حمله به ناو آمریکایی در سواحل یمن دروغ است
حمله به ناو آمریکایی در سواحل یمن ادعایی دروغین برای آشکار شدن مشارکت آمریکا در جنگ یمن و «تغییر موازنه نظامی» به سود عربستان.
جوزف کلیفورد در «آپد نیوز» که یک پایگاه آمریکایی ضد جنگ است، نوشته است: آمریکا اکنون بیش از یک سال است که در جنگ یمن بودهاست و در حمله و بمباران مدارس، منازل و بیمارستانهای یمنی که بیش از یک سال ادامه داشته است، در کنار عربستان سعودی که سرکوبگرترین حکومت جهان است، قرار دارد.
این تحلیلگر آمریکایی ادامه داد: این جنگ (جنگ عربستان و متحدانش علیه یمن) بدون تایید و رضایت آمریکا و مسلح کردن سعودیها به تسلیحات آمریکایی، امکان تحقق نداشت. ما علاوه بر تامین سلاح سعودیها، سوخت رسانی هوایی جنگندهها و دادن 40 میلیون پوند سوخت جت طی 18 ماه اخیر به انها را انجام داده و در واقع سبب حملات ویرانگر به تاسیسات غیرنظامی یمن بودهایم.
البته حمایت آمریکا از عربستان تنها محدود به تجهیز نظامی نبوده و نیست. هر چند عربستان دارای تجهیزات نظامی و جنگندههای پیشرفته است اما بکارگیری این تجهیزات حرفهای نیاز به تواناییها و قابلیتهای حرفهای دارد که نظامیان سعودی از آن برخوردار نیستند. اینکه برخی گزارشها حاکی از آن است که "نظامیان آمریکایی، انگلیسی و رژیم صهیونیستی در جنگ یمن مشارکت قابل توجهای دارند" دور از واقعیت نیست.
با این حال تا کنون مقامات این کشورها تلاش کردهاند وانمود کنند که این تنها ائتلاف عربی به رهبری عربستان است که ارتش و نیروهای مقاومت مردمی و غیر نظامیان در یمن را هدف قرار میدهند.
در این میان آنچه قابل توجه است اینکه با وجود مشارکت و حمایت همه جانبه کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی در جنگ یمن، نه تنها ماشین جنگی آنها در این کشور در چند ماه اخیر به گل نشسته است، بلکه حملات موشکی ارتش یمن به اهداف نظامی در عربستان، معادلات نظامی را به صورت غیر قابل تصوری به سود ارتش و مقاومت مردمی این کشور تغییر داده است. این تغییر موازنه بویژه با هدف قرار گرفتن تاسیسات نفتی شرکت آرامکو عربستان و اخیرا شدت یافت.
بنابراین آمریکا تنها برای اهداف سیاسی و تبلیغی مانند «تغییر موازنه نظامی»، حمایت و مشارکت خود در جنگ یمن را به بهانه واهی اقدام حوثیها به هدف قرار گرفتن ناو جنگی این کشور آشکار کرد.
پایگاه اینترنتی آمریکایی «آپد نیوز» اخیرا ضمن رد ادعاها درباره حملات به ناو آمریکایی ماسون در سواحل یمن، از مشابهت جنگ یمن و ویتنام گفت؛ جنگهایی که واشنگتن با ادعای حملات به ناوهایش مستقیم وارد آنها شده است.
این وبسایت آمریکایی تاکید کرد حمله به ناو ماسون در سواحل یمن، ادعایی برای وارد شدن آمریکا در جنگ است چرا که آمریکا در دهه 60 میلادی به دنبال این ادعا که موشکهای ویتنام شمالی، به جنگندههای آمریکایی در خلیج «تونکین» حمله کرده و کشتی «یواساس مدوکس» را هدف قرار دادند، وارد جنگ ویتنام شده بود. جوزف کلیفورد در این پایگاه آمریکایی ضد جنگ نوشت: آیا تاریخ دارد تکرار میشود؟ قطعا این طور به نظر میرسد. این شبیه به قیاس ورود آمریکا به جنگ داخلی ویتنام و تازهترین ورود آمریکا به جنگ در یمن است.
این نویسنده آمریکایی همچنین ادامه داد: «خوب ما اینجا عربستان سعودی را داریم، یکی از ثروتمندترین اما سرکوبگرترین دولتهای جهان، حامی تروریستها در سوریه و نقاط مختلف جهان که در حال حمله به یمن یکی از فقیرترین کشورهای موجود در زمین است.
کلیفورد افزود: امریکاییها و سعودیها همه چیز را در یمن با بمبها و بمباران از بین بردهاند، ما داریم به سعودیها برای باقی ماندن و حفظ محاصره، ممانعت از ارسال مواد غذایی و تجهیزات پزشکی به مردم یمن کمک میکنیم و بنا بر برخی گزارشها این موضوع سبب مرگ 10 هزار کودک زیر 5 سال شده است.
او همچنین ادامه داد: «همه اینها برای آمریکا کافی نبود. حالا ما با استناد به ادعای نیروی دریایی آمریکا درباره حمله موشکهای الحوثی از جایی در یمن به کشتی آمریکایی، فعالانه وارد جنگ شدیم و با موشکهای تاماهاک که شلیک هر موشک آن به طور متوسط 1.5 میلیون دلار هزینه دارد به آنها حمله کردیم.
الحوثیها هرگونه حمله ادعایی به کشتی آمریکایی را رد کردند و آمریکا هم بی سر و صدا تایید کرد و شاید کل داستان بر سر "تصاویر راداری از شبه و ارواح" بود و اینکه اصلا هیچ حمله موشکی به کشتی در کار نبود. اینطور گفته شده که ارتش آمریکا در حال تحقیق درباره حمله است و نتیجه تحقیق منتشر خواهد شد اما شما نباید منتظر باشید گزارش منتشر شود. شاید هرگز چنین گزارشی منتشر نشود.
کلیفورد یکی از اهداف مداخله نظامی آمریکا در یمن را تحقق آتشبس اخیر دانست و نوشت: آمریکا از آتشبس در یمن برای تسلیح مجدد سعودیها استفاده کرد؛ کسانی که بمبها و تسلیحاتشان به اتمام رسیده بود.
نویسنده آمریکایی در پایان میپرسد: «چند سال جنگ ما در یمن طول خواهد کشید؟ چند نفر کشته خواهند شد؟ چرا ما با یمن میجنگیم؟ چرا عربستان سعودی به یمن حمله کرده است؟ آیا در آینده اثر معکوس و ضربه متقابلی از قِبَل یمن برای ما ایجاد خواهد شد یا اینکه ما اینطور احساس میکنیم که یمنیهای بیگناه به راحتی و آرامی و بی سر و صدا کشته خواهند شد؟
----------------------------------
بررسی و تحلیل/ امین نجار