صالحی امیری:
تداوم ثبت مشترک آثار در حافظه جهانی یونسکو
رئیس کمیته ملی حافظه جهانی بر لزوم تداوم ثبت مشترک آثار در برنامه حافظه جهانی یونسکو تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سید رضا صالحی امیری (رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و گزینه پیشنهادی دولت برای تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) امروز در مراسم روز جهانی میراث دیداری و شنیداری، گفت: ایران رتبه هفتم حافظه جهانی را در میراث دیداری و شنیداری دارد و در حال حاضر 52 اثر را برای ثبت در 52 سال آینده در حافظه جهانی یونسکو در انبار داریم.
وی افزود: در سطح جهانی تاکنون از ایران 9 اثر به ثبت رسیده است.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان اینکه ریل حرکت کمیته ملی حافظه جهانی، ریل خوبی بوده است، گفت: در جمع ما در کمیته ملی حافظه جهانی هیچگونه اختلافی وجود ندارد و همه نهادها از صداوسیما تا سپاه پاسداران و از وزارت امور خارجه تا مجلس و از میراث فرهنگی تا آستان قدس رضوی همه دست به دست یکدیگر داده اند تا این کار بزرگ شکل بگیرد.
صالحی امیری با اشاره به تشکیل مجموعه کتابخانههای بزرگ کشور در سالهای فعالیتش در این سازمان افزود: همایش کتابخانههای بزرگ کشور با حضور محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در آیندهای نزدیک برگزار خواهد شد.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم با بیان اینکه باید در ایران رشته تحصیلی تخصصی میراث دیداری و شنیداری ایجاد شود گفت: باید توجه کنیم که شرایط حفاظت از میراث دیداری و شنیداری در برخی مراکز با مشکل جدی روبرو است و هر نهادی به طور مستقل از این میراث حفاظت میکند نیاز است طرح ملی برای حفاظت از این آثار تدوین شود.
فرهادی افزود: کشور ما میتواند مجموعه اسناد دیداری و شنیداری صدا و سیما در ارتباط با روند پیروزی انقلاب اسلامی یا دفاع مقدس پیشنهاد کند و کمیته ملی حافظ جهانی انتظار داریم تا موضوع تاسیس جایزه جهانی فردوسی که به حالت تعلیق درآمده است را دوباره پیگیری کند این جایزه متعلق به نهادهایی است که در جهت شناسایی و حفاظت از نسخ خطی تلاش کرده اند.
در بین برنامه نماهنگ درباره حافظه جهانی باغ موزه و معرفی چهار اثر ثبت ملی پخش شد و در پایان این مراسم نیز گواهی ثبت آثار به نمایندگان سازمانهای مختلف که اثری در میراث دیداری شنیداری داشتند اعطا شد.
در این مراسم، گواهی ثبت آثار به متولیان تهیه پروندههای میراث دیداری و شنیداری از جمله غلامرضا امیرخانی برای ثبت «کلیات سعدی»، فرهاد نظری از سازمان میراث فرهنگی برای ثبت «مسالک و ممالک»، دامنپاک برای ثبت «عکسهای دوره قاجار وزارت امور خارجه»، بهزاد خاکپور برای ثبت «مکاتبات سران و رؤسای کشورهای قاجار»، انبارلویی برای مستند «پل آزادی»، جواد زنگنه برای مجموعه مستند تلویزیونی «همراه باد در دل تنهایی کویر»، زندی برای مجموعه مستند «یاد و یادگار»، فیاضی برای مجموعه مستند «کودکان سرزمین ایران» اعطاء شد.
روز جهانی میراث دیداری و شنیداری فرصتی برای گرامی داشت اهمیت این میراث برای همه جوامع است و 27 اکتبر 1980 مصادف با روزی است که همایش عمومی توصیه نامه حفظ و پاسداشت تصاویر متحرک را تصویب کرد و به روز جهانی میراث دیداری و شنیداری نام گرفته است.