پخش زنده
امروز: -
برای نخستین بار دیالیز صفاقی به روش اتوماتیک در بیمارستان کودکان دکتر شیخ مشهد انجام شد.
به گزارش خبرنگار خراسان رضوی، خبرگزاری صدا و سیما ، مدیرعامل شرکت داروسازی ثامن گفت : هماهنگی های لازم برای قرار دادن دستگاه های روش دیالیز صفاقی اتوماتیک در اختیار خانواده های کودکان دیالیزی در بیمارستان اطفال دکتر شیخ انجام شده است.
دکتر ابراهیم دین محمدی افزود: با همت متخصصین این شرکت روش دیالیز صفاقی (CAPD) به روش اتوماتیک (APD) ارتقا یافته و مورد بهره برداری قرار گرفت.
او با بیان اینکه دیالیز صفاقی در کشور در انحصار شرکت داروسازی ثامن است، گفت: این شرکت 17 سال قبل با بهره گیری از روش کشورهای پیشرفته در دیالیز و با هدف ارائه خدمت به بیماران کلیوی نقاط مختلف کشور بویژه نقاط دورافتاده، شیوه دیالیز صفاقی را بومی سازی و از این طریق تلاش کرد خدمت رسانی به بیماران کلیوی را تسهیل کند.
دکتر دین محمدی افزود: دو نوع دیالیز خونی و دیالیز صفاقی وجود دارد که در دیالیز صفاقی بیمار نیاز به مراجعه به بیمارستان و سوزن زدن و اتصال به دستگاه همودیالیز ندارد و در وقت بیمار نیز صرفه جویی می شود.
او گفت: در دیالیز صفاقی معمولی محلول 5 لیتری مورد نیاز با تمام وسایل لازم در اختیار بیمار قرار داده می شود و آموزش های لازم برای انجام دیالیز توسط خود فرد به وی ارائه می گردد.
به گفته وی در دیالیز صفاقی اتوماتیک، یک دستگاه کوچک به بیمار به امانت داده می شود تا محلول 2 لیتری مخصوص را به این دستگاه متصل کند و مدت زمان کمتری از وقت خود را به دیالیز اختصاص دهد.
او ادامه داد: با بهره گیری از روش دیالیز صفاقی اتوماتیک (APD) انجام دیالیز در شب و هنگام خواب ممکن است و بیماران با انجام آن می توانند در طول روز زندگی عادی و فعالیت روزانه خود را به راحتی انجام دهند.
دکتر دین محمدی گفت: براساس تفاهم نامه ای که بین شرکت داروسازی ثامن با بخش بیماری های خاص وزارت بهداشت امضا شده است، استفاده از دیالیز صفاقی معمولی یا اتوماتیک برای بیماران کلیوی در سراسر کشور رایگان است و این شرکت ملزومات این نوع دیالیز را به بیماران در سراسر کشور ارسال می کند.
او افزود: به طور متوسط یک هزار و 600 بیمار کلیوی در سراسر کشور از خدمات دیالیز صفاقی شرکت داروسازی ثامن استفاده می کنند و این شرکت تلاش دارد این تعداد را به سه هزار نفر افزایش دهد.