در نهمین کنفرانس شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی؛
رئیس مجلس عراق: به زودی پیروزی کامل در عراق اعلام خواهد شد
رئیس مجلس عراق با هشدار درباره خطر افراط گرایی برای موجودیت امت اسلامی، خواستار گفتگو بین ایران، عربستان سعودی و ترکیه برای حل مشکلات منطقه شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری
صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی العالم، رئیس مجلس عراق با هشدار درباره خطر افراط گرایی برای موجودیت امت اسلامی، خواستار گفتگو بین ایران، عربستان سعودی و ترکیه برای حل مشکلات منطقه شد.
سلیم الجبوری در سخنرانی خود در نهمین کنفرانس شورای عالی مجمع جهانی بیداری اسلامی در بغداد گفت: بغداد خانه همه مسلمانان و همه شرافتمندان و آزادمردان جهان است. عراق قبله علم و علما، پایگاه اهل بیت (ع) و صحابه و سرچشمه فقه و حکمت و خزانه تاریخ و تمدن است. از ابتکار سید عمار الحکیم برای جمع کردن نخبگان به منظور گفتگو و بحث درباره مسائل دینی، دنیوی، سیاسی و فکری قدردانی می کنیم. ما این دیدار را فرصت واقعی برای تبادل نظر درباره مسائل بزرگ و دغدغه های اصلی خود می دانیم که مستلزم تلاش برای دستیابی به راه حل های جدی است که ما را از این شرایط دشوار و حساس خارج کند و ما در مسیر پیشرفت، توسعه و برقراری ثبات برای ملت هایمان تبدیل کند.
الجبوری افزود: امت در نقطه عطف تاریخی و بی سابقه ای قرار دارد که هرگز تا این اندازه پیچیده نبوده است. امت در حالی با این شرایط فوق العاده روبرو شده است که از عبور از آن ناتوان نیست و امکانات لازم برای حفظ موجودیت و پایداری خود را دارد تا به پیشرفت و توسعه برسد. علما وظیفه و مسئولیت زیادی دارند و می توانند جوامع را به طرفی هدایت کنند که مثبت و سودمند باشد و بر همه چالش ها پیروز شوند و از افتادن جوامع در پرتگاه هرج و مرج، جلوگیری و نسل ها را به مسیر درست هدایت کنند.
وی خاطر نشان کرد: خطر افراط گرایی موجودیت امت و موجودیت همه بشریت را تهدید می کند. امت ما بخش اصلی مسئولیت را در مقابله با آن برعهده دارد. باید بگویم که بخش اعظم این ماموریت برعهده شما علمای اسلامی است، زیرا تروریست ها تلاش می کنند به دروغ و با فریبکاری اندیشه های خود را زیر پوشش دین ما معرفی کنند، در حالی که دین اسلام از آنها مبراست.
آنها مفاهیم اسلامی را سرقت کرده اند و تلاش می کنند از آن برای تامین خواسته ها و اهداف انتقام جویانه شان استفاده کنند. پاسخ ما به آنها تاکنون کافی نبوده است. جهان امروز ما را مسئول مقابله با این اندیشه های خارجی و نفوذی می داند. ما باید از یک سو واقعیت این دین را برای دیگران توضیح دهیم و از سوی دیگر خطر افراطی گری را برای فرزندان خود روشن کنیم، که یک اقدام پیش دستانه، احتیاطی و پیشگیرانه است. این اقدام مستلزم طرحی از سران هر دو بخش فکری و سیاسی امت است. باید دلایل شکل گیری این اندیشه ها و توانایی آن برای نفوذ در بعضی ذهن ها بررسی و درمان های واقع بینانه ای برای آن به سرعت و به صورت عملی در نظر گرفته شود.
الجبوری گفت جهان امروز ما را مسئول مقابله با اندیشه های خارجی و نفوذی می داند. ما باید از یک سو واقعیت اسلام را برای دیگران توضیح دهیم و از سوی دیگر خطر افراطی گری را برای فرزندان خود روشن کنیم، که یک اقدام پیش دستانه، احتیاطی و پیشگیرانه است. این اقدام مستلزم طرحی از سران هر دو بخش فکری و سیاسی امت است. باید دلایل شکل گیری این اندیشه ها و توانایی آن برای نفوذ در بعضی ذهن ها بررسی و درمان های واقع بینانه ای برای آن به سرعت و به صورت عملی در نظر گرفته شود.
