رئیس فدراسیون جهانی بدنسازی؛
حق بدنسازی است که المپیکی باشد
رئیس فدراسیون جهانی بدنسازی گفت: رشته ما از 25 قرن پیش جزو رشته های ورزشی فعال بوده و حق ما است که المپیکی باشیم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ رافائل سانتونجا رئیس فدراسیون جهانی بدنسازی IFBB در نشست خبری همزمان با رقابتهای جام خلیج فارس اظهار داشت: خوشحالم که امروز بار دیگر در ایران حضور دارم. فدراسیون جهانی پرورش اندام با 192 کشور فعالیت خودش را انجام میدهد. که در آسیا و بازیهای ساحلی آسیایی و المپیک آسیایی شناخته شده هستیم. در جهان هم ورزش معروفی داریم و ایران قهرمانان بزرگی دارد که در جهان شناخته شده هستند.
سانتونجا ادامه داد: به پورعلیفرد و همچنین مسئولان فدراسیون ایران که به خوبی این رشته را معرفی کردند تبریک میگویم. باعث خوشحالی من است که اینجا هستم و خوشحالم فعالیتهای خوبی در ایران در جهت توسعه این ورزش انجام شده است. باید بگویم دو هفته قبل در آمریکا نیز به عنوان رشته المپیکی پذیرفته شدهایم و به زودی به عنوان یکی از کاندیداهای حضور در المپیک شناخته خواهیم شد.
رئیس فدراسیون جهانی پرورش اندام تصریح کرد: باور داریم حق ما است که در المپیک حضور داشته باشیم چون این رشته در المپیک باستان هم بوده است. برای تمام ورزشکاران المپیک هارمونی، تقارن و عضلانی بودن اهمیت دارد پس ورزشکاران ما هم این حق را دارند که در المپیک حضور داشته باشند. خوشبختانه این اتفاق به خاطر تلاشهای دوستان ما در آسیا از جمله فدراسیون ایران رخ داده است و تلاش میکنیم در سایر قارهها نیز این اتفاق بیفتد.
سانتونجا بااشاره به سطح بالای بدنسازی در ایران و مسابقات جام خلیجفارس گفت: امروز که این مسابقات را با مسابقات قهرمانی جهان مقایسه میکنم میبینم که تعداد بیشتری از شرکتکنندگان حضور دارند. فدراسیون ایران ماشین قدرتمندی است که نتیجه فوقالعادهای ایجاد میکند. معمولا در چنین مسابقاتی یک کارت حرفهای اهدا میشود اما با توجه به سطح بالای این مسابقات تصمیم گرفتیم دو کارت حرفهای اهدا کنیم چراکه در سالهای اخیر ایران مدال آوران زیادی را در مسابقات مهم و بینالمللی داشته است.
وی افزود: در سه سال اخیر حدود 30 تا 50 درصد به ورزشکاران این رشته افزوده شده است و همچنان در حال افزایش تعداد مسابقات و شرکتکنندگان هستیم. این اتفاق به خاطر اضافه شدن کلاسهای جدید به عنوان مثال فیزیک بوده است که رشد بیشتری نسبت به پرورش اندام دارد. از این رشد در مسابقات و شرکتکنندگان راضی هستیم.
رئیس فدراسیون جهانی پرورش اندام گفت: سالهای قبل بین دو و 4 مسابقه در سال برگزار میشد اما الان حدودا در 40 سطح مسابقات را برگزار میکنیم به غیر از رقابتهای جهانی مسابقات مسترالمپیا و دایمونکاپ و مسابقات بینالمللی دیگر را داریم. 6 مسابقه آماتوری المپیا داریم که این نام برای ورزش ما نوعی جادویی و خاص است (مسترالمپیا). به همین خاطر است که شاهد برگزاری مسابقات در سطح آماتوری با این نام هستیم تا این فرصت به آماتورها هم داده شود تا خودی نشان دهند.
وی در پاسخ به سوال فارس مبنی براینکه با توجه به استقبال خوب تماشاگران و همچنین حضور قهرمانان نامدار امکان سپردن میزبانی مسابقات جهانی با وجود محدودیتهای خاص وجود دارد یا نه؟ افزود: خوشبختانه رابطه بسیار قدرتمندی بین فدراسیون جهانی و فدراسیون ایران وجود دارد که تحت این رابطه صمیمی و دوستانه و همچنین با در نظر گرفتن اهمیت جایگاه ایران در بین سایر فدراسیونهای زیرمجموعه در حال برنامهریزی برای برگزاری مسابقات مهم در ایران هستیم و انتظار نتیجه خوبی داریم اما میزبانی مسابقات در سالهای 2017 و 2018 مشخص شده است اما برای سالهای بعد شاید برنامههای دیگری داشته باشیم و امیدوارم در آینده اتفاقات خوبی رخ دهد که باتوجه به رابطه خوبی که با فدراسیون ایران داریم میدانم اتفاقات خوبی در آینده نزدیک خواهد افتاد.
رئیس فدراسیون جهانی پرورش اندام درباره برنامههای این فدراسیون برای حضور در جمع رشتههای المپیکی گفت: تمام فدراسیونهای جهانی از جمله ما تحت چتر آژانس مبارزه با دوپینگ هستند. سال گذشته بیش از 2 هزار نمونهگیری داشتیم. دو هفته قبل در بازیهای ساحلی آسیا بالغ بر 100 نمونهگیری انجام شد به طوری که هر کدام از شرکتکنندگان از سه مرحله آزمایش دوپینگ عبور کردند که هیچ کدام از فینالیستها نتیجه مثبت نداشتند. خوشبختانه این نتیجه اثبات خوبی برای همکاری ما با آژانس جهانی ضد دوپینگ است تا نشان دهیم در مسیر درستی حرکت میکنیم. باید با آموزشهایی که به ورزشکاران و داوران داده میشود با این پدیده مبارزه کنیم.