پخش زنده
امروز: -
وزیر نیرو با تاکید براینکه نیازهای صنعت آب و برق کشور از هر جهت در داخل قابل تامین است دستاوردها و راهبردهای صنعت اب وبرق کشور را تشریح کرد .
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر ، مجید نامجو پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته تهران تاکید کرد : اندک وابستگی های موجود نیز با برنامه ریزیهای انجام شده از جمله تغییر طراحی یا ساخت داخل از بین خواهد رفت تا هیچگونه دغدغه و نگرانی از این جهت وجود نداشته باشد .
وی با بیان اینکه هم اکنون 1331 شهر کشور و 54 هزار و 156 روستای کشورنیز از مزایای برق برخوردار شده اند افزود : این رکوردی قابل توجه در میان کشورهای دنیاست .
نامجو گفت : با برنامه ریزیهای انجام شده تاپایان دولت دهم روستاهای با 10 خانوارجمعیت نیز از مزایای برق برخوردار خواهند شد.
وزیر نیرو جمهوری اسلامی ایران را با رسیدن به مرز تولید 67 هزار مگاوات از نظر تولید برق در منطقه اول و در جهان دارای رتبه 15 دانست و با اشاره به تبادل الکتریکی با تمام کشورهای دارای مرز خاکی با جمهوری اسلامی ایران اظهارداشت: هم اکنون برق تولیدی در ایران به هشت کشور همسایه صادر می شود و صادرات برق ایران در سال گذشته از مرز 8.7 میلیارد کیلو وات ساعت گذشته و میزان صادرات برق ایران در سال جاری پنجاه درصد نیز افزایش یافته است .
وی پیش بینی کرد صادرات برق ایران به کشورهای همسایه تا پایان امسال از مرز 10 میلیارد کیلووات ساعت نیز عبور کند .
نامجو با بیان اینکه هم اکنون 99 و 2 دهم درصد جمعیت شهری کشور از مزایای آب آشامیدنی بهداشتی برخوردارند تصریح کرد: این رقم تا پایان امسال در شهرها به 99.5 درصد و در روستاهایی که از طریق وزارت نیرو تامین اب می شوند به 82 درصد خواهد رسید .
وزیر نیرو با اشاره به شرایط اقلیمی ، کمبود آب ، رشد جمعیت و وجود آلاینده ها ، وضعیت آب در کشور را نا مطلوب خواند گفت: در این شرایط آب مورد نیاز باید با هزینه بالاتری تأمین شود.
وی افزود: در برخی نقاط خشک کشور چشمه ها و قناتها خشک شده است اما برای تأمین آب آشامیدنی این مناطق تا کنون 1400 مجتمع های آب رسانی روستایی ساخته شده و 1200 مجتمع اب رسانی روستایی نیزدر حال ساخت است تا از مناطق دور دست اب اشامیدنی انان تامین شود.
نامجو در تشریح برخورداری از شبکه فاضلاب کشور نیز گفت: هم اکنون 37 درصد جمعیت کل کشور از خدمات فاضلاب بهره مند هستند .
وی افزود : دراین زمینه در 220 شهر کشور طرح تصفیه خانه و شبکه فاضلاب در دست اجراست و سرمایه گذاری در این بخش ادامه دارد ضمن اینکه فقط در سال 90 هشتصد میلیارد تومان در بخش فاضلاب هزینه شده است تا به استاندارهای جهانی دست پیدا کنیم .
سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به سرمایه گذاریهای انجام شده پیش بینی کرد تا پایان امسال بیش از 40 درصد جمعیت کشور از شبکه فاضلاب برخوردار شود.
وزیر نیرو سپس به تشریح وضعیت صنعت آب و برق در تهران پرداخت و گفت: برغم مصرف بیش از 20 درصدی برق کشور در تهران در زمینه تأمین برق تهران با توجه به نیروگاههای موجود مشکلی وجود ندارد.
وی افزود: از نظر تأمین آب در تهران نیز با توجه به بارشهای مناسب امسال وضع نسبت به سالهای گذشته کمی بهتر است و در این حوزه نیز تلاش بر این است که با اتمام ساخت تصفیه خانه های جدید از جمله تصفیه خانه هفتم و ماملو ، کیفیت آب تهران بهتر شود.
نامجو با اشاره به تصویب طرح جامع فاضلاب تهران گفت: در اطراف تهران 7 تصفیه خانه در حال ساخت است و دو واحد تصفیه خانه جنوب تهران نیز در آینده نزدیک وارد مدار می شود و کلنگ یک تصفیه خانه بزرگ جدید فاضلاب در غرب تهران نیز به زمین زده خواهد شد تا با بهره برداری از آنها میزان بهره مندی از شبکه فاضلاب در تهران به بیش از 40 درصد برسد.
