افتتاح انیستیتو آموزش کارگاهی و طراحی لباس به زودی
وزیر تعاون: انیستیتو آموزش کارگاهی و طراحی لباس در ماه آینده در مشهد رونمایی می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، علی ربیعی در حاشیه نشست تخصصی توسعه کسب و کار و اشتغال صنعت پوشاک در جمع خبرنگاران افزود: در حال حاضر 550 هزار شغل در بخش پوشاک داریم که طبق مطالعات این رقم می تواند تا یک و نیم میلیون شغل افزایش
یابد.
وی گفت: در صنعت پوشاک، ترکیه 2 میلیون و بنگلادش 20 میلیون شاغل دارد بنابراین می توان در این زمینه ظرفیت خوبی را ایجاد کرد.
وزیر تعاون تصریح کرد: امروز دانشگاه امیر کبیر، انجمن پوشاک، انجمن طراحی لباس و کارشناسان بین المللی پیرامون چگونگی رشد اشتغال و صنعت پوشاک در کشور مطالعه کرده اند.
ربیعی با بیان اینکه اولین موضوع در صنعت پوشاک اندازه کوچک بنگاه هاست، گفت: بنگاه های بزرگ کشورمان حدود 400 شاغل دارد که این تعداد کم است و باید برنامه ها بر یکپارچه کردن این بنگاه ها قرار گیرد.
وی یکی از بزرگترین مسایل مهم در بخش پوشاک را طراحی دانست و افزود: در بخش طراحی باید آموزش و دست آوردهای نوین این صنعت را از عرصه های بین المللی انتقال داد.
وزیر تعاون با اشاره به همکاری یونیدو در انتقال تجربیات جهانی تولید پوشاک اشاره کرد و گفت: یونیدو در ترکیه ، بنگلادش و چین نقش بسزایی برای انتقال تجربیات و دستاوردها در صنعت پوشاک داشته است.
ربیعی افزود: خوشبختانه سازمان فنی حرفه ای و دانشگاه امیر کبیر حضور بسزایی در بحث آموزش در این عرصه دارند.
وی به پیش بینی آزمایشگاه کنترل کیفیت پوشاک اشاره کرد و گفت: برای صادرات باید آزمایشگاه کنترل کیفیت راه اندازی شود تا بتوانیم پیش از صادرات پوشاک از کیفیت آنها مطمئن شویم.
وزیر تعاون تصریح کرد: برخلاف تصورات، لباس های رسمی فقط دو درصد صادرات جهان را به خود اختصاص داده اند و بیش از 90 درصد از صادرات مربوط به لباس های غیررسمی است که مسئولان یونیدو بر توسعه این بخش تاکید دارند و کشور ما در این زمینه دارای نقطه ضعف است.
وی همچنین به دیگر پیشنهاد یونیدو اشاره کرد و گفت: برای ورود به بازارهای جهانی طبق پیشنهاد یونیدو باید به یک نشان تجاری جهانی در صنعت پوشاک متصل شد.
ربیعی ادامه داد: مسئولان یونیدو به بحث اشتغال زنان نیز در بحث پوشاک تاکید دارند زیرا ظرافت و کیفیت کار زنان و تجربه یونیدو در این زمینه در کشورهای چین ، بنگلادش، سریلانکا و ترکیه نشان داده که حضور زنان در صنعت پوشاک رابطه کار و زندگی را ایجاد کرده است.
وی همچنین به بحث مشاغل خانگی در موضوع صنعت پوشاک اشاره کرد و گفت: در حقیقت صنعت پوشاک در سطح بنگاه های بزرگ است یعنی مشاغل خانگی به صورت زنجیره می توانند در این عرصه با طراحی واحد حضور داشته باشد.
این نشست با حضور فعالان حوزه پوشاک، آمادئو نماینده سازمان یونیدو در ایران،رزوان کارشناس بین المللی یونیدو در حوزه پوشاک، رئیس دانشکده نساجی دانشگاه امیر کبیر و تولیدکنندگان و مسئولان وزارت تعاون صبح امروز برگزار شد.