به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین؛ رمضان عبدالله شلح که به مناسبت بیست و نهمین سالروز تاسیس جنبش جهاد اسلامی، خطاب به تجمع با شکوه مردمی در غزه سخن می گفت، ضمن تقدیر از حضور گسترده مردم در این جشن، تصریح کرد:« این جشن باشکوه که در سالگرد تاسیس جنبش جهاد اسلامی برپا شده است، جشن سالروز مقاومت و جانفشانی و یادآور نام شهدای بزرگ و در صدر آنها شهید فتحی شقاقی بنیانگذار این جنبش است. یاد آور نام شهدای بزرگوار شیخ احمد یاسین، یاسر عرفات، ابوعلی مصطفی و تمامی شهدای قهرمان فلسطین است.»
وی افزود:« جشن امروز ما با سه شعار و به تعبیر دیگر با سه پیام آغاز شده است، پیام نخست متوجه جهان عرب و اسلام است، امتی که بدون فلسطین است، بدون قلب خواهد بود، پیام دوم متوجه به مردم فلسطین، همه گروههای سیاسی و مقاومت، است و آن لزوم آزادسازی سرزمین است. اما پیام سوم قبل از هر چیز متوجه جنبش جهاد اسلامی است و آن اینکه جهاد به عنوان یک جنبش و به عنوان یک راه و مسیر جهت رسیدن به پیروزی و آزادی، تولد دوباره ما به شمار می آید».
دبیر کل جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ادامه، تصریح کرد: «درباره پیام اول اظهاراتم، یعنی امت بدون فلسطین امت بدون قلب است، به صورت شفاف می گویم که این سخن برگرفته از دو سرچشمه عظیم است، سرچشمه اول، قران است که می فرماید «ان فی ذلک لذکری لمن کان له قلب او القی السمع و هو شهید( سوره قاف)» و سرچشمه دوم، واقعیت امت اسلام و مواضع آنان در قبال فلسطین در طول دوران شکل گیری قضیه فلسطین است، در این مدت کسی بر سر این موضوع تردید نکرده است که جایگاه جغرافیایی، تاریخی، راهبردی و سیاسی فلسطین جایگاهی است که قلب امت شمرده می شود اما متاسفانه امت عرب در این شرایط دشوار با قول و عمل ما را غافلگیر کرده است، گویی فلسطین برایشان اهمیتی ندارد. مبالغه نیست اگر بگویم در تاریخ شکل گیری قضیه فلسطین، هیچگاه محاصره علیه فلسطینیان به اندازه ای نبود که امروز مشاهده می شود، هیچگاه تا این حد از فلسطینیان خواسته نمی شد در پی تسلیم و سرفرود آوردن در برابر خواسته های اسرائیل و آمریکا باشند. فلسطینییان، اعم از هواداران مقاومت یا هواداران صلح، هیچگاه شرایطی که امروز در جهان عرب، منطقه و فرا منطقه دارند نداشته اند، این شرایط به یکباره اتفاق نیفتاده است.»
وی افزود: «جهان عرب در نیمه اول قرن بیستم تلاش کرد مانع فروپاشی فلسطین و شکل گیری اسرائیل شود اما در این راه موفق نبود. در نیمه دوم آن قرن تلاش کردند خواسته محقق نشده خود را ابتدا در میدان نبرد و در درجه دوم در تلاش های مسالمت آمیز به دست بیاورند اما باز هم ناکام بودند. اعراب زمانی وارد قرن بیست و یکم شدند که مقاومت فلسطین پیروزی های بی سابقه ای را به خود اختصاص داده بود. وقتی منطقه در نیمه اول از دهه اخیر در تونل های تنگ و تاریک گرفتار شد ابتکار جدید اعراب این شد که در برابر اسرائیل، تسلیم محض باشند و اسرائیل را به عنوان بخش اساسی و اصیل جغرافیای منطقه بپذیرند.»
