری از ورود تیم هایی که از سال های قبل به بازیکنان بدهکارند
مورد اول با افزایش سهمیه های ملی به چهار سهمیه و تغییر نام آن به سهمیه لیگ پیگیری شد و درخواست دوم هم در شلوغی جلسه طولانی لیگ بررسی نشد.
بدهکاران قدیمی
نگاهی به لیگ های گذشته نشان می دهد که مشکلات پرداختی در بسکتبال کمتر از قبل شده است و تیم ها در صورت منحل نشدن، بالاخره حق و حقوق بازیکنان را پرداخت می کنند. با این وجود هنوز هم بازیکنان و مربیانی هستند که پیگیری حق و حقوق قدیمی خود را ادامه می دهند.
ذوب آهن سال 92 حدود 80 تا 90 درصد پول بازیکنان خود را به طور کامل پرداخت کرده و هنوز به برخی بدهکار است که آذری مدیرعامل باشگاه هم وعده تسویه حساب باقیمانده را داده است. گویا ذوبی ها هنوز بخشی از پول بازیکن خارجی خود را هم نداده اند.
همیاری زنجان هم دو نوع بدهی از سال های قبل دارد و مانند ذوب آهن دیگر در بسکتبال دیده نمی شود. زنجانی ها در سال نخست حضور خود با توجه به نتیجه تیم، حاضر به پرداخت باقیمانده قراردادها با عنوان جریمه نشدند، در حالی که بندی در قراردادها برای این جرایم ثبت نشده بود. مدت هاست گروهی از بازیکنان دنبال کمیته انضباطی هستند که شنیده می شودکمیته انضباطی با آنها همکاری نمی کند. فایده حکم کمیته انضباطی هم این است که باید حکمی به محکومیت آن باشگاه بدهد تا دادگاه براساس آن، رأی برای گرفتن مبالغ باقیمانده قراردادها از سازمان مربوطه صادر کند.
زنجان در دومین سال هم زیرنظر عباس آقاکوچکی بود و اتفاقا لیگ برتر را نیمه کاره رها کرد. هنوز اعضا آن تیم بخشی از پول های خود را نگرفته اند.
بدهکاران فصل قبل
تیم ثامن مشهد هم گویا مبالغی باید به بازیکنان فصل قبل پرداخت می کرد. ثامنی ها امسال از حضور در لیگ برتر انصراف داده اند و مشخص نیست تعهدی برای پرداخت این مبالغ داشته باشند. تیم های شهرداری تبریز، شیمیدر و شهرداری اراک هم از دیگر بدهکاران ابتدای لیگ هستند که اوضاع اراک از بقیه مشکلدارتر شد.
چند بازیکن این تیم به علت بدهی های فصل قبل در هفته اول لیگ امسال بازی نکردند تا در نهایت هیئت مدیره و مسئولان تیم وارد ماجرا شوند. از شرایط تبریز خبری به گوش نمی رسد و صفرزاده مدیرعامل شیمیدر درباره بدهی های این باشگاه تاکید می کند: 89 درصد مبالغ پارسال تسویه شده است و چهار نفر مانده اند که پول آنها را هم پرداخت می کنیم. ما به تعهدات خود پایبندیم و مبالغ قرارداد دسته یک پارسال هم کاملا تسویه شده اند.
فدراسیون چطور با بی نظمی های پرداختی مقابله می کند؟
مسئولان فدراسیون بسکتبال عصر دیروز جلسه ای دو ساعته برای بررسی شرایط تیم ها برگزار کردند. سالهاست که قرار است از ورود مشکلات تیم های بدهکار به فصل جدید جلوگیری شود؛ اما این اتفاق رخ نمی دهد. درخواست حامد حدادی هم در این زمینه نتیجه ای نداشت. محمود مشحون رئیس فدراسیون بسکتبال می گوید: "بعضی جاها اگر پای خود را روی گلوگاه بگذارید، از طرف دیگر مشکل ایجاد می شود. این کم لطفی است که حق و حقوق پرداخت نمی شود و فدراسیون، باشگاه ها و بازیکنان به چالش کشیده می شوند."
رئیس فدراسیون بسکتبال ادامه می دهد: "هفته آینده جدیتر این موضوع را پیگیری می کنیم و اگر تیمی همه بدهی های خود را پرداخت نکند، جلوی آنها را میگیریم. امروز هم نامه ای در این زمینه به باشگاه ها ارسال کردیم."