آمریکا از صندوق بینالمللی پول خواست فعالتر عمل کند
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری
صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، آمریکا روز شنبه از صندوق بین المللی پول خواست در رابطه با مسایل مهم اقتصاد جهانی از جمله نرخ تبادل ارز موثرتر و فعالتر عمل کند حتی اگر به قیمت کاهش محبوبیت این نهاد بین المللی تمام شود.
جاکوب لو وزیر خزانه داری آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد صندوق بین المللی پول باید تجزیه و تحلیلهای خود را درباره وضعیت اقتصادی جهان افزایش دهد و در رابطه با مسایل مهم مرتبط با رشد اقتصادی و ثبات سیستم اقتصادی جهان به ویژه نرخ تبادل ارز، عدم توازن حسابهای جاری و پائین بودن تقاضا در عرصه جهانی بیش از پیش صدای خود را به گوش همه برساند.
جاکوب لو در بیانیه خود که در پایان مجمع سالانه صندوق بین المللی پول و بانک جهانی در واشنگتن منتشر شد، تصریح کرد این کار شاید گاهی اوقات به کاهش محبوبیت صندوق بین المللی پول تمام شود اما در درازمدت کارآیی و تاثیرگذاری آن افزایش خواهد یافت.
آمریکا اولین سهامدار صندوق بین المللی پول است و پیوسته از این نهاد مالی بین المللی می خواهد با اتخاذ تدابیر و تصمیماتی مناسب بیش از پیش کشورهایی مثل آلمان را به استفاده از مازاد بودجه خود برای تقویت رشد اقتصادی جهان ترغیب کند.
جاکوب لو در بیانیه خود خاطر نشان کرد:" من از صندوق بین المللی پول می خواهم کشورهایی را که ظرفیت های مازاد بودجه دارند با اتخاذ تدابیری موثر بیش از پیش به رشد اقتصادی جهان کمک کنند.
بسیاری از کشورهای عضو صندوق بین المللی پول و بانک جهانی به ویژه کشورهای نوظهور معتقدند این رسم کهنه و توجیه ناپذیر که آمریکا بدون توجه به نظرات دیگر کشورها رئیس بانک جهانی را تعیین میکند و مدیر کل صندوق بین المللی پول را اروپائیها منصوب میکنند، به دور از عدالت و منطق است. این رسم از زمان تاسیس این دو نهاد مالی بین المللی در سال هزار و نهصد و چهل و چهار در بریتون وودز برقرار است.
مخالفت کنگره آمریکا با ایجاد اصلاحات در مدیریت صندوق بین المللی پول موجب شده است اصلاحات پیشنهادی در مدیریت این نهاد که در آن مضاعف شدن منابع دایمی صندوق بین المللی پول (سهمیه) و همچنین تقسیم مجدد درصد سهام آن پیش بینی شده است، به اجرا گذاشته نشود.
وزیر خزانه داری آمریکا همچنین از بانک جهانی خواست تاثیر تقاضای فزاینده کشورهای عضو بر منابع مالی خود بهتر از گذشته مدیریت کند. آمریکا بزرگ ترین سهامدار بانک جهانی نیز محسوب می شود.
جاکوب لو در بیانیه خود تاکید کرد:" باید اذعان کنیم که مشکلات اقتصاد جهانی به افزایش تقاضای کشورها عضو بانک جهانی برای گرفتن وامهای جدید منجر شده است و این مسئله بر میزان اعتبارات بانک جهانی مستقیما تاثیرگذار است بنابراین مقامات بانک جهانی باید به منظور جلوگیری از آثار منفی تقاضای فزاینده وام مدیریت موثرتری به اجرا گذارند."