عشایر نماد اقتصاد مقاومتی در کشور هستند
مدیرکل دفتر بهسازی امور تولید سازمان عشایر ایران گفت:عشایر قشر مولد و نماد اقتصاد مقاومتی در کشور هستند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ داریوش نعمت الهی در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: واژه اقتصاد مقاومتی اولین بار در دیدار کارآفرینان با مقام معظم رهبری در شهریور1389 مطرح شد و رهبر معظم انقلاب اسلامی اقتصاد مقاومتی را معنا و مفهومی از کارآفرینی برای تامین نیازهای اساسی کشور معرفی کردند به دو دلیل فشار اقتصادی دشمنان و ضرورت آمادگی کشور برای جهش.
رهبر معظم انقلاب در دیدار با دانشجویان نیز فرمودند اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی که در شرایط فشار، در شرایط تحریم ، در شرایط دشمنی ها و خصومت های دید می تواند تعیین کننده رشد و شکوفایی کشور باشد.
نعمت الهی گفت: اهداف کلانی هم مطرح شد که می توان به تامین رشد پویا و بهبود شاخص های مقاومت اقتصادی، دستیابی به اهداف سند چشم انداز نظام و برنامه ها جزء اهداف کلان آن بود و رویکردهای که در این زمینه بود می توان به جهادی بودن ، انعطاف پذیر بودن ، فرصت ساز بودن ، تبدیل تهدیدها به فرصت، مولد بودن ، درون زا بودن ، پیشرو بودن، برون نگر بودن ، دانش بنیان و عدالت بنیان و مردمی بودن اشاره کرد.
وی افزود: در خصوص جامعه عشایری نیز برنامه ای که در راستای اقتصاد مقاومتی دیده شده محورهایی کلان آن شامل آموزش و ترویج مهارت های لازم و فناوری جدید و توانمند سازی عشایر در زمینه های تولیدی،بهره برداری کاملا از منابع آبی و خاکی موجود و همچنین افزایش بهره وری منابع تولید در اراضی واگذار شده ، افزایش بهره وری منابع تولید دامی با اجرای زنجیره تولید ارزش از جمله گوشت، شیر و سایر محصولات تولیدی ، بهره برداری از ظرفیت های موجود طبیعی در زیست بوم های عشایری ، توسعه باغات در اراضی شیبدار و کم بازده است.
نعمت الهی گفت: همچنین کشت های گلخانه ای و واحدهای صنعتی و دامپروری و توانمندسازی و توان افزایی تشکل های عشایری توسعه بیمه های اجتماعی و محصولات تولیدی و توسعه و بهبود تولیدات صنایع دستی و سنتی از بحث های مهمی که می توان از آن یاد کرد و مدیریت بازاریابی و بازاررسانی محصولات نیز مهم است.
نعمت الهی به بحث بهره برداری از ظرفیت های موجود طبیعی در زیست بوم های عشایری هم اشاره کرد و اظهارداشت: همانطوری که می دانید بیشتر موارد استفاده از مراتعی که در اختیار عشایر است استفاده تعلیفی بوده که برنامه ریزی برای استفاده ها و بهره برداری غیر تعلیفی از مراتع همچون گیاهان دارویی ، گردشگری، پرورش زنبور عسل و غیره در این زمینه موجود است.
وی ادامه داد : کوچ برای حفظ و پایداری منابع و به طور دقیق در جهت اهداف اقتصاد مقاومتی است و عشایر با کوچشان سبب ماندگاری و احیای منابع طبیعی و مراتع می شوند.