حدود 600 هزار نفر در کشور مبتلا به زخمهای مزمن هستند
رئیس کنگره زخم و ترمیم بافت گفت: براساس آمار حدود 600 تا 700 هزار نفر در کشور مبتلا به زخمهای مزمن هستند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ سید مهدی طبایی در نشست خبری افزود: ایجاد زخم ها علل متفاوتی دارد که برخی از آنها ناشی از بیماری های عروقی، بیماری داخلی، دیابت، بی حرکتی، تغذیه و یا ناشی از برخی داروهاست.
وی گفت: هر زخمی که مدت زمان طولانی از ایجاد آن گذشته باشد و بهبود پیدا نکند، می تواند مشکلاتی را برای روح و روان بیمار و همچنین جامعه ایجاد کند.
طبایی افزود: زخم های مزمن اگر درمان نشوند می تواند کشنده باشد، به عنوان مثال می توان به زخم های دیابتی اشاره کرد که می تواند به صورت سونامی کشور را در برگیرد و در مدت 5 سال میزان مرگ و میر را تا 45 درصد افزایش دهد.
وی گفت: با توجه به شیوع زخم های مزمن در میان افراد کشور، مرکز جامعی که به این افراد خدمات تشخیصی، درمانی و بازتوانی ارائه کند، نداریم و ایجاد چنین مرکزی می تواند در درمان و کاهش مبتلایان به زخم های مزمن موثر باشد.
سومین کنگره زخم و ترمیم بافت؛ 5 تا 7 آبان
سومین کنگره زخم و ترمیم بافت با تلاش جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران از 5 تا 7 آبان در سالن دکتر غرضی بیمارستان میلاد برگزار می شود.
دبیر علمی این کنگره هدف از برگزاری آن را بررسی آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی درباره زخم و ترمیم بافت و همچنین جلب توجه سیاستگذاران به موضوع انواع زخم ها بیان کرد.
پروین منصوری افزود: سلول درمانی، زخم و طب داخلی، زخم و جراحی، مهندسی بافت و بیومتریال زخم، طب بازساختی و ترمیم بافت و زخم در ماتولوژی برخی از محورهای این کنگره است.
وی گفت: تاکنون حدود 300 مقاله در محورهای یاد شده به دبیرخانه این کنگره ارسال شده است که از این تعداد 90 مقاله به صورت سخنرانی و 50 مقاله نیز به صورت پوستر ارائه می شود.
منصوری با بیان اینکه این کنگره امسال به صورت بین المللی برگزار می شود، افزود: در کنگره امسال سخنرانانی از آمریکا، کانادا، سوئیس، پاکستان و ترکیه حضور دارند.
وی با اشاره به افزایش سن جمعیت در جهان گفت: براساس برخی از آمارها تا سال 2030 متوسط عمر بشر حدود 75 سال خواهد بود و سن بالا ممکن است موجب بیماری ها و یا ایجاد زخم هایی در افراد شود.
منصوری افزود: هر 30 ثانیه یک بیمار دیابتی به علت دیابت، پای خود را از دست می دهد و با افزایش آگاهی و آموزش می توان بسیاری از این افراد را نجات داد.
همزمان با برگزاری این کنگره کارگاه های آموزشی نیز برگزار می شود و این کنگره دارای امتیاز بازآموزی برای برخی از گروه های علوم پزشکی است.