آغاز کشت سیر در طارم استان زنجان
کشت محصول سیر در هزار و 900 هکتار از زمین های کشاورزی طارم آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، عماری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طارم با بیان اینکه سطح زیر کشت 300 هکتار در مقایسه با پارسال افزایش دارد گفت : پیش بینی می شود از این اراضی 76 هزار تن سیر برداشت شود.
کاشت سیر از مهر آغاز و تا اواخر آبان در طارم ادامه دارد.
سیر تولید شده این شهرستان به کشورهای روسیه ، آذربایجان و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می شود.
وی گفت : در سال زراعی گذشته از هزار و 600 هکتار مزارع طارم 64 هزار تن سیر برداشت شد.
پیش بینی می شود در سال جاری هم 960 میلیارد ریال هم عائد هزار و 200 سیر کار طارمی شود.
هم اکنون 30 درصد محصول سیر کشور در طارم تولید می شود و بیش از نیمی از تولیدات به کشورهای آذربایجان و عراق و استانهایی نظیر گیلان و مازندران ، تهران ، همدان ، کردستان و قزوین صادر می شود.
وی گفت : سیر صورتی ، سیر قرمز ، سیر سفید و رقم آذرشهر ارقام اصلی سیر کشت شده طارم است که در این بین سیر صورتی بیشترین رقم تولیدی را به خود اختصاص می دهد.
سیر در طارم پاییز کشت و اردیبهشت و خرداد سال بعد برداشت می شود.
مدیر جهاد کشاورزی طارم افزود : 80 درصد سیر به صورت تر و 20 درصد هم به صورت خشک به مصرف می رسد.
در استان زنجان بیش از 90 درصد تولیدات سیر در طارم صورت می گیرد و بعد از طارم شهرستان زنجان با 200 بهره بردار و تولید 800 تن سیر رتبه دوم را دارد.
از جمعیت 45 هزار نفری شهرستان طارم نزدیک به 95 درصد اهالی این شهرستان به فعالیت کشاورزی مشغول هستند.
40درصد زیتون ، 25 درصد انار و 30 درصد سیر کشور در طارم علیای زنجان تولید می شود .