«اسلام آلمانی» تحفه برلین برای مهاجران مسلمان
وزیر امور مالی آلمان: تعداد زیاد پناهجویان در آلمان مقامات آلمانی را به گسترش «اسلام آلمانی» وا داشته است.
سال گذشته، به علت بحران آفرینی آمریکا و متحدان اروپایی و منطقهای در سوریه و همچنین بالا گرفتن اختلافات بین آنکارا و اروپا در زمینه تامین هزینههای اسکان آوارگان در ترکیه نزدیک به یک میلیون مهاجر سوری و غیر سوری - از خاورمیانه و آفریقا - وارد آلمان شدند.
هر چند که مقامات اروپایی در قدم نخست سعی کردند با رایزنی های خود با ترکیه و اعطای برخی امتیازات از گسیل داشتن مهاجران به اروپا جلوگیری کنند ولی برخی گزارشها حاکی از این بود که آلمان بحران آوراگان صوری را برای خود به عنوان فرصتی تلقی کرده تا نیاز خود به نیروی کار ارزان را تامین کند.
در این میان آنچه قابل تامل است اینکه مقامات المانی به این فرصت طلبی اکتفاء نکرده و در پی دخل و تصرف در اعتقادات مذهبی آنها که امری مغایر با حقوق بشر است میباشند تا جایی که وزیر امور مالی آلمان «ولفلانگ شوبل» با اشاره به این که "سیل هجوم پناهجویان که اکثریت آنها مسلمان هستند، چالشی برای جریان اصلی جامعه است،" به مسلمانان این کشور توصیه میکند تا «اسلام آلمانی» که برپایه لیبرالیسم و بردباری است را توسعه دهند.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، شوبل که از طرفداران سرسخت حزب دموکرات مسیحی آنگلا مرکل به شمار میرود، تعداد روز افزون مسلمانان در آلمان را چالشی برای آنچه که «جامعه غالباً روشنفکر آلمان» نامید برشمرد و گفت آلمان در صورت تداوم سیاست مهاجرپذیری کنونی باید بیش از گذشته خود را آماده پذیرفتن خرده فرهنگهای جدید و مقابله با خشونتهای نژادی کند.
در این جا پرسش این است که این مقام آلمانی چرا نگران است جامعه روشنفکر این کشور با روبرو شدن با خرده فرهنگهای جدید با خشونت نژادی روبرو شود.
با وجود افزایش چشمگیر بیگانهستیزی و گسترش کمسابقه احساسات نژادپرستانه در آلمان، وزیر دارایی 74 ساله آلمان در پایان مدعی شد به باور وی، هنوز اکثریت جامعه آلمان از ورود مهاجران جدید به کشور استقبال میکنند؛ اما مهاجران نیز باید خود را با استانداردهای زندگی در آلمان سازگار کنند.
شایان ذکر است این اظهارات در حالی مطرح می شود که در حال حاضر سیاست درهای باز مرکل، پیروزی مجدد وی در انتخابات سال آینده را با تردید مواجه کرده است و در صورت انصراف مرکل از حضور در انتخابات سال آینده، شوبل یکی از نامزدهای اصلی حزب دموکرات مسیحی برای تصدی پست صدر اعظمی آلمان به شمار میرود.
به همین علت صدراعظم آلمان اذعان کرده است: ضروری است که از مرزهای خارجی اروپا حفاظت کنیم و در عین حال باید با عواملی که به مهاجرت منجر میشوند هم مبارزه شود. هدف ما این است که شرایطی شبیه آنچه سال گذشته رخ داد، تکرار نشود و در 12 ماه گذشته گامهای مهمی برداشتهایم.
وی همچنین در این مورد گفت: من هیچ تغییری را در نظر ندارم و سیاست من در خصوص مهاجرین تغییر نکرده است بلکه خود سیاستی شده است. راهکار من این است که مرزهای خارجی اتحادیه اروپا را به خوبی حفظ کنم تا با عواملی که به مهاجرت منجر میشود مقابله شود و شمار افرادی که مهاجرت میکنند، کاهش یابد.
به نوشته رویترز، بحران مهاجرتی و ورود تعداد زیادی پناهجو به آلمان، تردیدهایی را درباره انتخاب مجدد مرکل به عنوان صدر اعظم به وجود آورده است.
مرکل که در نوامبر 2005 میلادی برای نخستین بار به مقام صدراعظمی آلمان رسید در حال حاضر سومین دوره پیاپی خود را در این پست سپری می کند. انتخابات فدرال بعدی در آلمان بین 27 آگوست و 22 اکتبر 2017 میلادی برگزار می شود.
------------------------------------
بررسی و تحلیل/ امین نجار