آموزش عالی در هفته ای که گذشت
خرید و فروش مدرک دانشگاهی آسیبی وارداتی، اعلام معرفی شدگان رشته های نیمه متمرکز آزمون سراسری و قرار گرفتن 6 استاد ایرانی در فهرست یک صدم درصد دانشمندان برتر جهان از جمله مهمترین اخبار آموزش عالی در هفته گذشته بود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما، در ابتدای هفته ای که گذشت وحید احمدی معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت:
ضعف در امور علمی کشور امکان فرصت طلبی را برای خارجی ها در فروش مدارک و پایان نامه های دانشجویی ایجاد می کند. وی افزود: وقتی نقاط ضعفی در کشور در هر حوزه ای وجود داشته باشد ورود افراد فرصت طلب چه داخلی و چه خارجی را در آن زمینه شاهد هستیم.
اسامی معرفی شدگان رشته های نیمه متمرکز آزمون سراسری در 28 مهر اعلام شد.
حسین توکلی سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: اسامی این افراد از طریق پایگاه اطلاع رسانی این سازمان به نشانی www.sanjesh.org منتشر شد. وی افزود: پذیرفته شدگان باید بر اساس اطلاعیه ای که همزمان با اعلام اسامی در سایت اینترنتی یاد شده منتشر می شود، برای سایر مراحل گزینش شامل مصاحبه، معاینه و یا آزمون عملی اقدام کنند.
در ابتدای هفته ای که گذشت6 استاد ایرانی در فهرست یک صدم درصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفتند.
محمد فرهادی وزیر علوم تحقیقات و فناوری در جلسه شورای معاونان دانشگاهی گفت: با توجه به بروز رسانی سایت آی اس آی تعداد دانشمندان یک صدم درصد جهان مشخص شدند و نام شش استاد از ایران هم در فهرست یک صدم درصد برتر جهان به چشم می خورد.
وی افزود: دکتر مهدی دهقان از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر داوود دومیری گنجی از دانشگاه صنعتی بابل، دکتر عبدالرضا شیخ الاسلامی از دانشگاه صنعتی بابل، دکتر شهرام رضاپور از دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، دکتر سعید عباس بندی از دانشگاه بین المللی امام خمینی و دکتر طاهر نیکنام از دانشگاه صنعتی شیراز شش استاد برتر ایرانی از فهرست دانشمندان پُر استناد جهان هستند.
طرح های کلان ملی از جمله طرح هایی هستند که در توسعه علمی و پژوهشی و حتی اقتصادی کشور تأثیر به سزایی دارند، برخی از این 38 طرح کلان ملی بزودی به پایان می رسند و برخی هم با کمبود اعتبار دست و پنجه نرم می کنند .
وحید احمدی معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: برخی از طرح های کلان ملی در حوزه وزارت علوم به دلیل مشکلات و کمبود اعتبار متوقف شده است که امیدواریم در نیمه دوم امسال این مشکلات برطرف شود.
افزایش توسعه روابط بین الملل با دانشگاه های خارج از کشور از جمله برنامه های وزارت علوم تحقیقات و فناوری است که طی چند ماه اخیر شاهد برقراری ارتباط با دانشگاه های خارجی بوده ایم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دومین گردهمایی رؤسای دانشگاه های برتر ایران و روسیه که در دانشگاه تهران برگزار شد ،گفت: پارسال 141 طرح علمی با کشورهای دیگر داشته ایم و امیدوارم امسال با روسیه نیز طرح علمی فراوان داشته باشیم. محمد فرهادی افزود: مراکز علمی روسیه در اولویت همکاری قرار دارند و تشکیل کارگروه های تخصصی برای پیشبرد همکاری ها در حوزه های گوناگون توسط دانشگاه های ایران و روسیه ضروری است.
نتایج تکمیل ظرفیت آزمون ارشد و دکتری تخصصی دانشگاه آزاد 27 مهر اعلام شد.
داوطلبان با مراجعه به نشانی www.azmoon.com از نتایج آزمون خود اطلاع یابند. همچنین پذیرفته شدگان می توانند با مراجعه به پورتال این مرکز به نشانی sanjesh.iau.ac.ir در قسمت راهنمای ثبت نام از مدارک لازم برای ثبت نام آگاهی یابند.
در اواسط هفته گذشته شاهد توسعه تعاملات دانشگاه جامع علمی کاربردی با عراق بودیم.
معاون علمی و بین الملل وزارت آموزش عالی و پژوهش های علمی عراق با سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی کشورمان به منظور توسعه تعاملات میان دو کشور دیدار کرد. در این دیدار دو طرف به توسعه همکاری های علمی و پژوهشی و تحقیقاتی تأکید کردند.
تولید پلیمرهای عایق صوت و ارتعاش در دانشگاه امیرکبیر از جمله اخبار خوش هفته گذشته بود.
محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به تولید پلیمرهای عایق صوت و ارتعاش شدند که قدرت جذب آنها 2 و نیم برابر بیشتر از نمونه های موجود است. ناصر محمدی مجری این طرح تحقیقاتی با اشاره به تولید پلیمرهای جاذب صوت و ارتعاش درجهان گفت: پلیمر تولید شده، بر پایه آبی است و جزو فناوری های دوستدار محیط زیست به شمار می آید.
اسامی پذیرفته شدگان دورههای مهندسی فناوری و کارشناسی حرفهای دانشگاه علمی کاربردی در 27 مهر اعلام شد.
اسامی پذیرفته شدگان نهایی دورههای مهندسی فن آوری و کارشناسی حرفهای (ناپیوسته) نظام آموزش مهارتی دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی برای سال تحصیلی 96 ـ 1395 اعلام شد.
اسامی این افراد از طریق پایگاه اینترنتی سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org منتشر شده است.
در اواسط هفته گذشته کمیته مشترکی برای رفع موانع همکاری دانشگاههای عراق و صنعتی امیرکبیر تشکیل میشود.
معاون وزیر علوم عراق و رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تأکید بر گسترش همکاری های علمی و پژوهشی، تصمیم به ایجاد کمیته کاری مشترک برای رفع موانع همکاری ها گرفتند.
در اواسط هفته گذشته تیم رباتیک دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی به چین اعزام شد.
حمیدرضا تقی راد رئیس دانشکده مهندسی برق دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: 5 دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی به مسابقات رباتیک چین اعزام شدند. وی افزود: امسال تیم رباتیک این دانشگاه متشکل از5 دانشجو و یک سرپرست به مسابقات رباتیک چین اعزام شدند.
با وجود تاکیدات مقام معظم رهبری درباره ضرورت ارتباط دانشگاه با صنعت اما همچنان شاهد ارتباط ضعیف دانشگاه با صنعت هستیم.
فرهاد گلستانی فرد مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ارتباط دانشگاه با صنعت در کشور مطلوب نیست زیرا نظام توسعه دانشگاه ها آموزشی بوده و تحقیقات کمی در دانشگاه ها انجام شده است.