سمینار بین المللی ایران شناسی در چین
ششمین سمینار بین المللی دو روزه ایران شناسی در دانشگاه پکن گشایش یافت.
سرویس بین المللخبرگزاری
صداوسیما، ششمین سمینار بین المللی با حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران، معاون بنیاد ایران شناسی و جمعی از استادان، محققان، اندیشمندان و دانشجویان چین برگزار شد؛
دانلود تصویر هدف از برگزاری این سمینار، ضرورت تبادل هیات های علمی در حوزه ایران شناسی، تلاش برای ارتقای فعالیت محققان چینی درباره ایران و ایجاد فرصت های بیشتر درباره مطالعات و تحقیقات درباره ایران برای محققان و ایران شناسات چینی بیان شده است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین در این سمینار گفت: خوشبختانه ایران شناسی آکادمیک در چین، هم از نظر کمیت و تعداد ایران شناسان و هم روی آوردن به موضوعات متنوع در زمینه ایران شناسی، سیری سعودی و رو به تکامل را پیموده است. «علی اصغر خاجی» با ابراز خرسندی از اینکه اکنون در تعداد قابل توجهی از دانشگاه های مهم چین، استادان سرشناس ایران شناس و مرکز یا اتاق ایرانشناسی در آنها دایر است افزود: ایران شناسان چینی تلاش می کنند که بدون واسطه با ایران آشنا شوند، به ایران سفر کنند و با اندیشمندان ایرانی مستقیما در ارتباط باشند.
وی با بیان اینکه روابط تاریخی و دیرینه ایران و چین عمیق و گسترده بوده است، گفت: امروزه مکتب ایران شناسی در چین، دارای هویت و ویژگی های خاص خود شده است و دیگر جوامع برای شناخت ایران نیازمند به مراجعه به آنها هستند.خاجی با اشاره به تحولات معاصر در تاریخ ایران افزود: این تحولات آنقدر بزرگ و تاثیرگذار بوده که شناخت ایران معاصر به بخش مهمی ایران شناسی تبدیل شده است.
وی نام ایران، نام فارس، نام پرشیا را تداعی کننده تاریخ، تمدن و فرهنگ پر افتخار ایران دانست و گفت: ایران همیشه به فرهنگ خود مفتخر بوده و همواره به فرهنگ سایر ملل احترام گذاشته و نقاط قوت فرهنگ دیگران را تمجید کرده است. سفیر ایران گفت: شما مشغول مطالعه موضوع و پدیده ای هستید که در رشد و تکامل تاریخ بشر سهم چشمگیری داشته است و دانشمندان ادیبان و سیاست ورزان این سرزمین، به رشد و تکامل جامعه بشری کمک فراوانی کرده اند.
خاجی با بیان اینکه مرزهای فرهنگی و تمدنی ایران زمین بسیار فراتر از مرزهای جغرافیایی است، افزود: شناخت عمیق و درک لایه های زیرین فرهنگ ایران در گرو تلاش محافل علمی و ایران شناسان آکادمیک است که آشنایی های سطحی را به درک و فهم ریشه ای ارتقا دهند.
وی ابراز امیدواری کرد: تلاش های ایران شناسان چینی در زمینه های تحقیقاتی و آموزش و پرورش نسل جدید ایران شناسان به نتیجه مطلوب برسد و با عرضه تحقیقات و پایان نامه ها و مقالات علمی و اکادمیک، فضای مناسبی برای تحکیم هرچه بیشتر روابط دو کشور در عرصه های مختلف فراهم شود.
خاجی افزود: در ایران نیز باید به موضوع چین شناسی توجه لازم مبذول شود و خوشبختانه گام های موثری برداشته شده و چین شناسی آکادمیک در حال رشد و توسعه است. وی با بیان اینکه دانشگاه های ایران به آموزش زبان چینی توجه خاصی کرده اند، گفت: باید ضمن توسعه آموزش زبان چینی، چین شناسی و تحقیق درباره ابعاد مختلف تاریخ و تمدن این کشور و شناخت چین معاصر نیز نهادینه شود.
با صداها:
1- لی یان سونگ معاون دانشگاه پکن
2- علی اصغر خاجی سفیر ایران در چین
3- قدرت الله علیزاده معاون بین الملل بنیاد ایران شناسی
4- رالف کانودز محقق و استاد دانشگاه از آلمان