رئیس مجلس عراق گفت: باید منابع تروریسم با تحقق عدالت اجتماعی، جذب ناراضیان و مظلومان و پذیرفتن مخالفت های مسالمت آمیز خشکانده شود. پس از آن باید هر کسی را که برای مخدوش کردن مفاهیم و ترویج اندیشه های افراطی در دو بخش تبلیغاتی و عملی تلاش می کند، تحریم کنیم. تحقق این مسئله مستلزم مقابله با اندیشه های افراطی، قومیتی و فرقه گرایانه است و به این منظور باید اصل شهروندی محقق شود و قوانینی برای جرم دانستن طایفه گرایی، تبعیض نژادپرستانه و قومیتی تصویب شود. در یکسال گذشته بر اساس مسئولیت خود در ریاست پارلمان های اسلامی تلاش کردیم از همه قوانین در این زمینه حمایت کنیم. ما در محافل مختلف اسلامی و بین المللی خواستار تدوین قوانین پیشگیرانه در برابر تروریسم شدیم. در اینجا هم از شما می خواهیم تا از این رویکرد حمایت کنید و به دنبال ریشه های فقهی و حقوقی برای کمک به آن باشید تا این قوانین از پذیرش دینی در بین ملت های اسلامی برخوردار شود.
سلیم الجبوری افزود: ما همه رویکردها و خط مشی هایی را که اسلام را به تروریسم متهم می کنند، رد می کنیم. نباید اسلام و مسلمانان مسئول اقدامات تروریست ها معرفی شوند، در حالی که تروریست ها بیش از هر کس دیگری مسلمانان را کشته و آواره کرده اند. تروریست ها نمادهای اسلامی را که شاهدی برای تاریخ امت بودند، ویران کردند. تروریست ها امروز در موصل از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی در برابر نیروهای قهرمان ما استفاده می کنند. نیروهای ما هر ساعت در حال پیشروی هستند و به لطف خدا به زودی پیروزی نهایی و آزادسازی نینوا و همه خاک عراق از لوث تروریست های داعش اعلام خواهد شد. باید به افکار عمومی جهان بفهمانیم که عراق امروز به نمایندگی از همه بشریت می جنگد و در این راه فداکاری و ایثارگری می کند. ملت عراق کاملا متحد است و ما از جهان می خواهیم تا از ما در این جنگ حمایت کند. از همه کسانی که به هر شیوه ای از ما حمایت می کنند، قدردانی می کنیم. تاکید می کنم همه عراقیها از وحدت عراق حمایت می کنند.
وی خاطر نشان کرد: ما امروز امیدواریم از فرصت پیروزی استفاده شود تا طرح آشتی اجتماعی پیگیری شود. این اقدام فرصت را از کسانی که در کمین وحدت این ملت نشسته اند، می گیرد. مرحله پس از آزادسازی، مرحله حفظ تنوع و همزیستی اجتماعی خواهد بود. این مسئله از اجماع نظر عراقیها برخوردار است و هر روز تقویت می شود. ما همچنان معتقدیم راه حل های واقعی برای مشکلات منطقه، باید ریشه ای و فراگیر باشد و هیچ یک از مسائل کشورهای منطقه از آن مستثنی نشود. این مشکلات با یکدیگر ارتباط پیدا کرده اند. این مسئله به معنای آن است که منطقه به گفتگوی واقعی و فراگیر نیاز دارد که به توافق تاریخی برای پایان دادن به همه کشمکش ها در منطقه منجر شود. این گفتگو باید بدون پیش شرط باشد. تنها شرط این گفتگوها حسن نیت برای رسیدن به راه حل های واقعی و آمادگی کامل برای امتیاز دادن به دور از محاسبات منفعت جویانه است. همه باید به دنبال توقف خونریزی و تحقق آشتی و همزیستی در منطقه باشند. عراق آمادگی دارد از گفتگو حمایت و در آن بدون هیچ ملاحظه ای مشارکت کند، زیرا اهمیت آن را درک می کند. من در این کنفرانس پیشنهاد می کنم از همه کشورهای همسایه عراق بدون استثناء دعوت شود تا جلسه مشترکی برای تحقق امنیت و همزیستی منطقه ای برگزار کنند. جمهوری ترکیه، جمهوری اسلامی ایران، پادشاهی عربستان سعودی و دیگر کشورهای همسایه می توانند در این جلسه شرکت کنند. ما در اتحادیه پارلمان های اسلامی آمادگی داریم تا با برگزاری جلسه با رؤسای پارلمان های کشورهای همسایه، پیشرفت ملموسی در حل مشکلات بغرنج ایجاد کنیم، زیرا معتقدیم کشورهای همسایه عراق به طور اساسی به مشکلات در منطقه توجه دارند و تحت تاثیر این مشکلات قرار می گیرند. از همه طرف های این گفتگو دعوت می کنم، آن را به عنوان یک طرح پیشنهادی جدی، صادقانه و مخلصانه از طرف عراق بپذیرند. عراق همچنان دست خود را به طرف همه برای گفتگو دراز می کند. امیدوارم برگزاری این کنفرانس موفقیت آمیز باشد.