تولید پلیمرهای عایق صوت و ارتعاش در دانشگاه امیرکبیر
محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به تولید پلیمرهای عایق صوت و ارتعاش شدند که قدرت جذب آنها 2 و نیم برابر بیشتر از نمونه های موجود است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مجری این طرح تحقیقاتی با اشاره به تولید پلیمرهای جاذب صوت و ارتعاش در جهان گفت: پلیمر تولید شده، بر پایه آبی است و جزو فناوری های دوستدار محیط زیست به شمار می آید.
ناصر محمدی افزود: این طرح تحقیقاتی از 15 سال پیش در قالب پایان نامه های تحصیلات تکمیلی تعدادی از دانشجویان آغاز شده و هم اکنون به نتیجه رسیده است.
وی گفت: پلیمرتولید شده، سامانه ای کلوئیدی است که امکان پاشیدن بر روی سطوح مختلف را داراست که می تواند سطح یک دیوار یا یک شی در ابعاد گوناگون باشد و در نتیجه ارتعاش یا صدای آن جسم حذف می شود.
محمدی استفاده راحت و آسان و انعطاف پذیری را از مزایای بکارگیری این پلیمر بیان کرد.
همچنین زهرا خوبی آرانی دانشجوی مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در این باره گفت: امواج مکانیکی به طور کلی، فرکانس های مختلفی دارند که فرکانس های پایین مانند صوت و فرکانس های بالا مثل فراصوت را شامل می شود.
وی افزود: بالاترین نمونه ای که تاکنون در تحقیقات علمی برای جذب امواج مکانیکی با فرکانس یک هرتز گزارش شده، واحد 150 بوده است در حالی که این پلیمر قابلیت جذب امواج تا 400 واحد را دارد.
خوبی آرانی خاطرنشان کرد: برای فرکانس 10 مگاهرتز نیز با استفاده از این پلیمر توانسته ایم قدرت جذب امواج مکانیکی را به 15 دسی بل بر میلیمتر برسانیم که چنین قدرت جذبی تاکنون گزارش نشده است.
وی گفت:این پلیمر جاذب صوت و ارتعاش در محیط های مختلف، کاربردهای گوناگونی دارد که می توان در استودیوهای ضبط صدا آن را به صورت یک پوشش روی دیوارهای استودیو قرار داد و یا در وسایل و تجهیزاتی که در زیرآب حرکت و ایجاد صدا یا ارتعاش می کنند نیز می توان با استفاده از این پوشش پلیمری، امواج صوتی یا فراصوتی آنها را حذف کرد.