مخازن نفت در منطقه 5 امنیت شهروندان را تهدید می کند
لزوم انتقال مخازن نفت از شهران ، مشکلات ترافیکی ناشی از مجتمع کوروش و بوستان کوهسار از موضوعاتی بود که در گزارش شورایاری و مباحث اعضای شورای شهر تهران به آنها پرداخته شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، دبیر شورایاری منطقه 5 شهرداری تهران در تشریح مشکلات این منطقه به موضوع مخازن نفت و تردد نفت کش ها در شهران اشاره کرد و خواستار پیگیری های لازم برای تغییر مکان این مخازن شد.
وی همچنین به مجتمع کوروش اشاره کرد و افزود: در حالی این مجتمع می توانست فرصتی برای منطقه باشد که به دلیل عدم توجه به موضوعات ترافیکی در زمان ساخت آن منطقه را با معضل ترافیکی مواجه کرده است .
دبیر دبیران شورایاری منطقه گفت:: برخی از طرح های منطقه به درستی جانمایی نشده و یا کارشناسی مناسبی برای آن صورت نگرفته است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه به کمبود سرانه ها در این منطقه اشاره و تصریح کرد: هم اکنون 12 محله فاقد میدان میوه و تره بار، 3 محله فاقد سرای محله هستند که باید این نواقص در منطقه بر طرف شود.
احمد دنیامالی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران پس از شنیدن این گزارش با بیان اینکه منطقه 5 در مقایسه با بسیاری از مناطق به عنوان منطقه ای برخوردار و خوب برای زیستن و سکونت شناخته می شود، گفت: همچنان ایمنی این منطقه به لحاظ مخازن نفت و نفت کش ها نگران کننده است این در حالی است که نه تنها در شورای چهارم بلکه در شوراهای پیش از آن نیز این موضوع پیگیری شده است.
وی در پایان اعلام آمادگی کرد تا تمامی مشکلات ترافیکی مطرح شده در کمیسیون عمران و حمل و نقل بررسی و پیگیری شود.
اسماعیل دوستی، عضو شورای اسلامی شهر تهران در خصوص این منطقه به موضوع ساخت و ساز غیرمجاز در پارک کوهسار تذکر داد و گفت: در حالی این ساختمان ها بدون مجوز شهرداری ساخته شده و امکانات دیگر را دریافت می کنند که به دلیل خاک سست این نقطه احتمال ایجاد فاجعه در صورت رخ دادن زلزله ساکنان را تهدید می کند.
وی به پارک کوهستان اشاره کرد و گفت: این پارک فرصتی است که می تواند به جاذبه گردشگری فرامنطقه ای تبدیل شود که باید برنامه ریزی لازم در خصوص آن انجام شود.
دوستی در ادامه به دره فرحزاد اشاره کرد و گفت: با توجه به کمتر بودن املاک ریزدانه در منطقه دو ، این کار راحت تر در این منطقه انجام می گیرد ضمن اینکه بودجه کنونی برای ساماندهی به موضوع کافی نیست و باید بودجه ویژه ای برای آن دیده شود.
محسن سرخو، رئیس کمیته حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران با اعلام اینکه خواسته شهروندان در خصوص تقاطع سردار جنگل و بزرگراه نیایش و دوربرگردان غرب به شرق شهران در برنامه 5 ساله شهرداری دیده شده است از پیگیری سایر موضوعات ترافیکی این منطقه در کمیته حمل نقل خبر داد.
مجتبی شاکری، عضو شورای اسلامی شهر تهران به موضوع مساجد در مقیاس محله اشاره کرد و گفت: باید برای این موضوع فکر شود ضمن اینکه مقرر شده بود بخشی از بوستان ها برای ایجاد مساجد اختصاص داده شود که این موضوع هنوز عملیاتی نشده است.
وی همچنین بر لزوم تغییر نگاه به شورایاری ها تاکید کرد و گفت: اگر ناظر نداند که باید به چه چیزی نظارت کند دچار رخوت می شود این در حالی است که باید به شورایاری ها به مانند شورای شهر نگریسته شده و با قرار دادن اطلاعات در اختیار آنها، آنان را مطالبه گر کنیم.
ابوالفضل قناعتی عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به حضور خود و تصمیمات گرفته شده در این منطقه اشاره کرد و گفت: در بازدید از پونک شمالی مقرر شده بود ترهباری در آن محدوده ایجاد شود و امیدواریم این اتفاق صورت بگیرد.
