گزارش؛ شورایاران چشمان بینای ساکنان «بهشت» هستند؟
مطابق قانون وظیفه اصلی شورایاران ارتباط بدون واسطه با ساکنان محله های خود و شناسایی معضلات و مشکلات کوچه پس کوچه های شهرها بود تا در تعامل با شوراها و شهرداری ها معضلات بر اساس انتظارات مردم مرتفع شود اما آیا واقعا شورایاران چشمان بینای ساکنان «بهشت» هستند؟
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، شورایاران سربازان خط مقدم جبهه برخورد با جنگ نرم هستند، این مطلبی بود که رئیس ستاد هماهنگی شورایاری های شهر تهران در اولین گردهمایی تخصصی شورایاران شهر تهران با عنوان «هم اندیشی شورایاران منطقه 9» گفت.
مرتضی طلایی که علاوه بر نایب رئیسی پارلمان شهری پایتخت در خیابان بهشت، همزمان مسوول شورایاران تهران هم هست، از شورایارن خواسته است از جایگاه مهم این نهاد فرادستی حفاظت کرده و اجازه ندهند جایگاه این نهاد کاهش یابد.
شورایارانی که با جمعیتی بالغ بر 3500 نفر در مناطق 22 گانه شهر تهران قرار بود بازوی اعضای شورای شهری ها در محلات باشند.
پراکندگی در محلات ، ارتباط چهره به چهره ، فراوانی و جدا بودن از نهادهای صاحب قدرت و منابع مالی و خودجوش بودن و افتخاری عمل کردن، آشنایی بدون واسطه با معضلات و مشکلات ریز و درشت محله و در دسترس بودن شورایاران از مزیت های این نهاد مردمی است.
شورایاران با حضور و زندگی در میان مردم قرار است دغدغه های یک زندگی شهری را رصد کرده و بعنوان واسطه ای این مشکلات را به بازوهای اجرایی که همان شهرداران نواحی و مناطق است برسانند تا هرچه سریع تر مشکلات محلات رفع شود.
از آغاز به کار شورایاران تاکنون حدود شش سال می گذرد و با روی کار آمدن شورای شهر دوره سوم، یک هفته در میان دبیران شورایاران محلات در ابتدای جلسات علنی شورای شهر ضمن معرفی مشکلات و فرصتهای محلات و مناطق شهری خود، نیاز و درخواستهای مردم محله خود را نیز به گوش اعضای شورا می رسانند که این مسئله با وقفه ای کوتاه تاکنون ادامه دارد حال پس از چندین سال گزارش محلات توسط شورایارن سوال اینجاست که چقدر هدف اصلی این نهاد مردمی و مشورتی محقق شده است؟
در بسیاری از جلسات شورای شهر تهران، شورایاری ها از عدم همکاری شهرداران نواحی و مناطق گلایه مند هستند و می گویند در مواردی حتی نمی توانند مسئولان اجرایی شهری و شهرداران را ملاقات کنند چه رسد به طرح و پیگیری معضلات محلات.
این یک سوی سکه است و اگر شهرداری ها توجه خاصی به شورایاران نکنند شاید خیلی تعجب آور نباشد اما سوی دیگر سکه آن است که شورای شهری ها هم در عمل آنچنان که باید و شاید به این بازوها و چشمان حاضر در محلات توجه نمی کنند.
داوود مبارکی دبیر شورایاران منطقه 4 می گوید: تعامل شورای شهر با شورایاری ها خوب نیست.
وی می افزاید: هنگام قرائت گزارش خود از منطقه 4 ، تنها 8 نفر از 31 عضو شورا در صحن حضور داشتند.
جعفر شربیانی دبیر شورایاران منطقه 20 هم از برخورد نامهربانانه اعضای شورای شهر می گوید و معتقد است تقسیم بندی های سیاسی شاید عامل این نامهربانی ها باشد.
در همین زمینه موسی سهرابی دبیر شورایاران منطقه 19 از نوع برخورد اعضای شورای شهر به گزارش های شورایاران گلایه دارد و خاطرنشان می کند: در زمان قرائت گزارش شورایاران، اکثر اعضای پارلمان شهری یا در جلسه نیستند و اگر هم هستند توجهی به مطالب ما ندارند.
به هر حال هرچند مسئولان شورایاری تلاش می کنند تا این نهاد فرادستی را به جایگاه قانونی خود برسانند اما گویا برای رسیدن به این مسئله راهی طولانی در پیش است.
گزارشگر: یوسف ندرلو