گزارش مکتوب:
سیانور؛ سندی دیگر از جنایات منافقین
سیانور با نمایش ترور شهید مجید شریف واقفی سندی دیگر از جنایات منافقین را بر پرده نقره ای رو کرده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ پارسال فیلمی در سکوت نسبی خبری کلید خورد که از همان ابتدا نظر خیلی از اهالی سینما را به خود جلب کرد. این فیلم به روایت قصه ای در دهه50 شمسی می پرداخت و بسیاری از اهالی رسانه با توجه به تصاویری که از آن منتشر شد حدس زدند که یک اثر متفاوت را برای سینما به ارمغان می آورد.
«سیانور» به کارگردانی بهروز شعیبی در آخرین روز سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر به نمایش در آمد و حاضران ضمن اینکه تا ثانیه آخر سالن را ترک نکردند؛ ایستاده برای شعیبی و دیگر عوامل این فیلم دست زدند.
«سیانور» در بستری از ملودرام فرازی از زندگی شهید مجید شریف واقفی را به تصویر می کشد. شهید 27 ساله که حرکت انقلابیش از سال 42 و با حضور در جمع کفن پوشان قیام مردم قم علیه رژیم طاغوت آغاز شد. این شهید انقلابی که در رشته مهندسی برق دانشگاه آریامهر تحصیل می کرد به دلیل پا فشاری بر اعتقادات اسلامیش به دست منافقان کشته شد و اکنون معتبر ترین دانشگاه صنعتی کشور به نام او در آمده است.
اگر چه «سیانور» مورد بی مهری بسیاری از جشنواره های داخلی واقع شد و بیش از 7 ماه در صف اکران ماند اما این روزها که به اکران عمومی درآمده با استقبال بی نظیری رو به رو شده است.
بهروز شعیبی کارگردان این فیلم در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: «سیانور» به روایت بخش هایی از تاریخ معاصر که کمتر به آن اشاره شده می پردازد. خیلی از افراد نمی دانند چرا نام معتبر ترین دانشگاه کشور به نام شریف است. افرادی مثل مجید شریف واقفی و مرتضی صمدیه لباف در تاریخ معاصر ما بوده اند و جریان اجتماعی به وجود آورده اند اما سینما و تلویزیون کمتر به سراغ آنها رفته است.
وی افزود: ما از ابتدای ساخت سیانور خود را جای مخاطب گذاشتیم و رگه های سیاسی این فیلم به گونه ای نیست که مخاطب را دلزده کند و بار دراماتیک فیلم بر آن قالب است.
سید محمود رضوی تهیه کننده این فیلم نیز گفت: در سال 54 درگیری بین منافقین پیش می آید و آنها تصمیم میگیرند مجید شریف واقفی و مرتضی صمدیه لباف را از بین ببرند.
وی افزود: سیانور در ژانری پلیسی و با تم عاشقانه به روایت برخی از حوادث آن سالها می پردازد.
هانیه توسلی بازیگر این فیلم به خبرنگار ما گفت: سیانور اتفاقی متفاوت در سینما به حساب می آید. برای این فیلم تحقیق و زحمت زیادی کشیده شده است.
پدرام شریفی بازیگر این فیلم نیز به ما گفت: سیانور به شدت مستند و واقعی است و مثل بسیاری از کارها من درآوردی به حساب نمی آید.
وی افزود: از نظر فنی و رنگ و لعاب هم این فیلم از بهترین کارهای چند سال اخیر سینما به حساب می آید.
«سیانور» از زمانی که به اکران عمومی در آمده در بسیاری از سینماهایی که در آنها به نمایش در می آید به سانس فوق العاده کشیده شده است. به همین بهانه سری به سینما استقلال سرگروه این فیلم زدیم و نظرات مخاطبان سیانور را جویا شدیم.
جوانی دهه هفتادی به ما گفت: باید چنین فیلم هایی ساخته شود که هم نسلان من بدانند در گذشته مملکتشان چه اتفاقی افتاده است.
جوان دیگری گفت: از مضمون سیانور خوشم آمد و به نظرم این فیلم ارزش دیدن دارد.
مرد سالخورده ای به ما گفت: سیانور اتفاق بسیار خوبی در سینما بود و امیدوارم جوانان بیایند و این فیلم ها را ببینند تا دیگر در دام گروهک هایی مثل منافقین نیافتند.
فیلم سینمایی سیانور به تهیه کنندگی سید محمود رضوی و با بازی حامد کمیلی، بابک حمیدیان، آتیلا پسیانی، مهدی هاشمی، بهنوش طباطبایی، بهروز شعیبی، پدرام شریفی و هانیه توسلی سندی دیگر از جنایات منافقین به حساب می آید که این روزها روی پرده نقره ای رو شده است.