تجهیز محورهای منتهی به پایانههای مرزی ایران و عراق به سامانه سپهتن
مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حملونقل جادهای از تجهیز محورهای منتهی به پایانه مرزی ایران و عراق به سامانه سپهتن خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ جواد هدایتی در گفتگو با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی با اشاره به استقبال روز افزون مردم مسلمان و شیعه ایران برای سفر به کشور عراق جهت حضور در مراسم اربعین حسینی و عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) اظهار داشت : طبق جلسات و هماهنگی با پلیس راهنمایی و رانندگی برای استقرار سامانه سپهتن از سه ماه قبل، بر تجهیز محورهای منتهی به سه پایانه مرزی مهران، چزابه و شلمچه در استانهای ایلام و خوزستان برای انجام نظارت سیستمی بر اتوبوسهای حامل زائران امام حسین(ع) تاکید شد.
وی افزود: سامانه سپهتن کمک قابل توجهی به پلیس در نظارت بر ناوگان حملونقل عمومی خواهد کرد.
مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری با بیان اینکه «مدیریت ناوگان و راهها در دوره اربعین، تمام محورهای کشور را دربرمیگیرد»
تصریح کرد: اقدامات زیرساختی دارای دو مشخصه هزینهبر و زمانبر بودن است و همچنین اقدامات راهداری فارغ از بازه زمانی اربعین، طبق برنامهریزی از پیش تعیین شده در تمام جادهها و محورها انجام میشود، اما برای ایام اربعین باید به طور ویژه اقدامات مقطعی و ضربتی انجام شود.
هدایتی با اشاره به کاهش 14 درصدی تلفات جادهای در اربعین 94 نسبت به مدت مشابه در سال 93 خاطرنشان کرد : امیدوارم تا پایان این مدت نیز شاهد هیچ تصادف و تلفاتی نباشیم و تمام زائران بدون هیچگونه حادثهای، سالم و سلامت به آغوش خانوادههای خود در شهرهای خود بازگردند.
وی با اشاره به سامانه پیمایش هوشمند تردد ناوگان (سپهتن) بیان داشت: کنترل عملکرد ناوگان حملونقل بار و مسافر، همواره از دغدغههای مسئولان بوده و هست، چنانکه در سالهای اخیر سیستمهای متعددی برای ارتقای ایمنی راهها و مسافران همچون دوربینهای کنترل سرعت، سامانههای تردد شمار، تابلوهای هشدار و اطلاعرسانی و سامانه کنترل سرعت برای ناوگان اتوبوسهای مسافربری عمومی مطرح و حتی اجرا شده است. در این راستا سامانه پیمایش هوشمند تردد ناوگان (سپهتن) با هدف ارتقای ایمنی و نظارت دقیق بر عملکرد این ناوگان طرحریزی شده است.
مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری خاطرنشان کرد: ایمنی راهها و جادههای کشور نقش بهسزایی در امنیت و آسایش مردم دارد و حتی سرعت توسعه اقتصادی کشور در گرو این مساله است.
هدایتی در ادامه گفت: این سامانه در خودروهای ناوگان حملونقل عمومی مانند اتوبوسها، کامیونها و مینیبوسها با نصب دستگاهی با هدف برقراری ارتباط پایدار با خودرو، فعال میشود. در واقع این دستگاه مجهز به دریافت کننده امواج ماهوارهای ردیابی GPS,GLONASS, GALILEO است و از این طریق موقعیت خودرو با بیشترین دقت و سرعت محاسبه میشود.
وی در پایان با اشاره به قابلیتهای این سامانه و تاثیر آن برای استفاده در محورهای منتهی به سه پایانه مرزی مهران، شلمچه و چزابه یادآور شد: این سامانه مجهز به قرائتگر گواهینامه رانندگان خودرو، دوربین عکسبرداری برای تصویربرداری از راننده حین رانندگی و ماژول DSRC است و قابلیت ارسال بیسیم و سریع اطلاعات تردد خودرو به پاسگاههای پلیس از طریق ماژول DSRC و حذف توقف طولانی جلوی ایستگاههای پلیس راه را دارد.
همچنین ارتباط با سامانههای اطلاع رسانی وضعیت ترافیک راه، آب و هوای جاده و مقصد گزارش، مدت زمان سفر رسیدن به مقصد برحسب ترافیک راهها از طریق ماژول DSRC از دیگر مزایای این سامانه به شمار میرود.
از طرفی این سامانه با اتصال به مرکز کنترل الکترونیکی خودرو ECU درخودروهای به روز در صورت بروز خطا قبل از حرکت خودروهای ناوگان حملونقل بار و مسافر و یا در حین تردد، هشدارهای لازم را به مسئولین مربوط میدهد تا در صورت اشکالات جدی از ادامه تردد خودرو در راهها جلوگیری شود.