آموزش عالی در هفته ای که گذشت
شور حسینی در دانشگاههای کشور، تشکیل کرسی های اسلام شناسی در دانشگاههای آلمان و تأسیس شرکت دانش بنیان توسط دانش آموختگان دانشگاهی از جمله مهمترین اخبار آموزش عالی در هفته گذشته بود.
به گزارش
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، این روزها نه تنها درب تکایا و هیئتها به روی عزاداران باز است، بلکه دانشگاهها نیز محلی برای ارائه درسهای عمومی و تخصصی از قیام عاشورا شده است، برای آنانی که قدر این شبها را میدانند. بسیاری از دانشجویان دانشگاه های صنعتی امیرکبیر، تهران، صنعتی شریف، امام صادق (ع)، تربیت مدرس، خوارزمی در مراسم عزاداری امام حسین (ع) حضور داشتند.
در اوایل هفته ای که گذشت بزرگترین هیئت علمی و فناوری آلمان شامل معاون وزیر علوم، رئیس موسسه ماکس پلانک، رئیس DAD و رؤسای برخی مراکز علمی آلمان به ایران آمدند. با حضور این هیئت آلمانی نشست مشترکی بین مسئولان پژوهشی وزارتخانه های علوم ایران و آلمان در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار و بر همکاری و توسعه علمی با یکدیگر تأکید شد. حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: کرسی های اسلام شناسی و ایران شناسی در دانشگاه های آلمان تشکیل می شود و شاهد گسترش همکاریهای پژوهشی ایران و آلمان هستیم. هیئت آلمانی از برخی دانشگاه ها از جمله تهران و تربیت مدرس بازدید و توسعه علمی ایران آنها را شگفت زده کرد.
در هفته ای که گذشت سامانه کاشت حلزون شنوایی، نمونه موفق سرمایه گذاری خطرپذیر در کشور رونمایی شد.
بهزاد سلطانی رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: سامانه کاشت حلزون شنوایی، نمونهای موفق سرمایه گذاری خطر پذیر در کشور است و این موفقیت حاصل 14 سال تحقیق پژوهشگران کشور است. وی به ایجاد شرکت های دانشگاهی دانش بنیان اشاره کرد و افزود: دانش آموختگان دکتری یا کارشناسی ارشد می توانند در یک دانشگاه به اتفاق استاد خود یک شرکت دانشگاهی دانش بنیان ایجاد کنند و ما هزینه تجاری سازی آن را می پردازیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه مراسم رونمایی از سامانه کاشت حلزون شنوایی گفت: در ایران حدود هزار نفر نامزد برای سامانه کاشت حلزون شنوایی هستند. محمد فرهادی افزود: حدود 400 میلیون نفر در جهان دچار سخت شنوایی یا ناشنوایی هستند و 70 میلیون نفر ناشنوای مطلق هستند. وی گفت: در قالب برنامه ششم توسعه از محصولات دانش بنیان با اعتبارات صندوق نوآوری و شکوفایی حمایت می شود.
در اواسط هفته گذشته ساخت خوابگاه دخترانه با ظرفیت حدود 250 نفر در دانشگاه امیرکبیر آغاز شد.
این خوابگاه در زمینی متعلق به دانشگاه با زیر بنایی حدود 4 هزار مترمربع در 9 طبقه طراحی و ساخته خواهد شد و هزینه ساخت آن را حسن رفتاری از دانش آموختگان دانشگاه امیرکبیر تقبل کرده است.
در اواخر هفته گذشته دانشگاه صنعتی شریف، میزبان متخصصان علوم شناختی کشور بود.
پنجمین دوره ارائه پیشرفت طرح های پژوهشی مصوب و تحت حمایت «ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی» به سرپرستی علی مقداری در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد. در این نشست، 36 طرح پژوهشی در حوزه علوم شناختی در سه بخش مهندسی، علوم اعصاب و روانشناسی توسط اساتید و پژوهشگران داخلی به صورت شفاهی یا پوستری ارائه شد.
نرخ رشد تولید علم کشور به 16 درصد رسید.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(isc) گفت: نرخ رشد تولید علم کشور در مدت 4 سال اخیر به 16 درصد رسیده است. محمدجواد دهقانی افزود: بررسی 25 کشوری که بیشترین کمیت علم جهان را در سال های 2014 و 2015 میلادی در پایگاه استنادی وب آو ساینس (آی.اس.آی) تولید کرده اند نشان می دهد که رشد کمیت تولید ایران در سال 2015 نسبت به سال 2014 به 16 درصد رسیده است که بدین ترتیب ایران در جمع کشورهایی که بیشترین کمیت تولید علم جهان را تولید می کنند از رشد قابل ملاحظه ای برخوردار بوده است.
در هفته گذشته پیکر شهید مدافع حرم در دانشگاه شهید بهشتی تشییع شد.
شهید غلامرضا کریمی از اعضای گردان فاطمیون است که در دفاع از حرم اهل بیت (ع) و در مبارزه با گروهک تکفیری صهیونیستی داعش در سوریه به شهادت رسید.
ظرفیت دورههای بدون آزمون دانشگاه جامع علمی کاربردی به زودی تکمیل می شود.
سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: تکمیل ظرفیت دورههای کاردانی فنی و کاردانی حرفهای (ناپیوسته) سال تحصیلی 96-95 این دانشگاه بزودی اعلام می شود. محمدحسین امید با بیان اینکه پذیرش در این دوره ها صرفاً براساس سوابق تحصیلی است افزود: ظرفیت برخی از مراکز دانشگاه جامع علمی کاربردی برای نیمسال اول سال تحصیلی 96-95 تکمیل نشده است. وی گفت: با توجه به درخواست دانشگاه جامع علمی کاربردی و موافقت وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، مراکز این دانشگاه می توانند برای پذیرش دانشجو و تکمیل ظرفیت دوره های کاردانی ناپیوسته اقدام کنند.
ماهواره AUT SAT تا پایان امسال آماده پرتاب است.
در اواخر هفته ای که گذشت سید احمد معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیر کبیر اخبار جدیدی از پرتاب ماهواره
AUT SAT داد و گفت: این ماهواره تا دهه فجر و یا پایان سال آماده پرتاب است.
نیاز دستگاه ها در هفته پژوهش امسال شناسایی می شود.
معاون پژوهشی وزیر علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به آغاز هفته پژوهش از25 آذر گفت: در هفته پژوهش امسال نیاز دستگاهها شناسایی و بر اساس آن فعالیت دانشجویان آغاز می شود. وحید احمدی با اشاره به آئین نامه ایجاد مراکز نوآوری در دانشگاه ها افزود: ما حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم را آغاز کرده ایم و در این راستا آئین نامه ایجاد مراکز نوآوری آماده شده ولی هنوز به دانشگاه ها ابلاغ نشده است.