وی درباره طرح تفصیلی منطقه 5 نیز افزود: در یکی از سراهای محله منطقه 5 تخلف ساخت و ساز صورت گرفته است که باید مورد بررسی قرار بگیرد.
قناعتی افزود: یکی از مشکلات این منطقه نبود خطوط اتوبوسرانی سریع السیر محورهای غربی شرقی همچون بزرگراه های حکیم و همت و نیایش است این در حالی است که شهروندان این منطقه اظهار می کنند که خواستار استفاده از وسیله نقلیه شخصی نیستند.
ولی اله شجاعپوریان، عضو شورای اسلامی شهر تهران در حاشیه ارائه گزارش شورایاری منطقه 5 اظهار داشت: در کوی حامد و رضوان واقع در منطقه 5 قرار بود پارک 6 هکتاری احداث شود که 2هکتار آن تبدیل به پارک و 4 هکتار دیگر را قوه قضاییه دیوار کشیده است؛ لذا درخواست میشود نسبت به این موضوع بررسیهای لازم انجام شود.
احمد حکیمیپور عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه این دستور جلسه گفت: در محله المهدی زمینهایی در حال فروش است که مردم از فروش این زمینها نگران هستند.
وی یادآور شد: در منطقه 5 مجتمعهای تجاری زیادی ساخته شده که پیوست ترافیکی نداشتند و تبدیل به یکی از معضلات منطقه شده است.
محمد سالاری، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در جریان این دستور جلسه به تشریح اقدامات کمیسیون معماری و شهرسازی پرداخت و گفت: موضوع دره فرحزاد و محله کن در کمیسیون معماری و شهرسازی در حال پیگیری است و هم اکنون پیشرفت های خوبی در خصوص آنها به دست آمده است.
وی در خصوص ساماندهی کن تصریح کرد: هم اکنون مدل ساماندهی کن در قالب بسته ای تهیه و نهایی شده و هم اکنون در مرحله تصویب قرار دارد.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی در خصوص دره فرحزاد نیز به 3 قسمت این روددره اشاره کرد و گفت: این موضوع در حال پیگیری است تا تغییرات آن در لایه های طرح تفصیلی قرار گیرد.
سالاری در ادامه بر ضرورت برنامه محوری تاکید کرد و گفت: بخشی نگری موضوعی است که اگر بخواهیم بر اساس آن عمل کنیم در برنامه های سالانه و 5 ساله انحرافات جدی به وجود می آید.
وی در خصوص تذکر دبیر دبیران شورایاری منطقه 5 به اختصاص مساجد به قومیت ها در تهران گفت: اساسا بسیاری از افراد به نمایندگی از قومیت ها در شهر تهران جمع شده اند و به این جهت این اقدام شهرداری اقدامی خوب به شمار می رود.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در ادامه به نامه فرمانداری تهران در خصوص تخریب طبقه هفتم پاساژ علاءالدین اشاره کرد و گفت: بنده به نامه فرمانداری اعتراض دارم و با ارسال این نامه کارنامه سیاهی را ثبت کرد تخریب طبقه هفتم پاساژ علاءالدین نماد مبارزه با فساد است و تاکنون نیز پارتیشنهای این طبقه تخریب شده و باید برچیده شود.
مرتضی طلایی که در جایگاه رئیس جلسه شورا حضور داشت گفت: قول پیگیری کمیسیون عمران و حمل و نقل و ارائه گزارش از پیگیری های کمیسیون معماری و شهرسازی در خصوص مشکلات عنوان شده در شورایاری کار خوبی بود.
وی در ادامه به موضوع سیاست های تدوین بودجه و بررسی آن در شورای شهر تهران اشاره کرد و پیشنهاد داد تا بندی در این سیاست ها گنجانده شود تا بر اساس آن شهرداری موظف شود بودجه خود را از محله به سمت بالا تدوین کند.
وی در پایان در پاسخ به تذکر ولی اله شجاع پوریان عضو شورای شهر تهران در خصوص رد صلاحیت اعضای شورایاری پس از انتخاب آنها و پاسخ پرویز سروری مبنی بر اقدام بر اساس آئین نامه شورای شهر تهران تاکید کرد: در شورایاری ها هیچ اقدام و تصمیمی در خصوص افراد صورت نمی گیرد مگر اینکه این فرد مراحل هیئت انضباطی را طی کرده باشد.
