توسعه کیفیت در کشور هنوز راهبردی جامع ندارد
رئیس انجمن مدیریت کیفیت ایران گفت: هنوز راهبرد جامعی برای توسعه کیفیت در کشور نداریم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، پنجمین همایش مدیریت کیفیت امروز در دانشگاه شهید بهشتی برگزارشد و فرزین انتصاریان گفت: ارتقاء کیفیت زندگی فردی و اجتماعی باید با اجرای برنامه های پنجساله تحقق یابد.
وی افزود: متأسفانه تاکنون راهبرد جامعی برای توسعه کیفیت درکشور نداشتیم و تنها در برنامه های پنجساله به ابعاد کمی امور توسعه ای پرداخته شده است.
انتصاریان تصریح کرد: در اردیبهشت ماه سال جاری شورایعالی استاندارد درمصوبه خود تدوین راهبرد ملی کیفیت را خواستار شد و سازمان ملی استاندارد را مأمور تدارک ساز و کار آن کرد.
وی ادامه داد: در تعریف ابعاد راهبردی لازم است در لایه اول،راهبرد کیفیت مشخص شود که در حوزه کلان چه اقداماتی باید صورت گیرد و یکی از موارد استاندارد سازی است.
انتصاریان گفت: بازنگری جامع قانون جدید سازمان استاندارد و انطباق دقیق آن با اصول رویکرد نوین استاندارد سازی اهمیت اساسی دارد.
وی تاکید کرد: اجرای کامل قانون حمایت از حقوق مصرف کننده که تصویر کمرنگی از قانون مشابه در کشورهای پیشرفته بوده و در چند سال گذشته تصویب و برای اجرای به دولت نیز ابلاغ شده است ، جایگاه خاصی خواهد داشت.
وی افزود : در برنامه پنج ساله گذشته کمتر به موضوع کیفیت پرداخته شده است.
افزایش بهره وری با سرمایه گذاری در کیفیت
رئیس سازمان ملی بهره وری ایران گفت: سرمایه گذاری در کیفیت سبب افزایش بهره وری و رقابت پذیر می شود.
خانم رویا طباطبایی یزدی در پنجمین همایش مدیریت کیفیت که امروز در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد ، گفت : مولفه های اثرگذار در بهره وری و کیفیت بسیار به هم نزدیک هستند و سرمایه گذاری در کیفیت ، بهره وری را به دنبال دارد و هر دو منجر به افزایش رقابت پذیری می شوند.
وی ادامه داد : در دنیا اگر محصولی کیفیت لازم را نداشته باشد قادر به حضور در بازارها نخواهد بود و بهره وری تابعی از رقابت پذیری است.
طباطبایی تصریح کرد : در یک بازه حدود 45 سالی از سال 1970 تا 2014 رشد بهره وری کشور 4.3 درصد بوده است و 3 واحد درصد از 3.6 درصد رشد به مدد تزریق سرمایه ایجاد شد و تقریبا بهره وری صفر داشتیم.
رئیس سازمان ملی بهره وری ایران گفت : قیمت نفت نتوانست در رشد بهره وری به ما کمک کند.