95درصد زباله های تفکیک شده بازیافت می شود
مدیرعامل مدیریت پسماند : حدود 95 درصد زباله های تفکیک شده شهر تهران بازیافت می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری شهرداری تهران: جعفری افزود: روزانه نزدیک به 11 هزار تن پسماند تر و خشک از سطح شهر تهران و شهرک های اطراف آن جمع آوری و برای پردازش به مجتمع پردازش و دفع آرادکوه منتقل می شود؛ بخشی از
آنها سوزانده شده و قسمتی هم به کمپوست تبدیل می شود.
وی با اشاره به این که حدود 95 درصد زباله های تفکیک شده تهران بازیافت می شود و پنج درصد باقی، زباله هایی است که مردم به اشتباه تفکیک می کنند تصریح کرد: میانگین تفکیک پسماند تر و خشک در پایتخت 18.6 درصد است؛ طوری که در بعضی از مناطق این میزان بالای 24 درصد و در برخی دیگر نیز کمتر از 18 درصد است.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند از تحقق هدف این سازمان برای تفکیک 20 درصد پسماند، مصوب شورای اسلامی شهر تهران در سال 94 خبر داد و گفت: ما فکر می کنیم، بتوانیم از نظر عددی و حجمی این میزان را تا 25 درصد در سال 95 افزایش دهیم.
جعفری در خصوص فعالیت غیرمجاز زباله گردها در سطح شهر تهران تاکید کرد: اگر چه جداسازی زباله توسط این افراد از دفن پسماند جلوگیری کرده و آن را به چرخه تولید باز می گرداند اما تفکیک غیر اصولی پسماند زباله جمع کن ها علاوه به خطر انداختن سلامت خود این افراد، بهداشت شهروندان را تهدید و چهره شهر را زشت می کند.
وی گفت: با جمع آوری و تفکیک پسماندهای خشک توسط مردم در منازل و تحویل آن ها به وانت ملودی ها و غرفه های بازیافت می توان از گسترش این پدیده ناهنجار در تهران پیشگیری کرد.
جعفری با رد ادعای تولید زباله در تهران بیش از متوسط استاندارد جهانی افزود: استاندارد تولید زباله بر اساس وضعیت اقتصادی کشورها سنجیده می شود سرانه تولید زباله در تهران روزانه 790 گرم است که نسبت به کشورهای توسعه یافته در حد متوسطی قرار دارد و ما تلاش داریم تا این میزان به 600 گرم کاهش یابد .
وی گفت: رسیدن به این هدف جز با مشارکت عمومی میسر نمی شود؛ اگر مردم عادت کنند سبزی پاک شده بخرند، 650 تن از حجم زباله تهران کم می شود. هم چنین اگر محتویات قوری چای خود را مستقیم روانه سطل زباله نکنند؛ در سبد ریخته و دو ساعت پس از تفاله آن را در داخل سطل زباله بریزند بیش از 200 تن از حجم زباله پایتخت کم خواهد شد.
جعفری به تصمیم این سازمان مبنی بر افزایش تنها زباله سوز تهران به سه دستگاه در آینده نزدیک اشاره کرد و افزود: تولید انرژی از زباله با استفاده از زباله سوزها یکی از شیوه های صحیح مدیریت پسمانده به جای دفن آن است.
وی گفت: هزینه های بالای درمان بیماری ها، از بین رفتن زمین ها و محصولات کشاورزی همچنین آلودگی محیط زیست از جمله مشکلات موجود در کشور است که به دلیل سوء مدیریت پسماند های شهری شاهد وقوع آن ها هستیم.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند، توزیع کیسه های تجزیه شونده با پایه گیاه ذرت ( که در عرض 6 تا 18 ماه در خاک تجزیه می شوند) در میادین میوه و تره بار و فروشگاه های شهروند همچنین ممنوعیت فروش یکبار مصرف پلیمری در این مراکز از جمله اقدامات این سازمان برای حل معضلات محیط زیست ناشی از مصرف فراوان کیسه های پلاستیکی در تهران عنوان کرد.
وی افزود: هم اکنون نیز با توجه به اختصاص یارانه به تولید کیسه های تجزیه پذیر، بخش خصوصی در زمینه جمع آوری ، تفکیک و باز یافت پسمانده تر و خشک با سازمان مدیریت پسماند مشارکت دارد.
در پایان جعفری با اشاره به نقش موثر آموزش و اطلاع رسانی در مدیریت بهینه پسماند خانگی تصریح کرد: تفکیک پسماند تر و خشک در مبدا، کاهش تولید پسماند و رطوبت گیری آن از اساسی ترین اقدامات در این زمینه است.