عراق مقصد « ابوزینب» بعد از ایران و لبنان
تهیه کننده فیلم سینمایی«ابوزینب» گفت: اکران های بین المللی این فیلم از هفته آینده از عراق آغاز می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ مرتضی شعبانی در نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی ابوزینب که با حضور تهیه کننده نویسنده و
کارگردان این فیلم در پاتوق خبر برگزار شد افزود: سال های پیش دیداری با سیدحسن نصرالله داشتم که او پیشنهاد ساخت فیلم سینمایی «ابوزینب» را به من داد و من مدت ها منتظر حضور یک کارگردان برای ساخت این اثر بودم که علی غفاری اعلام آمادگی کرد.
وی ادامه داد: لبنانی ها فیلمنامه اولیه را نوشتند اما من باتوجه به اینکه پیش تر مستند آنرا ساخته بودم خلاء هایی در آن حس کردم و به محمود غلامی گفتم فیلمنامه ابوزینب را بنویسد و نگارش آن سه ماه طول کشید.
شعبانی گفت: ساخت فیلم در لبنان سختی های خاص خود را دارد و علی غفاری اعتقاد داشت برخی صحنه ها باید سر جای خودش گرفته شود.
وی درباره اکران های بین المللی فیلم ابوزینب به خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: پارسال این فیلم در لبنان اکران شد و دوشنبه هفته آینده در عراق به نمایش درمی آید پس از آن ترکیه و دیگر کشورها میزبان این فیلم خواهند شد.
علی غفاری کارگردان این فیلم در این نشست اظهار داشت: نگارش فیلمنامه ابوزینب بسیار سخت بود چون همه اعتقاد داشتند در این فیلم باید عین واقعیت تعریف شود و حضور سید حسن نصرالله در این فیلم بسیار مغتنم بود.
وی افزود: سید حسن نصر الله را در لبنان به نام سید صادق می شناسند و این صداقت در ابوزینب جاری شد. همچنین نزدیک بودن فرهنگ ما به لبنانی ها سبب شد ارتباط خوبی بین ما و عوامل فیلممان برقرار شود.
غفاری گفت: هماهنگی برای گرفتن صحنه ها در مکان های اصلی شان بسیار سخت بود اما سکانس هایی مثل سکانس پایانی را با وجود حضور اسراییلی ها در آنجا گرفتیم. در کل ابوزینب کاری سخت ولی شیرین بود.
وی افزود: در جشنواره «نیس» فرانسه این فیلم را نمایش دادیم و نگاه حضار آن جشنواره به مقوله مقاومت عوض شد و من به شعبانی هم گفتم اگر بخواهیم فیلمی درباره مقاومت بسازیم باید لطافت های آن را هم به تصویر بکشیم.
غفاری بابیان اینکه ما باید فرهنگ شهادت طلبی را زنده نگه داریم گفت: من بسیار تعجب کردم که در کتاب درسی دبستان ما درس رهبر کوچک حذف شده است؛ من متأسفم که سی و چند سال از انقلاب گذشته است اما سی و چند فیلم مقاومت نداریم.
وی افزود: ما مانند سردار سلیمانی در عرصه فرهنگ و هنر نداریم و هنر مقاومت مظلوم است.
کارگردان فیلم ابوزینب با انتقاد از معاونت سینمایی وزارت ارشاد مبنی بر نبود برنامه ریزی برای تولید و اکران فیلم های مقاومت گفت: چرا باید جشنواره مقاومت به دلیل کمبود فیلم هر دو سال یک بار برگزار شود؟
وی با بیان اینکه ما باید فکر و انرژی جدیدی در هنر مقاومت تولید کنیم افزود: فیلمی مثل ابوزینب تولید می شود بعد از سه سال به شکل تأسّف باری در5 سینما اکران می شود و هیچ حمایتی از آن نمی شود.
غفاری با اشاره به اینکه در لبنان از این فیلم بسیار استقبال کردند گفت: ما که علاقه به ساخت فیلم های ارزشی داریم باید برای ساخت یک فیلم ماه ها بدویم و در پیچ و خم ادارات خسته شویم و دست از کار برداریم که این وضع چشم انداز روشنی را برای سینمای ایران رقم نمی زند.
غفاری ادامه داد: من عاشق ساختن فیلم درباره شهید باکری و دیگر شهدا هستم، او سینمایی ترین شهید ما است، اما حمایت لازم نمی شود و در نهایت فیلمی ساخته می شود که در حد آن عزیز نیست.
محمود غلامی نویسنده این فیلم هم در این نشست گفت: من حس و باور خاصی به چنین فیلمنامه هایی دارم.
وی افزود: ما تحت تأثیر باورهای بین المللی قرار نمی گیریم و با باورهای خودمان زندگی می کنیم و به همین علت این فیلم را ساختیم.
فیلم سینمایی ابوزینب از22 مهر در سینماهای تهران و شهرستان ها اکران می شود.