ضرورت یکسانسازی دانشآموزان تهرانی و شهرستانی در المپیادهای علمی
مدیر باشگاه دانش پژوهان جوان گفت: با برگزاری دوره تابستانی به دنبال یکسان سازی برگزیدگان تهرانی و شهرستانی در المپیاد نجوم و اختر فیزیک بودیم.
خاکیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه المپیاد جهانی نجوم و اختر فیزیک امسال از 19 تا 30 آذر در هند برگزار می شود افزود: تعداد راه یافتگان به المپیاد 10 نفر است؛ پنج نفر به عنوان تیم اول و پنج نفر نیز در قالب تیم دوم اعزام می شوند.
وی معدل بالای 16، سن پایین تر از 20 سال و دانشجو نبودن را از شرایط شرکت در مرحله اول آزمون المپیاد برشمرد و افزود: معمولا دو سال قبل از برگزاری المپیاد، آزمون مرحله اول برگزار می شود.
خاکیان تعداد شرکت کننده در مرحله اول المپیاد امسال را 4 هزار نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد 500 نفر انتخاب شدند.
وی با اشاره به اینکه در مرحله دوم آزمونی با 10 سوال تشریحی برگزار شد افزود: 40 برگزیده آزمون مرحله دوم به اردوی تابستانی دعوت شدند.
خاکیان گفت: هدف از برگزاری دوره تابستانی یکسان سازی و کاستن از رقابت نابرابر میان برگزیدگان تهرانی و شهرستانی است.
وی ادامه داد: تلاش مان این است که برگزیدگان را از مستعدترین و سخت کوش ترین ها انتخاب کنیم و این انتخاب تنها بر اساس دارا بودن علم نجوم نیست و افراد کوشا به خاطر پشتکارشان در یک سال که فرصت دارند می توانند مطالب نجومی را فراگیرند.
خاکیان با تاکید بر اینکه بعد از سپری شدن دوره های تابستان، هفت مرحله آزمون برگزار می کنیم و در نهایت 10 نفر را برای راهیافتگان به المپیاد نجوم اعلام می کنیم گفت: برای این 10 نفر کلاس های آموزشی دائر شد که برترین اساتید دانشگاه مباحث پیشرفته نجوم، اختر فیزیک، کیهان شناسی، ساختار و تحول کهکشان ها همچنین بخشی از ریاضی و فیزیک را به آن ها آموزش دادند و در نهایت با برگزاری آزمون 5 نفر اول و 5 نفر دوم را انتخاب می کنیم.
وی درباره کارنامه ایران در چهار سال اخیر افزود: در سال 91 رتبه پنجم، 92 رتبه سوم، 93 حائز رتبه دوم و 94 رتبه اول را در المپیاد جهانی نجوم از آن خود کردیم.
خاکیان گفت: کشورهای هند، رومانی و کره جنوبی از رقبای کشورمان هستند.