وزیر نیرو سپس در تشریح دستاوردهای اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در حوزه وزارت نیرو گفت : خوشبختانه مردم پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها همکاری خوبی داشتند و در این مدت مصرف برق خانگی 10 درصد، در حوزه عمومی و اداری 12 درصد و در حوزه تجاری حدود 6 درصد کاهش یافته است و در عوض مصرف برق در بخش تولید رشد پیدا کرد (15 درصد در بخش کشاورزی و 5 درصد در بخش صنعت) و این یکی از اهداف اجرای قانون هدفمندی یارانه ها بود که توانست 10 هزار میلیارد تومان صرفه جویی نیز در پی داشته باشد.
نامجو افزود: با صرفه جویی در مصرف برق همچنین میزان صادرات برق کشور 15 درصد افزایش یافت.
وی با اشاره به تدوین و ارایه بسته حمایتی وزارت نیرو به دولت برای اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه ها گفت: یکی از محورهای این بسته توسعه استفاده از لوازم کم مصرف خانگی و توسعه بکارگیری از انرژی های نو از جمله انرژی خورشیدی است.
وزیر نیرو در ادامه سخنرانی خود پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته تهران به موضوع تحریم ناجوانمردانه دشمنان علیه ملت ایران پرداخت و گفت: تحریمها موضوع جدیدی نیست و پس از پیروزی انقلاب اسلامی علیه ملت مقتدر ایران اجرا شد اما امروز توان مقابله ما با تحریمها صد برابر افزایش یافته است .
وی با بیان اینکه برخی دولتهای غربی از زمان پیروزی انقلاب نمی خواستند دانش خود را در اختیار ما بگذارند اظهارداشت : انها از ساخت تجهیزاتی که برای صنعت اب و برق کشور به انها سفارش داده شد خود داری کردند .
نامجو افزود : این موضوع حرکت شتابان پیشرفت کشور را متوقف نکرد و متخصصان کشورمان توانستند یکی پس از دیگری نیازهای صنایع پیشرفته صنعت اب و برق کشور را در داخل تامین کنند و این موجب شد تا انها درساخت برخی نیازها مشارکت کنند .
وی هدف کنونی دشمنان از تحریم را کاهش سرعت پیشرفت کشور دانست .
وزیرنیرو توسعه روز افزون ظرفیت تولید برق در کشور را نمونه ای از توانمندی و خوداتکایی صنعت آب و برق کشور دانست و افزود: تا قبل از دولت نهم ظرفیت تولید برق کشوربا عمر 112 سال 38 هزار و 100 مگاوات بود اما در هشت سال گذشته به همین اندازه یعنی 38 هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شده است و این سرعت پیشرفت برغم تحریمهای انان دشمن را ناراحت و عصبانی می کند .
وی افزود: در حوزه آب نیز پیشرفتهای چشمگیری داشته ایم و تا قبل از دولت نهم ظرفیت سدهای کشورحدود 27 میلیارد مترمکعب بود که تا پایان دولت دهم به 52 میلیارد مترمکعب خواهد رسید که رکوردی تاریخی برای تأمین آب مطمئن به شمار می رود .
وزیر نیرو شرکت های وابسته به این وزارتخانه از جمله شرکت مپنا را در تأمین نیازهای صنعت آب و برق کشور توانمند توصیف کرد و افزود: این شرکت علاوه بر صنعت اب و برق در تأمین برخی نیازهای صنعت نفت و ریلی کشور نیز پیشرفتهای چشمگیری داشته است و موجب عصبانیت دشمنان شده است.
وی افزود: اگر چه تحریمها می تواند در زمان و هزینه اجرای طرحها تاثیر بگذارد اما ما با اتکاء به قدرت لایزال الهی و تکیه بر توانمندیهای داخلی و متخصصان کشورمان می توانیم همچون گذشته بر مشکلات فائق آییم.
نامجو با بیان اینکه در شرایط تحریم به ظرفیت هایی پی برده ایم که تا کنون از ان غافل بوده ایم افزود: صنعت آب و برق کشور توانمند و آماده اجرای طرحهای مختلف این صنعت است و فقط در طرح ماندگار 270 طرح شامل 66 سد 111 شبکه ابیاری و زهکشی 42 طرح ابرسانی و 22 طرح فاضلاب و 24 نیروگاه فهرست شده است که بدست توانای متخصصان کشورمان اجرا خواهد شد .
