بازیافت نفت از لایههای سنگ مخزن میدان بلال افزایش یافت
پژوهشگاه صنعت نفت با بهره گیری از دانش فنی فرمولاسیون نانو امولسیون پایدار از نانوذرات، موفق به افزایش بازیافت نفت از لایههای سنگ مخزن میدان بلال شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما از شانا، در مسیر اجرای این پروژه تحقیقاتی که به همت کارشناسان پژوهشگاه صنعت نفت و با همکاری شرکت ملی نفت ایران و شرکت نفت فلات قاره بر روی مخزن بلال در حال انجام است، آزمایش های سیلابزنی مغزه با نفت بلال با استفاده از نانو سیالات پایدار در دمای بالای 90 درجه سانتیگراد و فشار بالای 6000 پی اس آی منتج به افزایش بازیافت نفت (oil recovery) در مقایسه با آب شده است.
بر اساس اعلام پژوهشگاه صنعت نفت، طرح تولید نفت بیشتر از ذخایر نفتی و اقدامهای جدید برای بیرون آوردن نفت باقیمانده از لایههای سنگ مخزن، به بازیافت نوع سوم مرتبط است . یکی از روشهای بازیافت نوع سوم برای بیرون آوردن نفت از لایه های سنگ مخزن، تزریق آب به مخزن است که تحت عنوان Water Flooding شناخته می شود.
نانو ذرات میتوانند در سطح مشترک بین نفت و آب با انجام واکنشهای کاتالیستی سبب کاهش گرانروی نفت خام و سبک سازی آن در شرایط مخزن شوند و میتوانند ترشوندگی سنگ مخزن را از نفت دوست به آب دوست تبدیل کنند؛ همه این عوامل باعث میشود که نفت از لایههای سنگ جدا شده و به سمت چاه تولیدی حرکت کند و راندمان تولید افزایش یابد.
پژوهشگاه صنعت نفت در نهمین جشنواره و نمایشگاه نانو فناوری که از 14 تا 17 مهر در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار شد، دانش فنی فرمولاسیون نانو امولسیون پایدار از نانو ذرات برای افزایش ازدیاد برداشت را ارائه کرد.