وی افزود: «واقعیت امروز جهان عرب این است که آنان به خود مشغولند و توجهی به فلسطین ندارند. برخی از کشورها و دولت ها برای بهبود روابط با رژیم( صهیونیستی) تلاش می کنند و در پی اصلاح ابتکار عربی هستند تا بتوانند بدون هیچ قید و شرط فلسطینی، معاهدات صلح با اسرائیل امضا کنند. در اینجا سئوالی درباره دلایل اجتناب از فلسطین و اقبال علنی و سری به اسرائیل پیش می آید، پاسخشان این است که امروز میان برخی از کشورهای عربی و اسرائیل مشترکاتی وجود دارد. این مشترکات چیست؟ پاسخشان مبارزه با تروریسم و دشمنی با ایران است. یعنی اسرائیل که خود یک تروریست است و در سرزمین ملتی بی گناه، به کشتار و آوارگی آنان روی آورده است امروز در مبارزه با تروریسم و حمایت اعراب از دشمنان جدید و ادعایی، آن هم دشمنی ادعایی از داخل امت اسلام، شریک و حتی هم پیمان برخی از اعراب شده است. اگر چه ممکن است این ایده از طرف برخی از عربها علنی نشده باشد اما یک واقعیت است. »
رمضان عبدالله شلح ادامه داد: «نیازی نیست بار دیگر بر انچه که قبلا گفته بودیم تاکید کنیم و آن اینکه باوری که آنان درباره اسرائیل دارند و معتقدند تل آویو می تواند از برخی از نظام ها(نظام های عربی) حمایت کند، دل بستن به حمایت طرفی است که نمی تواند در انتفاضه مبارک قدس، از خود در برابر کارد آشپزخانه ای که در دست جوانان دختر و پسر فلسطینی است حمایت کند. باید این نکته را یادآوری کنیم که چرا اسرائیل نتوانسته است از برخی از نظام های سیاسی دوست خود، در برابر قیام و انتفاضه مردمی حمایت کند؟ از جایگاه یک نصیحت کننده می گویم هر نظامی که انتظار دارد اسرائیل از او حمایت کند بداند که اگر امکان حمایت از شما وجود داشته باشد این امکان تنها از دست مردم شما بر می آید. مردم شما همانانی هستند که از اسرائیل نفرت دارند و شما هم می دانید که آنان از اسرائیل نفرت دارند و هرگونه تلاش برای به رسمیت شناختن اسرائیل را به عنوان یک رژیم عادی در منطقه نمی پذیرند به همین دلیل شانه خالی کردن از قضیه فلسطین و شراکت با اسرائیل ، آن هم در هر کاری، نمی تواند حامی شما باشد بلکه سبب افزایش شکاف میان حاکمان و مردم می شود و فزایش نفرت مردم از شما را به دنبال دارد اگر چه در ظاهر شاهد سکوت این مردم باشیم.»
دبیر کل جهاد اسلامی فلسطین ادامه داد: «اما تلاش برای پشت سر گذاشتن پرونده درگیری با فلسطین و جایگزین کردن درگیری های مذهبی و قومی به جای آن، یعنی درگیری هایی که منطقه را با خطر و برخی از کشورهای اساسی مثل سوریه را با شکاف هایی مواجه کرده است ، بزرگ ترین هدیه به اسرائیل به شمار می آید. زیرا این مسئله، هدف و برنامه اسرائیل است که از طرف آمریکا و غرب حمایت می شود تا منطقه به دولت شهرهای کوچک و دشمن همدیگر تجزیه شود و از این طریق کشورهای کوچک نوپا در دامان رژیم صهیونیستی بیفتند تا این رژیم بر منطقه مسلط شود و ابرقدرت بلامنازع و بی رقیب منطقه شود.»