سید محسن اسدی ، شهردار منطقه 5 در پایان این دستور جلسه در توضیح موضوعات مطرح شده گفت: موضوع مخازن نفت شهران از موضوعات جدی است که نیازمند پیگیری در سطح عالی تری از شهرداری منطقه است ضمن اینکه مطالعات ترافیکی در خصوص آن انجام شده است که نشان می دهد 250 سفر تانکر در شبانه روز در این منطقه انجام می شود.
اسدی گفت: با حضور این مخازن نفت پتانسیل خطر در منطقه وجود دارد و باید هر چه سریعتر تصمیمهای لازم در خصوص آن گرفته شود.
شهردار منطقه 5 گفت: درخصوص حادثه شهران و انفجار رخ داده به دستور شهردار تهران در روز اول حادثه به دلیلی ضایع نشدن حق شهروندان برآوردهای لازم انجام شد و به محض اعلام رای قوه قضائیه و مشخص شدن سهم هر یک از بخش ها در این حادثه اقدامات بعدی انجام می شود.
اسدی در ادامه به موضوع مجتمع کوروش اشاره کرده و گفت: مشکلات به وجود آمده ناشی از عدم رعایت التزام ترافیکی است و بر همین اساس زمینی برای ایجاد پارکینگ در نظر گرفته شده است تا مراجعه کنندگان با پارک کردن خودروی خود در این پارکینگ، با وسیله نقلیه اختصاصی به مجتمع انتقال داده شوند.
وی ادامه داد: اختصاص تاکسی نیز برای این موضوع در نظر گرفته شده و تمامی این اقدامات با نظرهای پلیس راهور در حال اصلاح برای اجرایی شدن است.
شهردار منطقه 5 درباره زمین واقع در محدوده المهدی با تاکید بر اینکه شهرداری قصد فروش این زمین را ندارد ، تصریح کرد: این زمین متعلق به شهرداری نیست و اداره املاک شهرداری منطقه در حال پیگیری موضوع است در حال حاضر با ادعای مالکیت توسط شخصی پیگیری ها در حال انجام است البته شهرداری قصد فروش این زمین را ندارد.
اسدی درباره قطعه زمینی در محدوده ناحیه یک افزود: این زمین یک بحث قدیمی بین قوه قضائیه و مردم است و اخیرا نیز قوه قضائیه سندی درباره مالکیت آن زمین مطرح کرده که برای هماهنگی لازم با قوه قضائیه اقدام شده و امید است که به عنوان نماینده مردم با قوه قضائیه به توافق برسیم تا این زمین به عنوان فضای سبز برای شهروندان باقی بماند.
وی همچنین از اختصاص زمین برای ایجاد چندین میدان میوه و تره بار در منطقه خبر داد و گفت: موضوع سرای محلات نیز در حال پیگیری است و دو سرای محله در حال تکمیل شدن است و به زودی به بهره برداری می رسد و و محله شهرزیبا و مراد آباد نیز با انتقال سوله ای که هم اکنون ساخت آن متوقف شده است هم دارای سرای محله و هم دارای فضای ورزشی می شود.
شهردار منطقه 5 در خصوص پارک کوهسار نیز گفت: این پارک فرصتی تکرار نشدنی برای تهران است و دلیل عدم اجرای برنامه ها این بود که این پارک از منابع طبیعی تحویل گرفته نشده بود که هم اکنون طرحی برای انتقال 30 ساله این محدوده به شهرداری تهران برای مدت 30 سال در حال تنظیم است.
اسدی اعلام کرد: همزمان با این موضوع تیم فرصت های سرمایه گذاری، برای تدوین برنامه ای جامع در خصوص این بوستان در حال انجام فعالیت است.
وی در خصوص مساجد منطقه 5 نیز گفت: این منطقه بیشترین تعداد مساجد در حال ساخت در شهر تهران را با 21 مسجد دارد و اعتبارات آن نیز دیده شده و مشکلی در خصوص آن و جود ندارد.
شهردار منطقه 5 افزود: علت ساخته نشدن مسجد در 3 محله دیگر این است که این محلات برای سال 95 اعتبار مصوب ندارند.