اصفهان:
بهینه سازی روش تولید نانوکامپوزیت ها
پژوهشگران ایرانی با روشی نوین نانوکامپوزیت را با خواص مناسب تر و عیوب ساختار پایین تر تولید کردند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما ،
سید علیرضا هاشمی یکی از پژوهشگران طرح ، نتایج این طرح آزمایشگاهی را در صنایع تولید رنگ و ساخت کامپوزیتهای تولید شونده به روش ریختهگری قابل کاربرد دانست و گفت: کامپوزیت، ترکیبی از چند مادهی متمایز، با قابلیت تشخیص اجزای آن از یکدیگر و نانوکامپوزیت، همان کامپوزیت در مقیاس نانومتر است.
آقای هاشمی دانش آموخته کارشناسی ارشد ، ایجاد حباب و نبود پراکندگی مناسب را یکی از عیوب بسیار تأثیرگذار در تولید نانوکامپوزیتها دانست و افزود: در این پژوهش روشی جدید برای کاهش میزان قابلتوجه حبابها و پراکندگی نانوذرات به صورت همگن در زمینهی نانوکامپوزیت معرفی شده است.
وی افزود این روش علاوه بر کاهش هزینههای ناشی از تخریب نانوکامپوزیت در مرحله ساخت و همچنین هزینههای تعمیر و نگهداری، سرعت ساخت نانوکامپوزیتها را هم بهصورت قابلتوجهی افزایش می دهد.
آقای هاشمی کاهش میزان حباب به میزان 98 درصد و افزایش جذب امواج الکترومغناطیس به میزان 92درصد را از نتایج حاصل از پژوهش برشمرد .
نتایج این پژوهش حاصل تلاش سید علیرضا هاشمی- دانشآموختهی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد و سید مجتبی موسوی- پژوهشگر دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز دانشگاه شیراز سال 2016 در مجلهی Composites: Part A چاپ شده است.