وی افزود: «انتظار نداشتیم که امروز شاهد آن باشیم که تایید و حمایت از فلسطین، از نگاه برخی از کشورهای متکبر عربی، اتهام و جنایت تلقی شود، در این شرایط و در بحبوحه درگیری های منطقه ای برخی از اعراب در پی دمیدن در این درگیری ها هستند، آیا در چنین شرایطی این حق ما و حق دیگر مردم منطقه نیست که بپرسیم سود فلسطین از چنین اقداماتی چیست؟آیا حقانیت زمانی محقق می شود که اسرائیل در سرزمین فلسطین تشکیل شود و قدس یهودی سازی شود؟ موضع ما از زمان آغاز شعله ور شدن آتش در منطقه این بود که فلسطین و قضیه فلسطین را در این آتش سوزی و درگیری هایی که دامان امت اسلامی را فرا گرفته است وارد نکنید. آرمان فلسطین که روزگاری اعراب آن را قضیه محوری امت می خواندند این توانمندی را دارد که در چنین شرایطی به عنوان پلی عمل نماید و امت را از این طوفانی که ممکن است به همه پایتخت ها برسد و کسی را در امان نگذارد، برهاند.»
عبدالله شلح گفت: «امروز هم شفاف می گوییم وقتی اعراب به قضیه فلسطین پشت کردند و اسرائیل را در آغوش گرفته اند حق ندارند مقاومت فلسطین را متهم کنند که از کسانی که دست دوستی شان را به سمت فلسطین و مردم فلسطین دراز می کنند، کمک گرفته است. مقصود من به صورت مشخص، کشور ایران است، کشوری که امروز برخی از اعراب این کشور را دشمن جایگزین اسرائیل می دانند. در شرایطی که این کشور تنها کشور منطقه است که همچنان بر موضع خود در حمایت از فلسطین و مقاومت تاکید دارد و در هر مناسبتی تاکید می کند که فلسطین باید به مردم فلسطین باز گردد و اسرائیل رژیم غاصب و رو به سقوط است. این موضعی است که تنها نباید ایران بدان اصرار کند بلکه همه اعراب و مسلمانان و هر آزاده ای از این امت باید بدان معتقد باشد زیرا انکار قضیه فلسطین و به آغوش کشیدن اسرائیل به معنی انکار همه معتقداتی است که فلسطین آن را نمایندگی می کند و همه می دانند که فلسطین در این عناوین چگونه ترجمه می شود. این انکار به معنی تصدیق تمامی ادعاهای یهودیان، تورات و تلمود درباره حق دینی و تاریخی یهودیان در فلسطین است.»
دبیر کل جنبش جهاد اسلامی فلسطین، ادامه داد: «به طور شفاف می گویم توهمی که برخی از اعراب و متاسفانه برخی از فلسطینان بدان دچار شدند و گمان می برند صلح و بهبود روابط با اسرائیل و شانه خالی کردن از قضیه فلسطین و حق امت اسلام در فلسطین ، سبب پایان درگیری و تولد خاومیانه جدیدی می شود که در امنیت و صلح خواهد بود بیش از همان وهم و خیالبافی نیست. این توهم آرزویی دروغ و فریبکارانه است زیرا بیش از شش میلیون فلسطینی در خاک فلسطین به سر می برند و بیش از شش میلیون فلسطینی دیگر در کشورهای مختلف آواره اند در نتیجه نسل چنین ملتی ، از اولین شهید فلسطینی تا شهید مصباح ابوصبیح یا شهید دیروز و هر شهید دیگری که در هر لحظه بر خاک می افتد از گرفتن حقوق نسل های آینده خود شانه خالی نخواهد کرد. در نتیجه، تا وقتی که حق به حقدار نرسد و فلسطین به مردمش باز نگردد کسی نباید در رویای این باشد که درگیری پایان یابد و منطقه روی آرامش به خود ببیند. همه باید بدانند فلسطین، اندلس و قدس، قرطبه( کردوبا) نیست، عنوان اول مبحث را با این سخن به پایان می برم که شعار «امت بدون فلسطین امت بدون قلب است. شعاری که امروز جنبش جهاد اسلامی سر داده است، از سر خیرهواهی برای امت است و این امت هرچقدر هم از راه درست منحرف شود هیچگاه از آرمان فلسطین شانه خالی نخواهد کرد و اگر چنین کند شایسته زندگی نخواهد بود زیرا این انکار، به منزله فرو کردن خنجر در قلب خویشتن و خودکشی است.»