شناسه دار کردن کالاهای وارداتی
طرح شناسه دار کردن کالاهای وارداتی راهی مناسب برای مقابله با ورود کالای غیر استاندارد و قاچاق به کشور است.
طرح شناسه دار کردن کالاهای وارداتی راهی مناسب برای مقابله با ورود کالای غیر استاندارد و قاچاق به کشور است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مدیرکل دفتر ارزیابی کالاهای صادراتی و وارداتی سازمان ملی استاندارد ایران در حاشیه آیین گرامیداشت روز جهانی استاندارد در بوشهر گفت: طرح اولیه شناسه دار کردن کالا پس ا زتصویب در وزارت صنعت، معدن وتجارت اکنون به مراحل نهایی خود رسیده و مجری آن ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.
همایون نکونام در گفتوگو با خبرگزاری صداوسیما، با اشاره به نقش فعال سازمان استاندارد در این طرح، افزود: وقتی کالاها شناسه دار شوند به راحتی میتوان کالای قاچاق را از غیرقاچاق تشخیص داد و از ورود کالای قاچاق به بازار جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: این طرح در مورد برخی کالاها از جمله گوشی تلفن همراه اجرا شده و به زودی برای سایر کالاها نیز اجرا خواهد شد.
مدیرکل دفتر ارزیابی کالاهای صادراتی و وارداتی سازمان استاندارد تصریح کرد: در راستای قانون ارتقاء کیفی خودرو و سایر تولیدات صنعتی، وزارت صنعت معدن و تجارت کالاهای وارداتی که سازمان ملی استاندارد بایدآنها را ممیزی کند تهیه کرده و تا کنون این سازمان هزار و 700 ردیف تعرفه از شش هزار ردیف تعرفه موجود در کتاب مقررات صادرات و واردات را بررسی کرده است.
نکونام همچنین با اشاره به عضویت کشورمان در 215 کمیته اصلی و فرعی سازمان بین المللی استاندارد ، گفت: ریاست پنج کمیته فنی این سازمان بر عهده ایران است.
مدیرکل دفتر ارزیابی کالاهای صادراتی و وارداتی سازمان ملی استاندارد ایران افزود: اکنون رتبه ایران در رده بندی سازمان بین المللی استاندارد 29 است که با توجه به بازنگری های صورت گرفته به رتبه 27 ارتقا خواهیم یافت.