نمک دریا جایگزین مناسبی برای یُد نیست
رئیس پژوهشکده غدد درون ریز گفت: اگرچه یُد در دریا زیاد است اما نمک دریا حاوی یُد نیست.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، فریدون عزیزی در نشست خبری یازدهمین کنگره بین المللی بیماری های غدد درون ریز و متابولیسم افزود: اطلاعات سلامت باید از وزارت بهداشت و متخصصان دریافت شود و مردم نباید از هر فردی اطلاعات بگیرند زیرا تبلیغاتی که در مورد نمک دریا می شود از این دست اطلاعات غیرموثق است.
وی با بیان اینکه مصرف نمک بین 4 تا 10 گرم در کشور است گفت: در دوره های زندگی مانند سالمندی و دربیماری های قلبی نیاز به یُد در حد 2 گرم کاهش می یابد لذا جز در بیماری های خاص غدد و بارداری ،نیازی به مصرف نمک و مکمل یُد نیست.
وی افزود : مصرف دو بار در هفته ماهی می تواند نیاز به ید را در سالمندی تامین کند.
عزیزی با بیان اینکه کمبود یُد در دوره جنینی موجب کاهش ضریب هوشی و اختلال در سلول های مغزی می شود اضافه کرد: همچنین کمبود یُد در دوره کودکی سبب بروز این عوارض نیز می شود به گونه ای که با دستاوردهای ما در این خصوص از سال 68 تاکنون از 23 میلیون گواتر جلوگیری شده است و آی کی یو کودکان ایران در این سال ها 66 میلیون برابر رشد داشته است.
وی افزود: تاثیر نمک یددار در رشد آی کی یو بسیار بدیهی است و بسیار ی از کشورها از برنامه ایران برای مقابله با کمبود یُد تقلید کرده اند.
رییس انجمن متخصصین غدد درون ریز گفت: البته 5 تا 10 درصد گواترها ارتباطی با کمبود یُد ندارد و اختلال در غدد است که نیازمند درمان دارویی است.
وی ادامه داد: استفاده از یدوفولیک برنامه ای ملی است و به همه دانشگاه ها ابلاغ شده است و در مراکز درمانی مادر، کودک کشور به صورت رایگان ارایه می شود.