وزیر نیرو منابع مالی را یکی از نیازها برای توسعه صنعت آب و برق کشور دانست و با قدردانی از مردم در خرید اوراق مشارکت گفت: به زودی فروش اوراق مشارکت برای اجرای دیگر طرحهای توسعه وزارت نیرو آغاز خواهد شد.
وی در تشریح آینده صنعت آب و برق کشور گفت: خوشبختانه با توانمندیهای ایجاد شده آینده روشنی در انتظار صنعت آب و برق کشور است و این وزارتخانه نیز در وهله اول تلاش کرده است تا در پی ابلاغ سیاستهای کلی اصل 44 تصدی های قابل واگذاری خود را به بخش غیردولتی منتقل کند و در این زمینه تاکنون 100 شرکت واگذار شده وحدود 45 نیروگاه نیز آماده واگذاری شده است.
وزیر نیرو گفت: در بخش برق نیز تلاشها برای افزایش بازده نیروگاهها ادامه دارد به گونه ای که بازده نیروگاهها از 34 درصد به 38 درصد رسیده و با برنامه ریزیهای انجام شده تا پایان برنامه پنجم توسعه به 45 درصد خواهد رسید .
وی کاهش تلفات در شبکه برق را یکی دیگر از اقدامات در دست اجرای وزارت نیرو برشمرد و افزود: تلفات برق نیز با تدابیر انجام شده از 23 درصد به 15 درصد رسیده و تا پایان برنامه پنجم باید به 14 درصد برسد که امیدواریم که امسال به این رقم دست یابیم تا از این حیث جلوتر از برنامه حرکت کرده باشیم و در اینده ان را به نصف این میزان کاهش دهیم .
وزیر نیرو ترویج استفاده از انرژی های نو همچون انرژی خورشیدی و باد و نیروگاههای کوچک را با توجه به زیرساختهای ایجاد شده جزو اولویتهای وزارت نیرو برشمرد و افزود: امیدواریم این اقدامات موجب کاهش هزینه و افزایش بازدهی شود.
وی با اشاره به ممنوع بودن ورود دولت برای سرمایه گذاری در این بخشها از مردم و صاحبان سرمایه خواست از ظرفیتهای ایجاد شده در این زمینه بهره بگیرند.
وزیر نیرو ساخت نیروگاههای تلمبه ذخیرهای را یکی دیگر از اقدامات ارزشمند در این حوزه دانست و گفت : این اقدام می تواند در ساعات اوج مصرف می تواند به شبکه برق کشور کمک شایانی کند .
نامجو با اشاره به دورنمای مصرف اب در کشور افزود : در بخش آب با توجه به تغییرات اقلیم باید تلاشهای بیشتری مبذول شود و با 10 درصد صرفهجویی در مصرف آب کشاورزی میتوانیم به اندازه کل مصرف شرب و بخش صنعت صرفهجویی داشته باشیم.
وی با اشاره به برگزاری پنج جلسه شورایعالی اب در دولت دهم از هفت جلسه برگزار شده این شورا گفت : این نشان می دهد آقای احمدینژاد نیز به موضوع اب اهتمام جدی دارد .
وزیر نیرو استفاده از شیوه های نوین ابیاری را یکی از ضرورتهای کشور دانست و گفت : با استفاده از شیوه های نوین ابیاری می توان با همین میزان مصرف ، آب دو میلیون هکتار اراضی را تامین کرد .
نامجو افزود : برای شیرین سازی آب دریای دریای شمال و جنوب و همچنین تامین آب از دیگر کشورها نیز طرحهایی در دست مطالعه و اجراست .
وزیر نیز با قدردانی از هموطنان برای صرفه جویی در مصرف اب و برق گفت: در سالهای گذشته سرانه مصرف برق هر خانوار در سال 2900 کیلو وات ساعت بود که پس از هدفمندی به 2500 کیلووات ساعت کاهش یافته است و با کمی صرفه جویی بیشتر می توان به استاندارهای جهانی که 2300 کیلو وات ساعت برای هر خانوار درسال است دست یافت .
نامجو مصرف کنونی آب به ازای هر نفر در شبانه روز را 172 لیتر اعلام کرد و افزود : با مصرف بهینه اب می توان میزان مصرف ان را نیز به 150 لیتر در شبانه روز کاهش داد .
وزیر نیرو انشعابات غیرمجاز را موجب وارد امدن لطمات زیادی به صنعت اب و برق کشور دانست و همکاری خوب مردم را در این زمینه موجب افزایش سرعت مقابله با این پدیده و کاهش قیمت تمام شده اب وبرق توصیف کرد .
نامجو گفت: با کاهش20 درصدی مصرف برق می توان 40 درصد هزینه برق را کاهش داد .