پخش زنده
امروز: -
واقعیت این است که فقط شخصیت های داخلی نیستند که از بدعهدی آمریکا به ستوه آمد ه اند بلکه شخصیت های حقیقی یا حقوقی اروپایی نیز همین موضع را دارند.موضع گیری اتاق بازرگانی آلمان در خصوص برجام و مانع تراشی های آمریکا در این باره تنها یکی از این موارد است.
چکیده مطلب:
.. سیف در اتریش: آمریکا در اجرای تعهدات خود در برجام شفاف عمل نکرد .
.. اتاق بازرگانی آلمان: تحریم آمریکا همچنان بخشی از مشکلات در روابط با ایران است.
.. ارنست مونیز: امیدوارم برجام به روابط قویتر با ایران منجر شود .
.. به گفته یک مقام ارشد آمریکایی: موافقت واشنگتن با لغو تحریم های بانک سپه بخشی از توافق محرمانه تهران – واشنگتن است .
.. نامه محرمانه ظریف به فدریکا موگرینی .
.. آمانو در گفتگو با لوموند: تهران به طور کامل به تعهدات خود در برجام پایبند بوده است .
.. کریمی قدوسی خطاب به ظریف در مجلس: تیم مذاکره کننده هسته ای ضعیف بود ، پس از تقویت دو جاسوس از میان آنها بیرون آمد .
پژوهش خبری صدا وسیما: مهمترین اظهارات و اقدامات مقامات جمهوری اسلامی ایران، آمریکا، اروپا و آژانس بینالمللی انرژی اتمی پس از برجام؛« تاکید رئیس کل بانک مرکزی بر بدعهدی آمریکا در قبال برجام، تاکید آلمان بر مانع تراشی آمریکا بر سر مناسبات اقتصادی برلین – تهران ، نامه ظریف به موگرینی درباره برجام ، تایید پایبندی ایران به تعهدات برجامی خود و حضور ظریف در مجلس شورای اسلامی برای پاسخگویی درباره برجام» از جمله مهمترین موضوعاتی هستند که در بازه زمانی 06 /07/ 95 تا 12 / 07 /95 در خصوص برجام رسانه ای شدند.
- «پیش شرط برلین برای تعامل تجاری با ایران» دیگر خبر مربوط به حوزه اقتصادی (پیامدهای اقتصادی) برجام بود. بر این اساس زیگمار گابریل وزیر اقتصاد آلمان پیش از سفر به ایران در گفتگو با یکی از نشریات آلمانی بدون رعایت عرف دیپلماتیک شرط تعاملات اقتصادی ایران با آلمان را تغییر برخی سیاست های اصولی ایران در حوزه بین الملل اعلام کرد.
جالب است که بدانیم پس از ورود نامبرده به ایران در قالب هیئت تجاری – اداری اولا تعدادی از مقامات کشورمان همچون آقای ظریف در گفتگو با رسانه ها تعیین چنین شرطی از سوی نامبرده را محکوم کرده و بار دیگر بر مواضع اصولی کشورمان تاکید کردند. در ادامه نیز تعدادی از مقامات کشورمان همچون رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیرامورخارجه ، گابریل را به حضور نپذیرفتند.
گفته می شود پس از برجام در حدود 180 شرکت مختلف از کشورهای متعدد به ایران سفر کردهاند و تعدادی نیز قرار داد در سطوح مختلف منعقد کرده اند . اما واقعیت این است که این سفرهای تجاری معمولا فاقد دستاورد قابل توجه بوده. شاید علت اصلیش تداوم تحریم ها و بدعهدی های آمریکا باشد که این سفرها را بی فایده کرده است.
حال که این گونه سفرها عمدتا بیفایده است ضرورت دارد که با توجه و دقت بیشتر و اتخاذ مواضع واقع بینانه از هرگونه زیاده خواهی کشورهای خارجی جلوگیری شود . نکته دیگر اینکه در این فضای دروغین تعاملات مختلف تجاری اقتصادی ؛ ضرورت توجه بیش از پیش به اقتصاد مقاومتی نمایان می شود.« تاکید سیف بر بدعهدی آمریکا در برجام» آخرین خبر مهم برجامی این هفته بود.
بر این اساس ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در دیدار با هانس گئورگ شیلینگ وزیر دارائی اتریش در وین با تاکید بر بد عهدی آمریکا در برجام ، تصریح کرد: آمریکایی ها در اجرای تعهدات خود در برجام شفاف عمل نکردند. تعهداتی که دولت آمریکا در سند برجام برعهده گرفته، ناتمام مانده است..اما این فقط سیف نبود که از بد عهدی آمریکا انتقاد می کرد؛ تعداد دیگری از مقامات کشورمان نیز همچون شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز برهمین موضع هستند. اما جالب این که فقط شخصیتهای داخلی نیستند که از بدعهدی آمریکا به ستوه آمده اند بلکه شخصیت های حقیقی یا حقوقی اروپایی نیز همین موضع را دارند.
در کنار اتاق بازرگانی
آلمان ، موسسه بین المللی صلح استکهلم پا را از این فراتر گذاشته و احتمال فروپاشی
برجام به علت بدعهدی های آمریکا بعید ندانسته. موسسه بینالمللی مطالعات صلح استکهلم:
توافق هستهای بر بسیاری از تحریمها هیچ تاثیری نداشته است ، ممکن است برجام فرو بپاشد؛
.. واقعیت این است که مانع تراشی آمریکا در اجرای برجام که در ظاهر و گفتار شعار اجرای
برجام را میدهد ولی در باطن به اشکال مختلف همچون : مانع تراشی در روابط بانکی ، تلاش برای تداوم تحریم ها ، مصوبات جدید تحریمی
و.. مانع از اجرای آن و حتی اجرای تعهدات برجامی خود می شود ؛ سیاست واقعی آمریکا در
قبال برجام است. یعنی سیاست دوگانه!
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری صدا وسیما// پژوهشگر: مرتضی هوشیار